Kära nån då!

I natt har vår älskade lilla skruttunge varit uppe och lekt med sin pappa mellan 4-5. Kvart i fyra vaknade han och var SUPERpigg, så pigg att han inte ens kunde tänka sig att en försöka att somna om. Lycka till att försöka att övertala en 10-månaders bebis som kommit på att han har en egen vilja. Efter en super-knöl-kvart där det enda Viggo ville göra var att stå mot sänggaveln, var det bara att inse att man nog fick lov att gå upp... och leka.. trots den sena (tidiga) timmen. En timme hade han hållt igång medan Martin satt i soffan och var förstörd. När jag gick upp hittade jag dem sovande på madrassen i Viggos rum. Kvart över fem hade han somnat igen efter att Martin hållit fast honom och sjungit "Imse vimse spindel" 83 gånger. Hoppas verkligen inte att detta blir någon slags vana, det pallar inte riktigt hans föräldrar med.

Igår var Viggo och pappa på babyrytmik igen. Tove och Elias med mammor hade varit där också. Elias och Viggo hade brottats med frökens docka (babyrytmikfröken har en docka istället för en bebis för att visa rörelserna) samt allmänt röjt runt. Det märks att de är grabbar då Tove inte alls har samma tempo som dem. Idag har Viggo och Martin åkt till farmor, som är ledig, i Alingsås. Martin behövde jobba lite (och sova med för den delen) och Viggo ville gunga med farmor.

Ihelgen ska jag åka till Maja i Stockholm på tjejhelg. Det kommer att bli den första helgen jag är borta från Viggo så länge. Ska bli kul att träffa tjejerna och skönt att få sova hela nätter men samtidigt känns det lite i hjärtat att vara borta från honom i två hela dagar...

 

 


Lite bilder


Med sikte mot toalettborsten...

Viggo ramlade hos farmor och farfar förra helgen och fick världens fläskläpp!

Badkillen.

Viggo och Elias undersöker Elias pappas förstärkare som var i precis lagom höjd, så intressant!

På fika hemma hos Elias förra helgen.

Förkylt

Här var det förkylt. Både jag och Viggo har snoriga näsor och lite hosta. Martin har än så länge klarat sig men får se hur länge det varar... Ikväll ska jag och Viggo vara ensamma hemma. Martin ska på jobbfest inne i stan, på Ritz, han hade t.o.m. plockat fram kostymen och klippt sig, fint ska det vara! Jag skulle egentligen också varit i väg på jobbevent i Falkenberg men jag fick stanna hemma, någon måste ju vara hemma med den lilla snoriga goseungen!

Viggo har blivit så duktig på att ta sig fram här hemma. Det går bara fortare och fortare när han ålar och han reser sig upp mot ALLT! Han tycker inte att det är lika roligt med gåstolen längre heller, för då kommer han inte åt överallt. Försöker att inte ha honom i gåstolen allt för mycket men den är ju en himla bra barnvakt när man måste duscha eller göra något annat. Men nu är det snart slut med det för han tycker det är så mycket roligare att krypa själv. På mornarna, innan Martin vaknat och jag gör mig ordning i badrummet ska han vara med. Han kan underhålla sig en liten stund med korgen där vi har tops m.m. men sen är det full fart. Allra helst ska han 1. sticka ner fingrarna i golvbrunnen, 2. greja med toalettborsten, 3. resa sig och kolla i blöjhinken. Mmm, alla sakerna är ju sååå trevliga!

Nu när han lärt sig att sätta sig upp själv också så är han ännu lite mer självständigare. Han ser så stor ut när han sätter sig upp själv. På mornarna, när han tycker att vi är slöa och tråkiga som bara sover, sätter han sig upp själv och försöker väcka oss genom att klättra upp på oss. Och ibland ser han till att ta sig en slurk välling med om det står kvar på sänggaveln sen natten, eller greja lite med elefantfilten eller nappen. Vi brukar leka tittut på mornarna innan vi går upp. Då lägger jag elefantfilten på hans huvud så han "försvinner", ibland stannar han under filten extra länge och då hör man ett litet fnitter som om han vet att han är extra busig som stannar under filten så länge. Han har även fattat att man säger "tittut" när leken börjar. För han börjar och säga sitt "titt, titt, titt" så fort han får filten på huvudet. De är för roliga de små!

Stå upp

Igår kväll kom Viggo på hur man från ryggläge ställer sig upp i sängen. Efter det var det "lycka till" att lägga honom. Ni kan ju gissa vem som ställde sig upp och hoppade så fort vi gick ut ur rummet. Har en känsla av att det är nu vi ska börja våra brottningsmatcher på allvar. För brottas gör vi nästan varje kväll, det ska liggas på mage eller ställas mot sänggalven (om han ligger i vår säng) eller övas på att krypa. Även fast skruttungen är så trött att han blundar och skriker av trötthet ska han knöla runt och öva sig på att ställa sig eller krypa. Men vi har det hemliga tjuvknepet att ta till. Kliar man Viggo på ryggen samtidigt som man sjunger "Sov du lilla videung" tycker han det är så mysigt att han slappnar av och har man tur somnar han. Fast Martin kör en annan variant, han sjunger nationalsången så att Viggo ska kunna den tills han är stor nog att gå på hockey..! Ja se grabbar...

