Babysitter

Det här med babysitter börjar ju bli lite överskattat alltså...


Jamen glad lucia då gott folk!


Update

Vi fick åka hem! Runt 20.30 fick vi träffa en auktoritär överläkare vid namn Hans som konstaterade att "det där låter ju bra" och sen fick vi åka hem.


Barnakuten igen

Båda barnen har ju den senaste veckan varit förkylda. Viggo var febrig i början på veckan och Alva var febrig i slutet på veckan. En hel veckas husarrest hade vi med andra ord. Så denna veckan slog vi på stora trumman och åkte till Alingsås igår för att plocka upp Viggo som sovit där mellan sön-mån. Han och farmor hade haft sitt traditionsenliga julbak. Alva var lite bättre så då pustade vi ut lite och blickade framåt. Tji fick vi i natt när Alva höjde sin lilla kroppstemperatur igen. Dessutom tilltog det, vid det här laget, berömda rosslet i bröstet. Barnakuten nästa där det konstaterades lätt lunginflammation orsakad av virus. Inläggning med ordineringen syrgas och luftrörsvidgande inhalationer. Tack för den dagis!

Så nu ligger vi här i ett ljusblått rum med en tv som inte funkar. Alva sover och jag dricker sjukhuskaffe och äter sjukhuspepparkakor. Roligare tisdagar har man ju haft. Hemma ligger Martin med feber och med Viggo att ta hand om. Som tur är verkar Viggo fatta allvaret i att ha en sjuk pappa och hade uppfört sig exemplariskt hela eftermiddagen. Förstår ni här att det är lite synd om familjen Sjörs-Gustafsson just nu?

Det positiva är iallafall att Alva mår mycket bättre efter medicinering och nu slipper syrgas. Men vi blir kvar här över natten iallafall. Aja, det är väl ändå ok att få det "avklarat" innan julhelgen...


Hästar

"Kom Alva så är vi hästar i hagen". Fast den stora hästen smet hela tiden från kuddhagen. Och det tyckte den lilla hästen var jätteroligt, varje gång,


Husarrest

Nu är vi inne på tredje dagen av husarrest. Viggo är sjuk med förkylning, hosta och feber och ute har snön lagt sig. Kul att behöva förklara för en snart treåring att vi faktiskt inte kan gå ut och leka i snön trots att snart treåringen försäkrat sin mamma om hundra gånger att han "mår så jättebra". Nja, inte med 38 grader i feber och grön snormustach. Lillsyrran mår, förutom hosta, ok så det är skönt. Vore ju bra om vi kunde undvika barnakuten nåt mer den här säsongen tycker jag. 
 
Vad har vi gjort idag då (och de andra sjukdagarna med för den delen)? Vi har ritat, pysslat julpyssel (visste ni att skolbussar också är juliga?), tittat på Kajsa Kavat hjälper mormor, När Stina säljer Skrållan för 25 öre, Rumpnissarna från Ronja Rövardotter och Emil gör tabberas i Katthult ungefär 17 gånger. Sen har vi också tittat på Musses klubbhus, Bikupan och Doc McStuffins ungefär lika många gånger. Jag hade lite delade känslor när vår braiga satellit tv slutade funka igår eftermiddag. En del panik över vad vi skulle hitta på med en sjuk och hängig treåring, läsa böcker i mängder funkar liksom inte i längden med en knorrig 6 månaders bebis. Och en del av mig tyckte att det var skitskönt och slippa se på Lotta fixar en julgran för 18:e gången. 
 
Behöver jag säga att mitt förnamn numera stavas Uttråkad? Dagens höjdpunkt blev förövrigt att åka till Coop och handla diskmedel, vörtbröd och blöjor. 
 
Liten rolig Viggo historia (för han börjar visa prov på väldigt stor fantasi):
Johan och Viggo tittade på gruppbilden från Turkiet. Han kunde lätt peka ut alla i släkten men när han kom till sin kära far säger han "Och det där är Gustamsson och han bor i lägenhet!". Ehhh, jaha??
 
 

Napparna

Viggo lämnade ju sina nappar till Lisebergskaninerna i lördags. Så att de kunde lämna dem vidare till småtrollen och bebiskaninerna. Som sen kunde lämna dem vidare till Tomten så han kunde göra nya nappar. Ja, historien fick liksom broderas ut lite där eftersom Toves napp hämtades av ett småtroll. Och det kunde ju inte vara annorlunda för Viggo. Tove fick dessutom ett kort från småtrollet som tackade för nappen. (Måste hitta ett kort med ett lämpligt småtroll/bebiskanin hållandes en napp, kan bli tricksigt...).

Hursomhelst har det gått BRA för Viggo att vara utan sina bästa nappar. Första kvällen var lite kämpig men vi läste böcker och böcker och böcker sen somnade han. Andra kvällen frågade han efter nappen två gånger men då berättade Martin en väldigt invecklad historia om Viggo och Bamse och dinosaurierna och piraterna som åkte tåget och skulle hämta en sjörövarskatt högt uppe på en klippa. Ikväll frågade han inte ens efter nappen en enda gång! Trots att han är jätteförkyld med lite feber. Vår duktiga, duktiga kille!


Mormor matning

Vad som kan hända när mormor ger Alva mat.


RSS 2.0