Ny kompis!

Igår var ju Ulle här på besök och det visade sig att "förkylningen" inte var någon förkylning utan en liten kompis till Viggo som är på väg! I augusti utökas Viggos kompiskrets med ytterligare en liten kotte! 2010 verkar vara ett riktigt babyboom år. Hittills har ju Viggo fått två kompisar, Amelia (Amelia är visserligen född 2009) och Elise. Sen är det ju ytterligare två på G uppe Skövde och Falköping samt nu denna lilla kotte! Det är så kul! Idag kommer Elise och hennes mamma hit och ska leka med oss. Vi får väl se hur pass intresserade de små är av varandra idag men jag och Josephine kommer garanterat att ha trevligt iallafall!

Nu ligger Viggo och sover i soffan bredvid mig med min halsduk runt sig. Halsdukstricket verkar fungera idag med! Viggo vaknade 6.20 imorse och skulle ha mat. I vanliga fall brukar han kunna somna om någon timme till iallafall fram tills Martins väckarklocka ringer. Men idag hade vi en pigg liten krabat mellan oss i sängen. Fast då vår son är så snäll låg han och pratade för sig själv i nästan en halvtimme medan jag och Martin sov vidare. Fast att sova var ganska svårt då han är så underbart söt då han ligger och filurar för sig själv. Idag fick vi höra lite nya ljud i "pratet" också, det går framåt! Sen gick pappa och Viggo upp och tittade på hockey, iallafall pappa tittade på hockeyn. Viggo är något av en tv:oman då man sätter honom framför tv:n så vi försöker undvika det i största möjliga mån då det inte är så bra för små barn att titta på tv. Fast lite av Sverige matchen häromdagen fick han faktiskt se, OS är ju bara vart fjärde år så...
Viggo tittar på OS


Ful ovana...

Vår lilla kotten har fått en ful ovana de senaste dagarna. De senaste två dagarna har det bara dugit att sova middag i mammas famn. Så fort jag lagt ner honom så vaknar han och ska inte sova mer hur mycket man än försöker. Detta har gjort att jag spenderade sammanlagt fyra timmar sittandes i soffan med Viggo i famnen igår, lite segt då jag skulle behövt göra lite andra saker. Och han måste ju sova annars får vi en supergnällig bebis här hemma. Tur att jag kunde kolla på "Twilight" under tiden! Så idag kom jag på ett trick, jag la min halsduk runt hans huvud när han var på väg att somna och vips hade vi en bebis som kunde sova själv! Bara det luktar mamma verkar han vara nöjd, skönt!

Idag har farmor och farfar varit här på förmiddagen och fikat. De passade på då farmor hade varit på återbesök med sin fot på Mölndals sjukhus. De hade med sig danska wienerbröd från Alingsås, mums! Ikväll får vi besök igen det är Ulle, som äntligen tillfrisknat från sin efterhängsna förkylning, kommer. Det ska bli så kul då vi inte setts sen början av december. Nu håller jag på att baka bröd, har inte bakat en endaste liten kaka sen Viggo föddes men nu är det dags. Vart så inspirerad av Linn som bakade Leilas sirapslimpor här om dagen. Får ju passa på att baka lite nu när mamma och pappa/mormor och morfar kommer till helgen och kan provsmaka.
Kotten sover middag

Besiktigad och klar

Idag har vi varit på BVC på läkarbesök. Viggo var så snäll hela tiden och gick igenom utan anmärkning bortsett från en liten tendens till skelning på höger öga. Men det är sånt som i de flesta fall växer bort enligt läkaren. Nu väger han 5390 gram och är 56,5 cm lång. Ni kan ju se själva på den lilla tjockismagen, den är så rund och go! Inte undra på att jag fått rensa ut allt i storlek 50 ur garderoben. Av den anledningen, och för att han Viggo varit så duktig hos doktorn, gick vi förbi Lindex på vägen hem och köpte en liten superman tröja. Sedan tidigare har Viggo både en superman pyjamas och superman strumpor.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Vi tänkte ta en promenad men det är fortfarande så pass dåligt plogat på trottoarer och cykelvägar att det är nästintill omöjligt att köra vagn. Hoppas att det blir bättring på det snart! Martin fick lov att jobba över idag igen och var inte hemma förrän 18.30. Dessa dagar blir lite långa för oss allihopa, jag och Viggo som längtar efter vår pappa och Martin som längtar hem till oss. Men idag hade Martin med sig vita tulpaner hem till mig som plåster på såren för all övertid, prinsen!

