Onsdag

Idag har vi grått, grått, grått och trist, trist, trist väder här i Göteborg. Som tur är ska jag och Viggo spendera dagen inomhus på Frölunda Torg. Vi ska åka och shoppa, vet inte hur längesen det var jag var iväg och handlade utan att vara på jakt efter något speciellt. Fast några saker vet jag att vi måste inhandla. Viggo måste få nya chinos och en liten skjorta till maj och juni månads festligheter. Jag däremot skulle behöva lite av varje men framför allt en vårjacka, min kära skinnjacka sjunger tyvärr på sista versen... 

Igår var vi på information inför babysimmet som börjar nästa vecka. Det ska bli väldigt kul, speciellt eftersom Martin också ska följa med. Vi köpte ett par badbyxor till Viggo där, världens minsta och sötaste! Barnen måste ha speciella badbyxor vid babysim, sådana som kan klara av en liten olycka utan att det liksom flyter ut. Vi får se vad Viggo kommer att tycka om det hela. Förhoppningen är att han ska tycka det är roligt!

Imorgon ska vi på promenad och fika med Jessica och lilla Elias från vår föräldragrupp. De bor lite längre bort i vårt område, det blir ju lite enklare att ses då man kan gå till varandra. Det ska bli roligt tycker både Viggo och jag, dagarna blir inte så så långa då vi har lite för oss. På fredag däremot är vår pappa ledig! Då blir det hemmafix igen. Då vi öppnade upp väggen och fick fönstren målade blev det ju ett helt annat ljus i lägenheten och nu passar inte gardinerna i vardagsrummet in i helheten riktigt, tycker jag. De vita gardinerna som hänger där nu liksom försvinner lite, funderar på om inte grå/mörka panelgardiner skulle vara snyggare. Vi skulle även behöva lite nya blommor i köket för att binda ihop vardagsrummet och köket på ett snyggt sätt (det tyckte inte Martin, "va ska du med alla blommor till egentligen?"). Så det blir nog en liten tur till Ikea eller Hemtex på fredag.

Brattön

Dinosauren

Vi lever farligt...

Vi lever farligt här på Baazgatan jag och Martin, imorse hade vi en dinosaurie med oss vid frukostbordet!


En liten och go dinosaurie!

Men han hade klor på fötterna!

Dinosaurien var egentligen Viggo som klätt ut sig för er som inte förstod det. Han fick nämligen en dinosauriepyjamas i present då han föddes och nu passar den äntligen. Men vi vart allt lite rädda jag och pappa Martin!

Här kommer även bildkavalkad från helgen som gått:

En allvarlig kille i båten på väg till Brattön

Mamma och Viggo på väg till Brattön

Väl framme testade Viggo pappas och farbror Björns gamla barnstol, vilken lycka!

Man kan ju leka så bra med farmor och farfar när man sitter vid bordet...

...men man blir ju lite trött av det och då kan man ju ta igen sig lite i farfars famn.

Jag och Martin var och tittade på blåsipporna.

Det fanns mängder!

Det var fint väder på lördagen, pappa, farfar och Viggo solar lite på bryggan.

Och vi matade svanarna som bor på skäret, Viggo gjorde stora ögon åt dessa djur!

På lördagkvällen tog sig Viggo ett bad i farmors fotbadsbalja! 


Brattön

Nu är vi på Brattön. Solen skiner och det är "riktigt gött väder" för att citera bohuslänningarna. Viggo har sovit lång förmiddagslur i vagnen medan farmor satt bredvid och solade. Jag och Martin har varit bort till andra sidan ön och tittat på blåsipporna. Det fanns mängder, på vissa ställen var det helt blått i backen. Vi såg även vita och lila blåsippor (och ja, jag är säker på att det inte var vitsippor!) Vitsippor såg vi för den delen med och styvmorsvioler. Det känns verkligen att våren är här!