Helgens bravader

I helgen har vi haft fullt upp. Helgen inleddes på fredagen med mysmiddag med räkor och en bra film. Viggo gick dock och la sig tidigt efter lite bus och en liten olycka i soffan. För det är ju så mysigt att kissa utan blöja. Som tur var hann jag under med en filt så själva soffan klarade sig. Efter den olyckan fick han duscha med pappa. Viggo ÄLSKAR vatten så att duscha eller bada är bland det bästa han vet. Fast det är ju svårt det där med duschstrålarna, för man kan ju inte hålla fast i handen. Men man kan ju alltid dricka lite av dem.

På lördagen gick hela familjen upp vid halv sju, Viggo tyckte nog att vi var tråkiga föräldrar som ville ligga kvar och sova. Efter morgonens pyssel och sovstund satte vi kosan mot Alingsås. Efter ett stopp på Allum för inhandlning av vinteroverall till Viggo (det var -4 grader ute då vi vaknade i lördags) åkte vi till farmor och farfar. Tyvärr jobbade farmor och farfar var på Brattön och byggde så vi fick klara oss själva under eftermiddagen. Viggo råkade dock ut för en liten olycka på eftermiddagen. Han stod på knä och höll i en leksaksback medan jag höll emot. Sen råkade jag släppa en sekund för att klia mig på näsan och självklart ramlar han precis då. Han föll handlöst rakt på överläppen som han också råkar bita sig i så att blodet rann. En hel del tårar och en rejäl fläskläpp vart resultatet, stackars liten! Man känner ju sig som dålig förälder när sånt här händer. Såg att han är blå på överläppen även idag. På eftermiddagen kom iallafall Marcus, Johanna och lilla Moa på besök. De var också i Alingås och hälsade på deras farmor och farfar. På kvällen fick Viggo vara hemma med farmor och farfar medan jag och Martin gick ut och käkade med Marcus och Johanna. Väldigt trevlig kväll! Ibland är det lyxigt att få gå ut utan barn. Först var vi och tittade på "Lights in Alingsås" (inte alls lika imponerande som tidigare år) och sen gick vi till ett litet italienskt ställe och åt. Väldigt god mat var det, chokladfondanten gick inte av för hackor!

Igår åkte vi hem till Göteborg igen. På eftermiddagen var vi bjudna hem till Elias med föräldrar på fika med föräldragruppen. Viggo fullkomligt älskade att träffa sina kompisar. Tyvärr tyckte han att Moa var aningens tråkig (hon är ju 3 mån yngre) så att träffa sina kompisar som är i samma ålder var en hit. Gott fika fick vi också!

 

 


Lite bilder

Det har ju varit lite dåligt med bilder den senaste veckan så här kommer en liten uppdatering.


Viggo grejar med pappas datakablar, oh vad roligt det är med sladdar!



Viggo blir bara duktigare och duktigare på att resa sig mot olika saker. Två Ikea paket var helt perfekt, som en lite trappa att ta sig upp för.


Åla

Nu har det lilla kotten börjat åla sig fram här i livet. Han kör någonslags "combat" stil och
ser ut ungefär som en spänstig militär då han tar sig fram men framåt går det utan tvekan!
Det är kul att han äntligen kommit hur man gör för att ta sig framåt, han har ju varit så
frustrerad över det innan. Får se om han inte kan demonstera sina färdigheter för sina kompisar idag
då pappa och Viggo är på babyrytmik.

Ihelgen har vi inte gjort speciellt mycket. Ganska skönt efter den första jobbveckan. Vi var till
Ikea en sväng och inhandlade lite barnsäkerhetsgrejer och en byrå. Och som alltid då man är på Ikea
vart det lite extra. En ny orkidée (mina bara dööör hela tiden trots råd från orkidée experten Iris),
en ny badrumsmatta i orange (har snöat in lite på den färgen), servetter, vällingvisp och lite annat
smått och gott. På söndagen följde jag och Viggo med Linn på en liten inredningsshoppingtur då Martin fick
lov att jobba. Inget speciellt inhandlades dock.

Imorgon ska Viggo göra något han aldrig gjort förr. Han ska sova över, själv (!), hos farmor och farfar.
Martin ska iväg på event med sitt jobb hela dagen och kvällen och jag jobbar. Kvällsaktiviteterna med
Martins jobb skulle inkludera en och annan öl så det enklaste för Martin, som måste ta hand om den
morgonpigga kotten, var att låta honom sova i Alingsås. Hoppas att det går bra. Jag är lite nervös. Han blir
ju så stor då han kan sova över själv utan mamma och pappa. Tur att det är nära till Alingsås. 


Första veckan avklarad.