Bifogar bild på vår balkong efter helgens snöande, och ja, vi har tänkt att ta ner julbelysningen snart! ;)

Jo, inte undra på att han växer så det knakarVår balkong efter helgens snöandeSuperman baby

Barnvakt!

Idag har jag och Martin för första gången fått åka i väg helt själva utan barn. Då det har varit ett större snökaos här nere under hela helgen så vågade vi oss inte ut med bilen igår. För det första så hade vi inget att skotta fram bilen med för det andra så vågade vi inte ge oss ut med Viggo ifall vi skulle köra fast. Så idag kom farmor och farfar ner med en snöskyffel och skottade fram bilen till oss. Sen agerade de barnvakter så jag och Martin kunde åka och handla på Ica. Vi passade också på att titta på en soffa på Bolagret, vi är ju på jakt efter något nytt då vår vita tygsoffa inte är den lämpligaste då man har små barn som kräks. Smet in en sväng på H&M med och kompletterade samtligas garderober. Viggo fick lite nya häftiga strumpor och en ny stålmannen pyjamas, att köpa någon annan fanns inte på kartan då pappan är ett stort stålmannen fan! Martin köpte sig lite nya t-shirtar och en tröja och även jag fick med mig en t-shirt hem. När vi kom hem hade Viggo sovit som en stock hela tiden och inte ens märkt att vi varit iväg, skönt! Farmor fick även tillfälle att mata Viggo med flaska då jag pumpat innan vi åkte för säkerhets skull.

På eftermiddagen kom farbror Björn och Ida hit en sväng. Björn fick sin försenade födelsedagspresent och så fick de tillfälle att mysa lite med Viggo. Farbror Björn fick även visa upp sitt plåster i pannan. Han vart tacklad under en match för någon vecka sedan och har nu ett blått öga, några stygn i pannan och en hjärnskakning att stoltsera med, stackarn.

Nu sover prinsen sin eftermiddagslur, jag tittar på OS och Martin jobbar. Ikväll ska vi söndagsmysa med hemmagjord pizza och skidskytte. Nästa helg blir det annat, då ska hela familjen på spa tillsammans med mormor och morfar, moster Linn och Johan samt morbröderna. Det ska bli sååå skönt!

Viggos nya strumporViggo och Farmor


Grått och trist

Idag har vi en grå och ganska trist dag här i Göteborg. Jag och Viggo har varit ute och gått med vagnen nån timme här på förmiddagen, vi fick passa på då de lovat snöoväder i eftermiddag. Dock har vi inte sett till nån snö än så jag hoppas att det var falskt alarm, är lite trött på all snö och snömodd nu. Det är lite tungt att dra vagnen i snömodden, tyvärr är de inte så duktiga på att ploga trottoarerna och cykelvägarna. Men jag antar att det bara ger lite mer träning, det behövs! Nästa vecka ska jag på "besiktning" på MVC och jag hoppas på att börja träna igen efter det, ska bli väldigt skönt! 

Annars har vi haft en ganska lugn och skön dag jag och Viggo. Annat var det vid fem draget i morse, då hade vi en liten kille som hade lite magknip och var så ledsen så ledsen. Som tur var gick det över ganska fort efter att vi gått omkring lite och jag masserat den lilla magen. Men det var verkligen hjärtskärande gråt och inte vanligt skrik som kom från den lilla innan magknipet släppte, usch vad det skar i modershjärtat. 

Som sagt var har vi inte gjort så mycket idag. Jag har passat på att dammsuga och börja beta av veckans tvättberg, det är inte klokt vad mycket mer vi tvättar nu för tiden. Viggo säger inte så mycket när jag dammsuger men han ser väldigt reserverad och förvånad ut hela tiden dammsugaren är igång. Han följer mig väldigt noga med blicken också, antar att han undrar vad jag håller på med. I kväll ska vi titta på skidskytte och Viggo ska få bada. Han älskar att bada och vill helst inte gå upp alls, det enda som inte är roligt är att tvätta håret. När man häller vatten på hans lilla huvud stelnar hela han till och han gnäller lite. Men har man hår så måste det faktiskt shamponeras även om man bara är 6 veckor gammal.