Igår åkte vi över sundet med båten. Viggo fick flytväst på sig för första gången, det gick över förväntan att sätta på honom den. Inte mycket knorr alls. När vi åkte över hade jag en mycket allvarlig kille i knät. Han funderade väl på vad vi höll på med. Väl framme var han i högform och pratade mycket och länge med sin farmor och farfar. Han testade även pappa Martin och farbror Björns gamla barnstol som de tagit hit, det vart en stor hit! I natt har han även sovit i deras gamla säng. Det gick väldigt bra även om det tog lite tid innan han väl somnade igår.

Viggo har även hälsat på fiskmåsarna, svanarna och en del av brattöborna. Det finns två relativt tama svanar som bor på skäret här utanför. Dem matade vi och Viggo tittade på med stora ögon. Sen följde Viggo med upp till Tomas och Anki och tittade på deras nya soldäck, vilket utsikt de får! Viggo fick även paket av dem, en tröja och ett par shorts till sommaren. Självklart randigt a´la marint tema, kunde det vara något annat här ute?

Bilder kommer när vi kommer hem, glömde kamerasladden.

Projekt vägg, avsnitt 2

Igår var farfar här och spacklade våra väggar samt satte upp foder kring öppningen. Vad bra det blir!
Men idag får han allt vila! I eftermiddag åker vi ut till Brattön. Det är premiär för Viggo, får se vad
han tycker om att åka båt. Jag tror att mamman är mer nervös över att ta sig ut på vattnet med Viggo än Viggo själv. Pappa han tycker det är en "piece of cake" och förstår inte vad jag oroar mig för, antar att det är modersinstinkten som kickar in. Brattön är ju precis som namnet antyder en ö som man måste åka båt till för att komma dit. Lyckligtvis är det inte speciellt långt. Dessutom fick Viggo redan när han föddes en flytväst av farmor och farfar just för detta ändamål.

Imorse vände Viggo från rygg till mage. Efter morgonvällingen vid 6-draget brukar Viggo få ligga en stund
bredvid mig innan vi går upp. Då myser vi riktigt ordentligt jag och Viggo. Viggo vänder sig gärna mot
mig och lägger sig på sidan för att komma riktigt nära. Men imorse fortsatte han hela vägen runt, till mage.
Det var en stolt (och trött) mamma som väckte pappa vid 06.20 och berättade nyheten.


Öppningen med foder och spackel.

Den här killen hittade jag i sängen för en liten stund sen. Morgonsovstunden är avklarad och då blir man på så gott humör!
 


Projekt vägg, avsnitt 1

Nu är väggen mellan vardagsrummet och köket nere. Det vart fantastiskt bra! Vi var ju som sagt lite nervösa över huruvida det skulle se "hemmagjort" ut eller inte. Men det ser nästan naturligare ut nu utan vägg än när väggen var uppe. Lägenheten har fått en helt ny känsla och vi trivs, om möjligt, ännu bättre! Nu ska det bara förskönas lite, sättas upp lite foder och målas lite väggar m.m. men redan nu ser man att det kommer bli läckert! Redan idag kommer farfar (som ville ta det lite lugnt...!) och hjälper oss med fodren. Hmm, förstår ju vem pappa Martin har fått sina myror i byxan från...

Igår när farfar och hans kompis Rocken var här och rev väggen hängde jag och Viggo hos moster Linn och Johan hela dagen. Det var jättemysigt och bra tajmat eftersom Linn nästan inte hade något plugg alls och kunde umgås med oss. Vi snackade renovering, gjorde beställning på sommarkläder från H&M, bakade kärleksmums och fikade. Jag tror att Viggo också tyckte det var mysigt att vara en heldag hos moster Linn och Johan. Viggo och Johan är ju sådana kompisar. Så fort Johan pratar med Viggo ler han stort! Det blir nåt för framtiden det, Johan säger att han ska bli en sån där farbror som jämt har tid för att leka och som har hemliga godisgömmor. Jojo! :)

När Martin kom hem följde Linn med hem till oss och underhöll Viggo medan jag och Martin städade. Hela vardagsrummet, köket och hallen hade ett fint grått lager damm över sig. Sådär kul men det gick ganska fort att städa då vi var två. Soffan och tv-bänken hade vi täckt över innan som tur var. Lägger upp några bilder så ni får se resultatet i avsnitt 1. Lovar att visa hur slutresultatet blir sen!


