"Åke siido"

Vad gör barnet tänkte vi då han sprang fram och tillbaka över golvet och pendlade med armarna. Så vi frågade "Vad gör du Viggo?". "Åke siido" blev svaret. Och visst han gjorde ju precis som skidåkarna gör när de skejtar. Känns som vi har sett lite mycket på Vinterstudion på sistone kanske?

Har man inget badkar...

...får man göra det bästa av situationen!


Grillat

Lördagens julshopping slutade abrubt med att bilen fick lov att åka in på verkstad. Inte direkt det man önskar då den nyss varit på dyr service och dessutom var nybesiktigad. Tydligen hade någon bromskloss (?) låst sig och behövde bytas ut. Stackars farfar fick lov att rycka ut från Alingsås och hjälpa oss. Men, men vi fick lite julklappar köpta iallafall och dessutom hittade vi en oväntad och rolig present till morfar. På kvällen promenerade vi bort till familjen Ponce (jo, de heter ju Ponce hela familjen nu) för mysmiddag och lek. Grabbarna vart jätteglada över att se varandra och lekte jättebra hela kvällen (eller iallafall fram till läggdags). Då Marre har chilenskt ursprung vart det faktiskt grillat till middag. Tydligen grillar man till jul i Chile, ungefär som vi har julskinka till jul. Jättegott var det iallafall, har aldrig grillat en fjärde advent. Kan nästan bli tradition! I morse fick vi även en rolig nyhet. Igår kväll vid 23-tiden kom Viggos lilla tjejkusin till världen. Allt hade gått bra även fast pappa Björn och mamma Ida var rätt trötta. Fick bild på henne imorse, jättesöt. Nu inväntar vi bara lite mer detaljer såsom längd och vikt och namn!

Inte nå vidare julbord det där...

Igår va vi på julbord med mitt jobb. Buskillen är hos farmor och farfar och har tågorgie med Martin och farbror Björns gamla Brio räls. Frågan är om vi får med honom hem idag? Iallafall så var förväntningarna inför årets julbord ganska höga. Då man inte får dricka alkohol blir liksom maten extra viktig men nej. Ingenting smakade nåt, inte ens den kryddiga julkorven. Besviken, ja! Får väl hoppas på familjen Sjörs julbord hemma istället.

Idag står galen julklappsshopping med resten av Göteborg på schemat. Att vi alltid ska va ute i sista minuten! Fast vi får iallafall pusta ut till kvällen. Vart bjuda på spontan mysmiddag hos våra nygifta vänner Jessica och Marre.

För er som inte vet så finns det en lägenhet till salu i Mölndal nu. En jättefin lägenhet med nyrenoverat badrum, stor balkong och öppen planlösning dessutom ligger den i ett trevligt område, trevliga grannar ingår också. Jo, det är vi som ska flytta. Äntligen har vi köpt ett hus, det finaste huset på Hemnet faktiskt (inte alls partisk..). I maj bär det av till nya jaktmarker. Flyttar visserligen bara ca 4 km så vi blir kvar här i trakterna. Men ända, helt nytt område! Spännande!

Nej, nu ska jag väcka M som slumrar fortfarande. Får väl göra som Viggo och gå in och nypa honom i näsan och säga "Pappa, gupp!" (gupp = sammanslagning av gå och upp).


Helgen i bilder


Oskönt

Varför sitta i soffan och titta på "Bilar" när man kan sitta på en liten pall? I morgon åker vi till väschötta slätta och hälsar på familjen Almgren-Petersen. Nice! Julgodisbakning och klippning står på schemat.


Viggo och "totarna"


I vår trappa i stan...

...där bor det en dam som älskar julpynt! Så till den vida gräns att det till och med tar sig uttryck utanför lägenheten. En liten bonad på dörren hör väl till det normala men "vår" lilla dam har tomtepyntat trappavstatsen med. Lite gulligt är det speciellt eftersom hon är mycket mån om att gå ut och tända i lyktorna hon ställt ut innan jag går till jobbet. Så att jag ska se att det är fint när jag kommer. Viggo han älskar tomtarna som står i trappuppgången och hälsar på dem mycket grundligt varje gång vi går förbi. "Hej, totarna!" måste vi säga varje dag och sen inspektera deras luvor, lyktor och granar. Har damen i trappen flyttat om lite bland tomtarna eller bytt ut någon (för det händer) så måste vi stanna extra länge hos "totarna". Förra veckan när vi hälsade på tomtarna i trappan vart vi också inbjuda till "julpyntedamen" och hon har verkligen gått "all in" på julen. Det fanns inte en millimeter av hennes lägenhet som in prydes av en bonad/ängel/tomte/prydnadsduk/snöglob/spelande kyrka. Gulligt, men det fick genast vår lägenhet att se väldigt kal ut med våra enstaka änglar och stjärnor. Viggo vart helt lyrisk och mamman fick genast dåligt samvete för att barnet inte hade en tomte på sitt rum så ni kan ju gissa vad vi plockade fram när vi kom hem?

High heels

Moster Linn har köpt klackskor (jo det va ju så man sa) till hennes jobbjulfest imorgon. Klart Viggo måste prova mosters skor!

Bifogar också en bild signerad Viggo.


RSS 2.0