Bifogar en bild på gårdagens pappa-Viggo mys i soffan.


Onsdag

På dagens agenda står inte mycket annat än lite småfix här hemma. Har bl.a. beställt svartvita förstoringar på Viggo som ska ramas in och sättas upp i sovrummet. Någon promenad blir det inte förrän pappan kommer hem från jobbet, han är så avundsjuk på oss som kan gå ut och gå med vagnen så idag fick vi vänta tills han kommer hem så han också får köra lite vagn. Skönt för mig också att få lite sällskap!

Igår var vi till Guldheden och hälsade på Amelia och hennes mamma Johanna. Jag och Viggo tog bilen själva för första gången, det gick väldigt bra förutom att ena vindrutetorkaren slutade fungera. Jag blir så trött, det är alltid NÅT med den där bilen! Men som tur är så är det inte mer än 10 minuter med bil till Guldheden så det gick bra ändå. Hemma hos fam. Norin bjöds det på god sopplunch, långpromenad och massa prat om allt mellan himmel och jord, väldigt trevlig dag tyckte både jag och Viggo! Det är så skönt att hälsa på andra som också har små kottar, då gör det inget om man glömt något eller om de är lite trötta och gnälliga. Jag råkade t.ex. glömma nappen i bilen och då var Amelia snäll att låna ut en av sina nappar till Viggo (efter att den kokats då). Att den sen var rosa och lila var inget Viggo refekterade över mer än att en tant i hissen sen frågade hur gammal den lilla flickan var! Ja, det är ju inte lätt när allt man ser är en mössa och en stor napp. På kvällen mystes det i soffan och även mamman (men undantag för några powernaps) lyckades hålla sig vaken länge nog för att se Björn Ferry ta OS-guld!

Fick tips på BVC att lägga något för Viggos ögon när han ska sova middag. Viggo kan nämligen vara hur trött som helst men inte få ro att blunda och somna, så vi testade att lägga för något och det funkade hur bra som helst. Så nu myser vi med elefant gosefilten när Viggo är trött, det tycker han är väldigt mysigt eftersom den är så mjuk och det blir lite mörkt. Så nu ser Viggo ut så här när han sover middag.




 


BFF

Helgen har som vanligt bjudit på en del besök. Martins kompis Patrik var här på förmiddagsfika i lördags innan vi packade in oss i bilen för att besöka lilla Elise och hennes mamma, tyvärr fick hennes pappa lov att jobba så honom fick vi inte träffa. Elise var en riktig liten tjej, liten och nätt och väldigt snäll, hon sa inte många knyst då vi var där. Det var väldigt trevligt att träffa båda två. Finns nog potential att Viggo och Elise blir BFF (Best Friends Forever). ;) På vägen hem svängde vi förbi McDonalds, det var ju lördag och då får man synda lite! När vi kom hem så dröjde det inte länge förrän farmor och farfar kom förbi. De hade varit på Brattön och passade på att svänga förbi oss innan de åkte hem. Tror att Viggo tyckte det var kul att de kom, han kunde både le och skratta åt farmor och farfar. På kvällen fick vi äntligen slappa i soffan till Melodifestivalen efter en hektisk dag.

Söndagförmiddagen bjöd på ytterligare besök. Min moster Gerd som var i stan för att hjälpa kusin Martin att flytta passade på att komma förbi och känna lite på godingen. Och vi passade på att ställa 1000 frågor om renoveringen av vår lägenhet, man får ju passa på då man har en arkitekt på besök! Mysigt att de kom förbi då det var ett tag sen vi sågs. Viggo fick en röd superfräck Gant tröja i present, tack! Ett besök på Ica stod också på söndagens agenda, Viggo sov sig igenom hela handlingen vilket var skönt men det gjorde inte att vi kände oss mindre stressade. Inte så roligt att ha en ledsen bebis inne på Ica men det gick ju bra som tur var! Resten av söndagen tog vi det bara lugnt, pappa passade på att testa bärselen och det tyckte Viggo var jättekul!Testar bärselen!Viggo och Elise

Idag har var varit på BVC igen, nu väger Viggo 5100 gram och är 55,5 cm lång. Han växer så det knakar och fick guldstjärna i kanten av Ella, vår BVC sköterska!