Öppningen från vardagsrumshållet.

Från kökshållet. Ursäkta de mörka bilderna!

Pappa Martin i städtagen.

Moster Linn var barnvakt, tack!

Tisdag

Grattis farmor Annette som fyller år idag får vi börja med att säga! Vi kommer på fredag med paket!

Idag har vi varit på babyrytmik igen. Jag och Viggo gick dit med några mammor och barn från föräldragruppen igen. Jag tror att Viggo tyckte det var roligt även om han inte visade det speciellt mycket. De är ju för roliga de små! Alla bebisar i vår grupp som är lika gamla som Viggo tittade överallt utom på sina mammor. Tydligen tyckte samtliga bebisar i vårt sällskap att det var roligare att titta på kompisens mamma än sin egen. Inte vet jag om Viggo är lite trött på sin fåniga mamma som bara tokar sig hela tiden? Men å andra sidan älskar han när man dansar roligt och sjunger med fånig röst hemma. Det är då tur att ingen ser en vissa dagar säger jag bara!

En stor händelse är att Viggo nu har skrattat högt flera gånger. Det som verkligen kan locka fram ett skratt är när mamma eller pappa gör benböj framför spegeln med Viggo i famnen. Det fullkomligt älskar han! Antar att det killar lite i magen och det om något kan locka fram ett skratt hos herr Sjörs. Jag kan intyga, som helt partisk mamma, att hans skratt är fullkomligt bedårande!

Igår var farmor och farfar här och plastade in vår lägenhet. Halva vardagsrummet och köket är nu inplastat inför den stora rivningen imorgon. Imorgon åker väggen äntligen ner. Både jag och Martin är ganska nervösa över resultatet, förhoppningsvis blir det toppen men man vet ju aldrig i förväg... Igår rök även vårt "fina" valv som suttit i öppningen in till vardagsrummet. Alla ni som varit här kan ju intyga vad vackert det varit! Men vilken skillnad det blev när det försvann, kändes som en helt ny lägenhet på en gång. Vi fick plötsligt en mycket ljusare hall t.ex. Morgondagens rivning kommer nog att hjälpa på ljuset ytterligare. Återkommer med besked om hur det blev!

Farfar har precis tagit ner valvet.

Viggo var med och tittade så att det gick rätt till.

Väggen före. Känns lite tråkigt att vår fina fondtapet ryker bara.


Helgen som gått

I helgen som gått har varit lite av en fixarhelg. Lördagen inleddes med sovmorgon för pappa, skönt för honom! Jag och Viggo var uppe och studsade som vanligt vid halv åtta draget. När pappa vaknat och ätit frukost gick vi och skrev på de sista papperen angående vårt bostadsköp. Nu är allt klart och vi är bostadägare även på papperet! Efter att papperena var påskrivna åkte vi till Ikea. På inköpslistan stod ugnsformar och en bänkskiva till köket. Denna vecka ska vi påbörja vårt köksprojekt. Väggen mellan vardagsrummet och köket ska ner, endast en liten del ska sparas och fungera som rumsavdelare. Det är på den delen av väggen som blir kvar som bänkskivan ska ligga, det ska bli lite som en bardisk att hänga vid. Viggo var så snäll när vi var på Ikea, inte ett ljud på hela tiden. Men det är klart när man får sitta i Babybjörnen på pappas mage och se allt så är det ju lätt att vara nöjd!

Efter Ikea styrde vi kosan mot Anneberg för att hälsa på Ulle som var gräsänka. Samtidigt passade vi på att inspektera huset och magen. Nu börjar det verkligen likna nåt i huset, det blir sååå snyggt! Efter en trevlig stund hemma hos dem åkte vi och handlade till kvällens grillning. Vi invigde grillen för säsongen, det vart ganska ok men jag tror att grillen tagit lite stryk efter vinterns snöoväder. Tyvärr blev köttet mer påvärmt än grillat för att beskriva det.