Så var första veckan i skiftbytet så när som på avklarad. Jag tycker att det har gått över förväntan, Viggo och
pappa har varit hemma och busat medan jag har befunnit mig på jobbet. På fredag lunch dök äntligen min jobbdator
upp så nu kan jag jobba på rikigt. Viggo och pappa har som sagt så smått börjat infinna sig i det nya livet med
allt vad det innebär. Fast det märks att det nog allt behövs en inkörningsperiod. Jag har haft lite "telefonjour"
på jobbet denna veckan. Fast det har mest varit kul att höra vad de har grejat med där hemma på dagarna.
Det är lite mer action hemma nu och han är blixtsnabb på att göra saker vår lille filur. Igår hade han t.ex.
råkat schasa ur vår säng då Martin var borta från sovrummet i 7 sekunder med en bula i pannan som resultat. Sen
hade han lyckats klämma de små fingrarna i en låda någon timme senare. Men å andra sidan rör han sig mer nu och
han är väldigt nyfiken på mycket. Sen har han världens bästa självförtroende då det kommer till att stå och
resa sig. Han tycker att han nog kan gå och stå bättre än vad han egentligen kan med resultatet att han gärna
släpper det han håller sig i. Med krypningen går det bättre och bättre men fortfarande har han inte kommit
på knepet hur man gör för att ta sig framåt och fortfarande stå på alla fyra. Då han försöker ramlar han på mage
och blir helt vansinnig över misslyckandet. Men det är bara att öva på!


Dag 2

Andra dagen in på skiftbytet och hittills går det bra! Viggo och pappa har idag varit på babyrytmik tillsammans med Viggos kompisar och jag tror att båda tyckte det var roligt. Viggo hade iallafalla somnat som en stock med mössan för ögonen på väg hem. Eftersom det var första gången Martin var med ställde snälla Jessica, Elias mamma, upp som lite stöd och visade hur det gick till på babyrytmiken, skönt! I övrigt har det flutit på bra här hemma, de har övat krypning och lekt en massa. Tror de mest har tagit det lugnt, det är ju lite nya rutiner att komma in i när man byter så här.

För mig att det väl gått ok om man kan säga så... Vi håller på att flytta kontoret till nya lokaler så allt är ganska kaotiskt just nu. Från och med i morgon är det väl tänkt att vi ska sitta på det nya stället. Idag har det känts lite som "10 små negerpojkar", det har försvunnit folk undan för undan hela dagen. Samtidigt har även mer och mer kontorsutrustning försvunnit så i slutet av dagen var det varken mycket folk eller möbler kvar. Allt eftersom mer och mer har blivit klart på det nya stället så har också mer och mer personal flyttat över. Iallafall har jag inte kunnat göra många knop idag. Min nya jobbdator och jobbtelefon är nerpackade någonstans i en flyttlåda tillhörande it-teknikern på det nya stället. Och det är inte bara en låda vi pratar om, alla har i snitt två flyttlådor var så det är några att leta igenom. Och att leta efter min jobbdator är liksom inte prio ett då det ligger på it-teknikern att se till att alla olika nät och uppkopplingar fungerar felfritt. Annars kan vi ju inte jobba. Jaja, vi får väl se om den dyker upp under morgondagen, jag hoppas det. Att bara sitta och hänga över axeln på min kollega som jag gjort idag och igår är inte någon större hit i längden.

Viggo grejar i mormor och morfars kök förra veckan.


Skiftbyte

I fredags kom jag och Viggo hem till Göteborg efter att ha spenderat nästan en hel vecka hos mormor och morfar. Det har varit jättemysigt, det är så bra när man stannar en liten längre stund för vi hinner träffa alla mer än en gång. Vi har t.ex. hunnit med att träffa mormor Iris och morfar Bengt en hel eftermiddag, iallafall Viggo. Jag passade på att gå till frissan när jag ändå hade lite mormor-barnvakt, skönt! Sen har vi hunnit med att träffa min farmor i Lycka också, jag tror det var väldigt uppskattat att vi kom förbi på lite fika. Vidare har jag hunnit med att träffa Anna två kvällar, vi har bara tittat på tv, druckit te och pratat, precis som i gamla tider (dvs. post barn). I torsdags hann vi med lite shopping i Falun tillsammans med mormor. Vi kom hem med ett jättelass med grejer, fast det var mormor som shoppade mest! ;)

Imorgon har vi skiftbyte här hemma. Jag ska börja jobba imorgon och Martin ska vara hemma. Får se vad Viggo säger om det... Ska bli kul att börja jobba lite igen. Även fast de ska flytta hela kontoret till nya lokaler på min första dag. Vi får väl se hur mycket jobb som blir uträttat imorgon. Men spännande är det!

Fredagsmys i soffan tillsammans med pappa och morbror.

Daniel och Viggo spelade lite piano.

Promenad med morbror Simon.

Viggo och mormor Iris.

Mums, smörgåskex med salamiost!

Viggo och mormor grejar med alla bunkar och matlådor.

Vattenlek, men oj vad blöt man blir!


Viggo och morfar mekar lite i badrummet. Viggo fick äran att hålla i hylsnycklarna, stor hit!

På väg hem till Göteborg igen, det gick jättebra att åka tåg med Viggo!


RSS 2.0