Nä, mamma inte så!

Imorse när vi bytte blöja råkade jag nysa och höll för munnen med handen. Då fick jag en mycket uppfodrande blick från min son och sen sa han "Nä, mamma inte så!". "Så!" sa han istället och visade med sin lilla hand att man minsann ska nysa i armvecket och inte i handen! Där ser man!

Pippi

En liten hälsning från Pippi Långstrump!


Kvällens lilla roliga

V funderar en del på det där med namn osv. Han vet t.ex. att han heter Viggo Sjörs, "Viggo Sös". I kväll när vi skulle sova kom det lite mer funderingar. Han pekade på sig själv och sa "Viggo heter jag, pappa heter Martin och mamma heter mamma!". Ja, min älskling mamma heter jag! Kan även meddela att den lilla kotten nu oxå kan räkna till 10 helt själv.

Lördagens sockerbagare, så det kan bli när man bakar med mormor!


Finväder!

Igår hade vi finväder i Götet. Våren låg i luften och  jiihoo, det finns hopp! Jag jobbade tidigt så jag hämtade V vid 14. Sen var det meningen att vi bara skulle gå förbi Ellen för att lämna ett par hörselskydd och sen ta en promenad. Ellen var hemma och var lite krasslig. Men eftersom Ellens det i Ellens familj, förutom mamma, pappa och lillebror Anton, även ingår en labrador vid namn Tess så hängde de på oss för en långpromenad. Krassliga barn eller ej, hunden måste rastas. Vi fick en riktigt skön långpromenad och såg både hästar, cyklar, mopeder, containerbilar och grävskopor på vägen. Sen tog jag och Viggo en lite sväng in till centrum för att köpa kex och solbrillor. Jag hade sett ett par billiga på Lindex som jag tänkte slå till på men eftersom ”Viggo osså ha!” så fick V ett par också. 20 kr på rean. Aja, vi får väl se hur länge de håller. Kexen ska vi ha som matsäck på dagens bilresa hem till Dalarna. Längtar!

 

V har annars börjat praktisera ”spagetti-kropp” när han inte får som han vill. Trotsåldern är här antar jag! Det är mycket ”Viggo hjälpa till”, ”Nej, vill inte” och krokodiltårar där hemma. Det är TUR att han är så underbar däremellan annars vet jag inte… ;) Det är mycket funderingar i det lilla huvudet just nu. Igår berättade han för Ellen det första han gjorde att farfars båt var fast i isen och att Emma ramlade på dagis så hon fick åka till doktorn och sy och få plåster. Det sista syftar till boken ”Emma hos doktorn”, väldigt intressant och lite läskig i en tvåårings värld. Det är också mycket ”killiga” saker som rör sig i hans lilla huvud. Häromdagen berättade V för mig att när man badar kan det komma krokodiler och att vargarna och lejonen bor i skogen. Vi har även ett lejon här hemma ibland som ryter och skräms! Åh, vad rädda vi blir varje gång!


RSS 2.0