Söndagen bestod i storhandling med kollektivets bilpool. Dvs. Linn och Johan åkte med oss till Ica för veckans handling. Då de inte längre har någon bil åker de med oss när vi ska veckohandla. Praktiskt, men det är lite kollektiv varning! På eftermidddagen gjorde vi vårfint på balkongen och passade på att hänga ut en tvätt. Nu är det bara lite blommor som saknas där ute för att det ska bli riktigt mysigt.

Just nu ligger Viggo i babygymmet. Han har den senaste veckan kommit på att babygymmet är riktigt roligt och kan sysselsätta sig långa stunder så att mamman kan göra andra saker (så som att blogga). Han har dock de senaste dagarna varit lite förkyld och gnällig. Jag tror att han har lite ont i halsen eftersom han inte är jättepigg på att äta och är hes. Man får lura honom lite genom att varva napp och nappflaska. Han har även kommit på att han har fötter. Han har inte tagit tag i dem än och han verkar nästa lite irriterad över de där grejerna som sitter i änden på benet och som rör sig hela tiden. Vi får väl se om han inte kan ta tag i dem snart. Nu tycker Viggo att mamma ska sluta sitta framför datorn så hejdå!

Pappa och Viggo på Ikea.

Vårfint på balkongen, bara blommorna som saknas.

Viggo fick sitta i dörröppningen medan jag och Martin grejade på balkongen.

Måste bara...



Måste bara tillägga att prasselboken inte bara är rolig att prassla med, den är rolig att läsa med!
Här läser morfar Bamseboken för Viggo.

Fredagsmys!

Nu är det dags för fredagsmys igen! Jag och Viggo tog en promenad på förmiddagen och handlade färska räkor på fiskhallen, mums! På vägen hem träffade vi på lilla Tove och hennes mamma Johanna, de var också ute och promenerade i det vackra vädret. Idag har det dock varit lite kallare än tidigare i veckan, men vi ska väl inte klaga +9 grader är ganska ok!

Igår fick Viggo en egen matstol som vi har monterat fast på matbordet. Han såg sååå nöjd ut när han fick sitta med vid bordet! Visserligen är han lite liten för stolen, det är bara huvudet som sticker upp och man får stötta upp med lite kuddar men ändå!

Viggo har en ny favoritsyssla med. Han har kommit på att han själv kan greja med prasselboken. När Martin fyllde år fick Viggo en Bamse bok i klara färger med sidor som prasslar av Martins farmor. Den har blivit en stor favorit här hemma. Igår satt han långa stunder och bara tog i boken och självklart smakade han lite på den också. Han ser superkoncentrerad ut när han håller på med boken och dreglet bara rinner från hakan. Det är så kul att se!

Måste bara nämna att Viggo har en ny favoritnapp med, se nedan!


Viggo i nya stolen!

Viggos älskade prasselbok

Nya favoritnappen!

Sjukstuga

Nu har vi haft vår första sjukstuga här hemma. Igår var jag och Viggo till BVC och fick vaccin mot alla möjliga sjukdomar. Viggo tyckte inte det var speciellt kul och skrek ganska mycket efteråt. Väl hemma åt vi lite och sov lite middag, allt verkade helt ok med honom. Men framåt eftermiddagen började han bli mer och mer gnällig. Jag funderade ett tag på om vi skulle stanna hemma från föräldragruppen men han kändes inte varm så det kanske bara var lite sömn som saknades tänkte jag. På väg till föräldragruppen somnade han mycket riktigt. Tyvärr var det inte någon glad bebis som vaknade. Supergnällig och ledsen med stora tårar som rullade ner för kinderna. Så föräldragruppstiden fick jag och Viggo spendera i korridoren. Funderade ett tag på om vi skulle gå hem men då vart han tyst en liten stund och jag kunde vara med i tio minuter. De andra mammorna måste tro att vi har en jättejobbig liten kille eftersom han två av tre gånger vi setts varit supergnällig. Som tur var hade jag en kille med mig på öppna förskolan igår som var på strålande humör. Då fick de se hur han egentligen är!

Då vi kom hem tog jag febern på honom och då hade han 38 grader. Inte undra på att han var ledsen. Resten av kvällen spenderades i soffan med en varm, gnällig liten kille i famnen. Under kvällen steg febern till 39 grader. Egentligen ska man inte ge alvedon till de små då de fått vaccin eftersom en del av effekten kan avta. Men vår BVC sköterska som såg hur han var under föräldragrupopen, sa att det var ok att ge honom lite om han fortsatte att vara så ledsen. 

