Fredagshälsning

Weehooo fredag! Öppna förskolan, fika och handling med två superduktiga barn har stått på agendan idag. Tänk att 2,5-åringar kan gör en halvt galen ena stunden för att i nästa göra en superstolt. Har handlat med en jätteduktig kille idag. Han lyssnade på allt som mamma sa och sprang inte iväg en enda gång! Nog för att jag mutade med en ny Lotta på Bråkmakargatan film om han var duktig, men ändå!

Lilla fröken har haft hårspänne för första gången idag. Sötunge!


Dagens

Idag har vi haft lugn hemmadag. Promenad med blomplockning och sandlådehäng har väl varit de främsta aktiviteterna idag.


Vad vi gjorde en fredagkväll

I brist på bra tv-program har vi ikväll gjort något så otippat som byggt med lego. Inte riktigt min "cup of tea" då jag inte har tålamodet att leta efter alla krångliga små specialbitar. Jag saknar tydligen lego-gen enligt Martin. Men slet ihop den här iaf. Efter en beskrivning ska tilläggas.


Special price

Jag och Alva har varit och reashoppat. Allt nedan för endast 189 futtiga kronor. Kallar jag fynd! Nu kommer jag väl visserligen inte kunna använda grejerna mer än i Turkiet men det gör liksom inget.


...

...Martin tävlar i segling i nånting-siffra-som-bestämmer-båtstorlek-nånting Volkswagen team. Därför var han med i tv. På en lite okänd kanal visserligen men ändå! TV!


Kändis

Har jag nämnt att vi har en tv-kändis boendes hemma hos oss? Min kusin Martin har börjat på Chalmers och i stället för att bo på tältsäng i någon tants källare (som jag fick göra som ny student i Skövde) får han bo hos oss. Vi kan ju erbjuda både eget rum och gratis väckning i form av en nyfiken 2,5-åring. Fast bara några veckor sen ska han och hans lilla skånska Sara flytta i sin lägenhet.


Knöl med stort K

Inatt har vi haft knölnatt. Knölnatt med stort K. Som ni känner till så är vi lite förkylda hela familjen, den allra minsta inkluderat. (Nytt dagis = hej nya basilusker!). Och med en snorig liten näsa kommer tydligen ett knölande utan dess like. Mellan 01.30 och 4.30 fick mamman vara glad om hon fick sova mer än 15 minuter i sträck. Det skulle sparkas, grymtas, pipas, liggas själv, liggas nära mamma, ligga utan täcke, liggas med täcke osv. Kl. 4 tyckte dessutom den största lilla att det var en god idé att återinföra vällingnattmål. Vilket inte mamman tillät vilket ledde till stark protestgråt. I samma veva vaknade även pappan och klagade på att "han inte sovit nånting " när han i själva verket snarkat sig igenom de senaste timmarnas knölande. Behöver jag nämna att stämningen i sovrummet vart något irriterad? Som tur var valde sedan båda de små (och pappan) att sova i ett sträck fram till 7.00. Att kalla mig utvilad idag är ett skämt. Lite lätt groggy med kaffekoppen (av megamodell) fastlimmad i handen är snarare rätt bild av mig idag. Känns verkligen som jag passar ini sinnesbilden av "sliten tvåbarnsmorsa" idag. Hoppas på bättring inatt och imorgon. Over and out!


Inte utan min giraff-filt!

Som alla säkert sett så har Alva på de flesta bilder sällskap av en orangebrun spräcklig liten filt. Den är hennes bästa grej (efter mamma då) just nu. När hon ska sova eller är ledsen borrar hon in ansiktet i den och slocknar nästan direkt. Helst ska den ligga över ögonen också som en sån där mörkläggningsmask. Sen ligger hon där som en liten diva och sover. Nämnde jag att det är en väldigt tjejig tjej vi har?! Viggo hade ju också en liknande mysfilt (elefant-filten) när han var i samma ålder. Fast han skulle ha den på huvudet för att somna. Han sover fortfarande med den och det händer att den måste placeras ut på hans huvud innan han ska somna. Knasungar!


