Jobb

Viggo har extraknäckt på Q-Matic en sväng idag. Man skulle nog kunna anställa honom sådär rakt av skulle jag kunna tro för det finns ingen som är så villig att provtrycka på biljettprintrar som han! Ps. för er som inte vet så jobbar Martin med kösystem bl.a. Om man t.ex. går till Apoteket och tar en nummerlapp så är det deras grej. Ja, inte kön kanske men den där grejen som nummerlappen kommer ut från och den där plattan som visar när det är din tur. Imorgon åker pappan i familjen till Mexico City för att jobba. Lördag natt kommer han hem till oss igen. Åh, va vi ska längta!


Morgonmys

Morgonens mys i onepiecen, denna tillsammans med tågtittande på YouTube på pappas telefon utgör en perfekt lördagsmorgon tycker den minsta i huset. Den största sover än, välförtjänt sovmorgon, medan mamman dricker kaffe i soffan. Idag ska vi ha fika här med föräldragruppen. Ska bli kul!


Far och son

Dagens far och son aktivitet. Undrar vem som tycker det är roligast?


Dagens utmaning...

...få ut denna ur den unge herrns högra näsborre.


Säg "ahhh"...

Imorgon är det dags för fotografering av lägenheten inför försäljning. Så håll utkik på Hemnet snart!


Tillbaka till verkligheten

Så var vi tillbaka i lämna på dagis-jobba-hämta på dagis-laga mat-äta-brotta på pyjamas-läsa saga-sova(liten)-slappa i soffan-sova (stora) rullet igen. Tråkigt men samtidigt lite skönt med vardag igen. Liten har fått ny säng då han fyllde två. Han är supernöjd men hans föräldrar ångrar nog sig aningens. Men den nya sängen kom också möjligheten att själv kunna gå upp när mamma och pappa sagt god natt. Detta innebär att mamma och pappa nu måste ligga med i sängen när liten ska sova. För mig går det bra då jag har hela två centimeter till godo på sänglängden. Värre för pappan som får ligga som en krökt ostbåge i den lilla barnsängen. Sen är det ju så att det är extra roligt att ställa tusen frågor eller sparka lite i väggen när mamma och pappa också ligger i sängen. Så för istället för att snitta läggningstid på ca 20 minuter som vi gjorde när liten låg i spjälsängen, snittar vi nu läggningstid på 1 timme och 20 minuter. Puh! Det finns liksom en gräns för hur många gånger man kan läsa ”Emma går till doktorn” på en kväll… Med vardagen kommer ju också de där små ljusglimtarna när man får göra roliga saker. Eller ljusglimtar och ljusglimtar sådana har vi många av varje dag med en liten kille i huset, men ni vet de där extra grejerna som gör vardagen lite roligare. På torsdag har vi en sån grej. Viggo ska till farmor och farfar, de ringde och frågade om inte V fick sova hos dem natten mellan torsdag och fredag och sedan spendera mysfredag hos dem istället för på dagis. Inte oss emot, det är fantastiskt vad vi uppskattar sådana saker! Och Viggo älskar ju att vara där så det är win-win-win situation. Jag och M ska ha Ikea dejt. Vi ska köpa lite småprylar till lägenhetsfotograferingen (vi hade ju en stylist hemma) och sen också käka middag på Ikea i brist på matlagningsinspiration. Jiho, kanske inte det mest romantiska stället men det är liksom ok för att vara en torsdag… Stylisten ja, vi fick väl godkänt men det är lite grejer som behöver kompletteras med för att ”göra mesta möjliga av fotona”. Mycket ska vi låna från Linn och Johan (1 hem + 1 hem = 1 stylat hem). Mest av den anledningen att jag vägrar köpa färgmatchande kuddar och färgglada blockljus (är allergisk!). Men kan man låna så… 

Dalarna!

En liten sammanfattning över dalavistelsen. Viggo spelade spel på min iPhone tillsammans med en imponerad August, 8 år. Viggo passade oxå på att ta en ridtur på VM dalahästen hemma på Lisselby. Vi träffade Astrid + mamma och pappa & alla andra av mina kompisar på juldagsfika. Viggo var väldigt snäll mot Astrid och "hjälpte" henne gärna att krypa genom att putta på lite därbak. Dagmar hälsade på med detta resultat hemma på Berget, observera hur nära både hästtransport och bil trädet föll. Jag och Martin fick rycka ut som skogshuggare medan Viggo vilding lekte romantikdödare för Simon och hans nya, mysiga tjej Anna.


Nej...

...det är inte skogaholmslimpa. Detta är en del av gårdagens nyårsmiddag, Beef Wellington. Och ja, det var smarrigt!


RSS 2.0