Nu på morgonen är han pigg igen och vi känner vi igen vår lille kille! Nu är det dags för en promenad i det fina vädret. Igår hade 14 grader varmt ute, skönt!


Viggos ben efter sprutan.




Babyrytmik och ny soffa

Idag har jag och Viggo varit på babyrytmik för första gången. Vi gick dit tillsammans med fyra andra mammor och bebisar från vår mödravårdsgrupp. Babyrytmiken var för barn i åldrarna 0-1 år och vi sjöng och dansade tillsammans med våra små, efteråt var det fika. Det var ett trettiotal barn där tillsammans med sina föräldrar. Tror att Viggo gillade det för han var alldeles tyst och låg och lyssnade och tittade sig omkring hela sångstunden. Jag tyckte också att det var roligt, speciellt att träffa lite andra mammor. Tror att det kommer att bli ännu roligare sen när Viggo blir lite större. De andra, lite större barnen skrattade så de kiknade under vissa sånger! Att gå på babyrytmik kommer nog att bli ett stående inslag på mitt och Viggos veckoschema.

Idag har vi även fått vår nya soffa! Pappa Martin och farfar var och hämtade den med släp i eftermiddags. De var så duktiga som lyckades knöla in soffan i vår lägenhet, det var på milllimetern! Det är en hörnsoffa med öppet avslut så att det nästan blir som en divan i ena ändan. Den är mörkt grå och är mycket skön att slappa i. Den vart jättebra i vårt vardagsrum, kolla bara på bilden. Dessutom är den tusen gånger bättre än vår andra vad gäller färgen. Vit tygsoffa är liksom ingen hit då man har en tre månaders kille som gärna lägger av en spya då och då...

I morgon är det dags för BVC besök igen. Denna gång ska Viggo få sin tre månaders vaccinering. Jag är lite orolig för hur det kommer att gå... Har hört från de andra mammorna att de lätt får feber efter. Man undrar ju hur Viggo kommer att reagera, han har hittills aldrig varit sjuk (peppar, peppar!). Sen är det dags för första träffen med föräldragruppen imorgon oxå. Ska bli trevligt!

Pappa och farfar monterar soffan...

...medan farmor och Viggo tittar på.

Nya soffan, bra va?

Viggo provsitter.

Tillbaka till vardagen och bostadsägare

Nu är vi tillbaka i vardagen här hemma i Göteborg men dock med en stor förändring. Numera kan fam. Gustafsson-Sjörs titulera sig bostadsägare! Vår hyresrätt har ombildats till bostadsrätt och vi fick förmånen att köpa loss vår lägenhet till ett mycket bra pris. Känns väldigt bra att äga sitt eget boende. Så de närmaste veckorna ska det göras lite ytrenovering här hemma. Lister ska bytas, nytt kakel ska upp i köket och nytt golv ska läggas i sovrummet och arbetsrummet. Den största förändringen som ska genomföras är dock att ta ner väggen mellan köket och vardagsrummet. Tror det kommer att bli väldigt bra när det är klart!

Idag har vi inte gjort så mycket. Viggo har det lite jobbigt med omställningen att vara hemma igen så vi har mest tagit det lugnt. Det är inte mycket som har varit bra hos herr Sjörs idag. Det har varit mycket gnäll och tårar idag, känner inte riktigt igen vår annars så glada bebis. Det enda som varit bra är att bära och bära och bära. Att lyssna på barnskivan har också hjälpt korta stunder. Nu sover den lilla kotten och jag hoppas att det blir bättre efter lite sömn.