Fredagsmys

Så var det fredag igen. Dagen började som vanligt med gemensam familjefrukost. När Martin gått till jobbet så sov jag och Viggo en stund till, väldigt lyxigt och mysigt! Idag har vi inte gjort så mycket hittills mer än att vi har varit till affären en sväng med vagnen. Ikväll står pappan för fredagsmiddagen och det brukar bli väldigt goda sådana. Det har blivit så att jag sköter den mesta matlagningen på vardagar medan Martin lagar maten på helgen, ganska bra uppdelning tycker jag. Speciellt då Martin är mycket duktigare än mig att hitta på nya helgrätter för man vill ju ha lite extra lyx till helgen! Ikväll kommer även moster Linn hit och äter med oss, Johan har som vanligt match och istället för att sitta själv så kommer hon över hit. Mysigt för Viggo med då det märks att han börjar känna igen sin moster. 

Helgen bjuder som vanligt på lite besök, Martins kompis Patrik kommer förbi imorgon på inspektion av den lilla kotten. Sedan ska vi till lilla Elise och hälsa på. Jag och Elises mamma bodde ihop första året i Skövde och har vart kompisar sen dess. Elise är dessutom född endast 6 dagar efter Viggo! Ska bli kul att träffa både henne och hennes mamma och pappa imorgon. Helgen bjuder förmodligen också på ett Ikea besök, vi behöver lite småsaker bla. en blöjhink med lock och nya växter till köksfönstret, de andra frös ihjäl då vi hade som kallast i julas.

Nu sitter vi och väntar på att pappa ska komma hem, med lite tur skulle han komma hem redan runt 16 idag! Hela denna vecka har han inte varit hemma innan 18.00 så det har varit lite långa dagar för mig och Viggo. När pappa kommit hem så ska Viggo få ta ett bad så han är fin och fräsch när han ska och hälsa på en tjej imorgon.
Sportkillen

ps. Titta Maja nu passar tröjan! Men den fina, fina mössan har vi fått lov att lägga undan nu, den har blivit lite för liten...


Väckarklockan Viggo

Vi har fått en livs levande väckarklocka här hemma. Denna vecka har den lilla kotten bestämt sig för att gå upp 6.30-7.00. Han skriker inte men knorrar en hel del och vrider och vänder på sig, vaknar vi inte då så hojtar han till så att vi förstår att det är morgon. Först kunde vi inte förstå varför han vaknade så exakt samma tid varje morgon tills jag kom på att han vaknar av Martins väckarklocka! Då pappan är lite trött på morgonen så snozzar han ett antal gånger innan han kan orka gå upp men det är det slut med nu! =) Hur säger man till en bebis att det bara är pappa som ska vakna av väckarklockan? Helt omöjligt, så denna vecka har vi fått gå upp och äta frukost och leka lite innan jag och Viggo kan sova nån halvtimme till. Det är väldigt skönt och väldigt mysigt att krypa ner i sängen en stund till när Martin gått till jobbet.  

- 14 grader stod termometern på imorse när vi vaknade så dagen spenderas inomhus. Jag och Viggo myser omkring i våra tofflor idag då det är lite kallt inne med. Igår var vi däremot på långpromenad med vagnen, det gick jättebra tills vi kom till Hemköp och skulle köpa semlor då vaknade Viggo och var ledsen. Slutade med att jag fick halvspringa hem och samtidigt som jag vaggade vagnen, väl hemma blev han nöjd och glad igen då han fått lite mat. Igår tränade vi även på att gå bort, kände att det behövdes lite träning då det inte gick så bra då vi var hos farmor och farfar sist. Denna gång tränade vi på att gå bort till Linn och Johan, lagom långt tyckte jag. Den här gången gick det väldigt bra att gå bort, Viggo tittade sig storögt omkring men somnade sedan så jag antar att han godkände stället! Mamma och moster fick dricka te i godan ro innan han vaknade. När vi bytte blöja så passade han också på att prata länge med moster och berätta hur allt låg till egentligen.