Koll på läget

När brorsan är framme med mammas iPhonekamera är det bäst att man har koll på vad som händer. När pappa inte har det menar jag...


Idag

Idag har Viggo varit första dagen på nya dagiset. Jag och Alva hängde oxå på som några slags bakgrundsfigurer. För det tog ju bara ungefär 10 minuter innan han röjde med resten av barnen i lekrummet. Märks dock att det nya dagiset är större och att det är fler barn på varje avdelning. Det blir lite röjigare och stökigare med 15 barn i åldrarna 1-5 än 7 barn i åldrarna 1-3... Men det blir nog jättebra för Viggos del! Han ville knappt gå hem idag.

Man ska aldrig outa hur bra ens barn sover för så fort man gjort det ändrar de sovvanor! Alva har de senaste nätterna snittat matning 3 ggr än tidigare 1 gång per natt. Lite slitigt och ställa om sig. Kaffe har varit räddaren idag.


Sovande barn

Idag är första dagen sim jag agerar ensam föräldraledig förälder till våra barn. Hittills har det gått galant. Så galant att jag till och med fick dem att sova middag samtidigt. Hepp! Ska det vara så här lätt kan ni gärna slänga hit några barn till. (Korsar fingrarna för att eftermiddagen ska funka lika smärtfritt!)

Vi har också hunnit med promenad runt omgivningarna. Jag, Viggo, Alva, Bärgarn och Blixten. Blixten hade tydligen viskat i Viggos öra att han ville följa med i vagnen och att han INTE ville stanna hemma som mamman föreslog. Vet annars hur lätt det är att tappa bort de där små rackarns leksakerna. Har tidigare letat igenom halva Ikea efter Thomas-tåg. Hittade Thomas-tåg i en kastrull på köksavdelningen efter många om och men. Inte helt logiskt.


Dålig täckning och regn

Denna veckas dåliga bloggning beror på urusel täckning. Det liksom svajar fram och tillbaka här i skogen. Men det gör inget. Vi har det bra ändå för vi har ju sommarlov och semester! Mellan regnskurarna hinner vi ju göra en massa roliga saker. Och när det regnar hinner vi ju verkligen använda våra stövlar och regnkläder. Det har vi inte hunnit så mycket i Göteborg den här sommaren. Men jag är inte bitter. Sa jag förresten att vi har ett nytt mantra här hemma? "Det är tuuuur att vi ska åka till Turkiet!"


Pippihus och tvättinrättningar

När jag var liten bodde det en liten rosa gris i vår lekstuga. Han saknade ett öga och ett litet ben men han hade iallafall en egen säng i form av en blå liten vagga. Nu, när vi har en ny lekstuga, bor istället Pippi och alla hennes kompisar i lekstugan. Snälla mormor har köpt ett helt Pippihus på Facebookannons. Viggo älskar det! Fast det var ju lite svårt att förstå det där med att Pippi inte har nån mamma. Så nu är Prusiluskan mamma istället. Funkar ok det med. Idag har Pippi lyft av taket på sitt hus ungefär hundra gånger. Pippis pappa (spelad av mig) har sagt ungefär hundra gånger "Ojojoj Pippi! Nu måste jag hjälpa dig!" och sen lagt på taket. Sen har Kling och Klang brottat ner tjuvarna en gång i timmen ungefär medan Tommy och Annika hejat på. Väl investerade pengar där mormor! Alva har varit en ganska förnöjsam bebis idag. Hon älskar när Viggo är i närheten och tittar väldigt uppmärksamt på honom. Men hon fortsätter att köra sitt "mamma är bäst" race. Iallafall när mamma finns i närheten. När jag inte är i närheten (iallafall så hon inte ser eller hör mig) är hon väldigt social och tycker att mormor/morfar går lika bra. Sägs det. Idag kom Daniel upp från Stockholm också. Mysigt! Viggo har haft honom sysselsatt ungefär från minuten han satte foten på gården. Ingen latsemester här inte! Vidare har vi en väldigt finurlig liten tvättinrättning här ute. Som alla vet går det åt otroligt mycket kläder med två barn. Speciellt med ett barn som inte alltid hinner till pottan och ett som gärna kräks lite i tid och otid. Men då lägger man helt sonika ner de smutsiga kläderna i en röd Hemköpspåse. Sen ringer mormor Iris, som på beställning, och frågar om hon inte kan få komma ner och hämta lite tvätt. (Här misstänker jag starkt att hon även vill träffa sina barnbarnsbarn). Sen kommer hela tvätthögen tillbaka lite senare både tvättad och dessutom strykt! Våra Göteborgskläder lär nog få en chock när de blir sådär fint pressade. I vårt hem kör vi nämligen efter principen att om man vill ha något strykt får du allt stryka det själv! Men det här mina vänner kallar jag service!