Viggo har börjat sova i sin egen säng på nätterna. Då vi var i Dalarna hade vi inte med oss tygkorven som han annars sover i eftersom jag inte fick plats med den på tåget. Så då passade det bra att vänja sig vid att sova utan den. När vi kom hem tog vi undan tygkorven så Viggo fick sova i sin säng istället. Han började dessutom att växa ur tygkorven, de små fötterna hamnade utanför hela tiden. Att sova i sin egen säng har gått förvånansvärt bra för Viggo. Vi köpte ett nytt täcke och nya lakan till hans säng då vi var i Dalarna så det blev lite mysigare och mer ombonat att sova i sängen. Jag tror att det hjälpte eftersom han inte klagat något hittills. Jag tror faktiskt att det är jobbigare för mamman att Viggo sover i egen säng än för Viggo själv. Han har börjat drömma en del på nätterna och gnyr till x antal gånger på en natt. Då måste mamman gå upp och vyssja och stoppa i nappen.
 


Hemma i Götet

Nu är vi hemma i Götet igen. Gårdagens bilfärd gick över förväntan. Vi behövde bara stanna fyra gånger varav en gång var för att byta bil med farmor och farfar i Alingsås. Viggo var så duktig hela resan, första pipet kom först då vi åkt ända till Lesjöfors (ca. två timmar i bil). Vi lyssnade på musik och sjöng, tittade i prasselboken och lyssnade på Viggos nya nallespeldosa. Nallen med inbyggd speldosa var verkligen en hit, förutom att den spelar en sån fin visa är den så mysig att känna på tycker Viggo. Nu sitter den i hans säng tillsammans med de andra gosenallarna. Men det som verkligen räddade resan var den nya (ärvda) barnskivan. Viggo fick ärva en barnskiva av Daniel, "Fruktsallad" av Dan och Gullan Bornemark. Viggo tycker den är sååå bra, så fort vi sätter på skivan blir han alldeles tyst och sen dröjer det inte länge förrän han börjar sjunga med. Så tack Daniel, jag antar att du inte saknar den i din samling?! ;)
Fortsätter med en liten bildkavalkad från påskens äventyr i Dalarna.

Viggo har bekantat sig och myst med mormor Iris, de kom så bra överens!

Viggo och morfar har följt kvalserien i hockey.

Han har testat mormor och morfars toalett.

Han har träffat sin gammelfarmor Brita och hennes Erik.

Viggo fick en röd Brioleksak i påskpresent av sin mamma och pappa.
Den är ju så spännande!

Pappa och Viggo väntar på att få hugga in på påskbordet.

Viggo och Johan kommer väldigt bra överens och har haft långa diskussioner.

Vi har vart i Tällberg och fikat med tant Maja och Fredrik.

Vi har träffat hela fam. Sjönneby, Sofia som ska sjunga på Viggos dop, lånade Viggo en stund.

Viggo testade sina nya chinos påsken till ära, jag tror han gillade dem!

Viggo fick en egensydd orm av pappa...

... och ett täcken och en kudde till vagnen av mamma.

Vi hjälpte tant Anna att modella.

Viggo fick en äkta kimono från Japan av fam. Ljungemo.

Tack för de här två supermysiga veckorna mormor och morfar och alla andra! Vi kommer snart igen!




Nu styr vi kosan mot Götet!

Nu styr vi kosan mot Göteborg igen. Vi har haft två jättemysiga veckor hemma i Dalarna. Här är ett litet smakprov på de senaste veckornas äventyr.

Så kom äntligen pappa Martin hem från Saudiarabien! Så här glad blir man då!


Vi har hunnit med att träffa alla kompisar inte bara en gång utan flera gånger, mysigt!


Årets påskäggsskörd. Vi har som tradition att alla måste måla ett eget ägg på påskafton, i år fick även Viggo ett ägg.


Viggo och mamma inspekterar påskbordet, ser gott ut!


Några dagar har solen tittat fram, då har vi passat på att vara ute och njuta av det vackra vädret.


Viggo och morbror Daniel har busat en del...


...men mest har Viggo myst med sin mormor och morfar!


En dag ställde Viggo upp som klädmodell för Annas företag "Greeno", titta vilken fin body som ingår i kollektionen!


Jag och Martin har haft syjunta. Jag sydde ett lapptäcke till Viggo och Martin blev så inspirerad att han knåpade ihop en lapptekniksorm till Viggo, fler bilder kommer!


Hejdå! Vi ses snart igen!

RSS 2.0