Trött Viggo

Tisdag

Så var det tisdag. I morse vaknade herr Sjörs 6.30 med magknip. Den lilla stackaren var så ledsen och bara skrek, ingen mat ville han ha heller även fast han borde ha varit hungrig. Till slut vart det bättre det då han låg på pappas kudde och pappa masserade magen, plutten! Då pappa duschade slumrade Viggo till en stund innan han och pappa gick upp och hade killfrukost medan jag fick sova några minuter till. Då pappa gått till jobbet hade jag och Viggo en trevlig frukoststund innan vi båda kunde sova en stund till. Det hör inte till vanligheterna att Viggo vill sova mer efter att vi gått upp men idag gick det, antagligen hade han sovit lite dåligt pga. magen.

På förmiddagen tog jag och Viggo vagnen och gick till Babyhörnan. Jag var på jakt efter en spegel att sätta bak i bilen så vi kan ha koll på Viggo då man kör och han sitter i sin bilstol bak (att koppla ur airbagen skulle kosta ca. en fjärdedel av vad vår skruttbil är värd så...). En sådan köpte vi innan vi gick till Hemköp och handlade frimärken. Idag passade vi också på att ta en lite längre promenad innan vi gick hem då det var ganska ok väder ute (-4). Viggo älskar att åka vagn, även om han är vaken så ligger han bara och tittar och säger inte ett knyst, skönt! Jag tror han tycker det är mysigt att ligga nerbäddad i vagnen.

Viggo har idag invigt sina nya kläder som han fick av mormor och morfar, håll tillgodo,ÄrtanÄrtan här kommer Viggo "Ärtan" Sjörs!


Mormor besök

I helgen har vi haft besök av Viggos älskade mormor + Kerstin och Johanna. Det har gått hur bra som helst, mormor har både fått byta blöjor, bära och mysa med prinsen utan att han har gnällt det minsta. Det har vart hur skönt som helst för föräldrarna med då vi kunna lämna in den lilla morgonpigga godingen till mormor på mornarna och själva kunna bre ut oss i sängen och sovit som två klubbade sälar. Har vart hur skönt som helst! Tack!

I lördags var även första gången som Viggo var själv med pappa under några timmar. Jag åkte med mamma, Linn, Johan, Kerstin och Johanna till stan för att shoppa lite. Har inte vart i stan på snart två månader, var väldigt ovant att vara i från Viggo och jag var lite nervös men det hade gått hur bra som helst. Han hade sovit större delen av tiden och pappa hade fått mata honom med flaska utan problem. Skönt att det funkade så bra och det var väldigt skönt för mig med att bara få vara "Emmy" och inte "mamma Emmy". Kvällen bjöd på god mat och Melodifestival hemma hos oss, mysigt!

Idag är det vardag igen. I morse bestämde Viggos sig för att det var morgon 6.20, då var det supertråkigt att ligga kvar i sängen tyckte han. Efter att jag bytt blöja, stoppat i napp och vaggat (med resultatet att jag somnade till själv hela tiden) så fanns inget annat alternativ än att väcka pappan (som ändå skulle upp snart). Han och Viggo lekte lite innan Viggo kunde somna om en halvtimme innan killarna till slut gick upp och åt frukost tillsammans. Jag fick lyxen att ta "sovmorgon" ända fram till 7.50, nice!
 Viggo och mormor



Innedag

Idag har vi innedag här igen. Igår va vi en sväng till affären med vagnen och jag hade planer på att gå en liten längre promenad efter det, men tyvärr var det bara att glömma. Snöröjning av trottoarer och cykelvägar är tydligen något som inte existerar här, fick slita mig genom snövallar med vagnen och inte ser det bättre ut idag! Vi får hoppas att det töar bort lite under dagen så vi kan komma ut, det blir ju lite tråkigt i längden att bara sitta inne.