Mirakelbebisen och ett litet, litet glas rött

Igår åkte vi till Dalarna. Det tog "bara" 6,5 timme. Husvagnar och spralligt barn var det två största orsakerna till den långa resan. Vi inledde resan med att åka till bvc och mäta och väga Alva. 4520 gram väger den lilla mirakelbebisen nu. Efter det somnade Alva. Och vaknade inte förrän i Östra Insjö. I Mariestad och Storfors fick vi väcka henne för att putta i henne lite mat. Mycket motvillig bebis kan jag meddela. Hon verkar helt enkelt vara en brud som gillar bilar! När vi kom bra vankades det middag hos mormor Iris. Laxpaj och ett litet, litet glas rött åt mamman. Efter att ha varit sugen på rödvin och blodiga biffar halva graviditeten (kan det ha varit järnbrist?! ;)) inleddes semestern på ett väldigt bra sätt med det där lilla glaset. 
 
Idag har vi bara varit hemma i stugan. Mellan regnskurarna har vi hittills hunnit med att leka med Pippihuset, leka med de små kopparna i lekstugan, heja på Lassi Karronen, städat mormors skåp, leeeekkkt med tågen och bilarna och fyllt i bygglov till vår kommande braskamin. Snart vankas sedvanligt fika i Sommarängen och sen ska jag och Alva på tjejthekväll. Viggo Vildning får vara hemma med mormor och morfar. 

Mirakelbebisen och ett litet, litet glas rött

Igår åkte vi till Dalarna. Det tog "bara" 6,5 timme. Husvagnar och spralligt barn var det två största orsakerna till den långa resan. Vi inledde resan med att åka till bvc och mäta och väga Alva. 4520 gram väger den lilla mirakelbebisen nu. Efter det somnade Alva. Och vaknade inte förrän i Östra Insjö. I Mariestad och Storfors fick vi väcka henne för att putta i henne lite mat. Mycket motvillig bebis kan jag meddela. Hon verkar helt enkelt vara en brud som gillar bilar! När vi kom bra vankades det middag hos mormor Iris. Laxpaj och ett litet, litet glas rött åt mamman. Efter att ha varit sugen på rödvin och blodiga biffar halva graviditeten (kan det ha varit järnbrist?! ;)) inleddes semestern på ett väldigt bra sätt med det där lilla glaset. 
 
Idag har vi bara varit hemma i stugan. Mellan regnskurarna har vi hittills hunnit med att leka med Pippihuset, leka med de små kopparna i lekstugan, heja på Lassi Karronen, städat mormors skåp, leeeekkkt med tågen och bilarna och fyllt i bygglov till vår kommande braskamin. Snart vankas sedvanligt fika i Sommarängen och sen ska jag och Alva på tjejthekväll. Viggo Vildning får vara hemma med mormor och morfar. 

RSS 2.0