Annars har vi inte gjort så mycket. Viggos farmor och farfar var här i tisdags och myste med prinsen. Denna gången var han också vaken under besöket, de andra gångerna har de lyckats tajma in Viggos sovstund. Farfar fick ta hand om Viggo då han var lite trött och gnällig, det tror jag båda tyckte var mysigt! I morgon kommer Viggos mormor hit och stannar över helgen, ska bli väldigt mysigt!

Nu börjar vi också skönja lite rutiner med Viggo, det är verkligen skönt då man kan planera dagen på ett annat sätt än innan. Han vaknar vanligen mellan 7.30-8.30, är vaken ca. 2 timmar innan han sover middag i ca. 2-3 timmar. Sedan är han vaken i 2-3 timmar igen och sover lika länge sen igen, detta mönster håller i sig hela dagen. Han somnar för natten runt kl. 21-22, samtidigt som vi lägger oss. Den senaste veckan har han sovit ca. 5 timmar i sträck innan han vaknar första gången och vill ha mat. Men vi får väl se hur länge dessa rutiner håller i sig..! =)

Viggo och farfarm myser



Snöstorm a' la Göteborg

Idag har vi snöstorm i Göteborg. Eller snöstorm och snöstorm, snöstorm a' la Göteborg snarare dvs. ett lätt snöande + blåst, ingenting mot vad det kan bli hemma i Dalarna! Men det är nog för att både tv-nyheter och radio ska gå ut med stora varningar, lite överdrivet kan jag tycka, men så är man kanske lite mer rutinerad när det gäller vinterväder också! ;)

Jag och Viggo spenderar dagen inomhus idag, det är ingen hit att gå ut när det snöar och blåser. Nu sover prinsen äntligen middag, han var så trött så trött och supergnällig men vägrade somna. Tror jag la honom fyra gånger innan han somnade på riktigt och då var han så trött att han somnade sittande. Annars har den lilla kotten denna vecka kommit på att det är jättetråkigt att ligga kvar i sängen när pappa går upp, varför ska man stanna i sängen med mamma när pappa går upp? Nej, det har bara varit för mamman att också gå upp då. Men det har varit ganska mysigt med för vi har kunnat äta frukost tillsammans hela familjen, jag och Martin vid bordet och Viggo i babysittern nedanför.

Godingen sover middag

Lisebergsbebis

Lisebergsbebis = bebis som bara är lugn och tyst då denne vaggas i stora, häftiga och gärna svingande rörelser.

Denna typ av bebis (lånat uttryck från fam Norin, då Amelia oxå tillhör denna kategori) hade vi hemma hos oss igår kväll. Bara mamman dög och det skulle "svingas" bebis för hela slanten. Jobbigt, men då vi svingat oss igenom hela "I en annan del av Köping" somnade den lilla våghalsen en stund så mamman fick vila armen. Sen vaknade han igen (såklart!) och var superpigg precis när jag och Martin skulle somna, så det var bara att vyssja och vagga och stoppa i napp i någon halvtimme till innan den lilla skrutten förstod att det var natt.  Som Martin sa "ja, han skulle ju knappast reagera om man satte honom i Balder just nu".

Tidigare på dagen hade vi besök från Falköping, Martins kompis Marcus och hans Johanna var här och tittade på Viggo och övade sig lite inför deras bebis ankomst i mars. Då får Viggo ytterligare en kompis! Sen sov familjen middag och myste lite i soffan innan Lisebergsbebisen äntrade scenen.

Idag har jag och Viggo varit på BVC igen. Den lille kotten väger nu 4600 gram och är 54 cm lång, så nu har han gått upp 900 gram sedan han föddes och växt 4 cm. Att han växt märker vi på kläderna, hans bodysar i stl 50 börjar bli lite korta i armarna och hans pyjamasar i stl 50 är verkligen på gränsen. Därför var jag och Viggo in på Lindex innan vi gick hem och köpte en ny pyjamas i stl 56, den hade lejon på fötterna så nu får vi akta oss! ;)
Sen har vi inte gjort mycket mer idag, jag har stortvättning idag då tvättkorgen var överfull (igen!). Det är inte klokt hur mycket mer vi tvättar nu än innan Viggo, hur kan en sån liten smutsa ner så mycket på så kort tid?!

Pappa och Viggo myser framför tv:n.

RSS 2.0