Pics


Man måste ju stanna och vinka lite när man kört långt själv!

Trött Viggo och mamma.

Mormor och morfar kom med paket med mycket snören!




Vi har fått en egen privat dammusgar här hemma!

Viggo läser en tidning på kvällskvisten.

Idag, den första advent har vi bakat lussekatter. Pappa och Viggo hjäpte till med russinen. Viggo var jätteduktig och förstod precis hur man skulle göra, fast sen ville han bara äta russinen så då fick de leka lite med Bobby caren istället.

Freeedag!

Äntligen fredag. Efter en jobbig inledning på jobbveckan så börjar det äntligen plana ut och det är fredag eftermiddag och lugnt, skönt och tyst på kontoret. I kväll vankas det räkor hemma hos familjen Gustafsson-Sjörs. Inte så juligt kanske nu när vi närmar oss första advent, men ack så gott! Fast lite juligt blir det allt, istället för vitt vin som ju borde vara brukligt till denna rätt  blir det julmust, årets första! Imorgon ska vi adventspynta lite hemma, får se vad Viggo tycker om det. Antaligen kommer han att älska alla fina, lysande stjärnor precis som han älskar alla lampor där hemma just nu. Favoriten är vår nya kristallkrone-lampa från Ikea som sitter i sovrumstaket. Det pekas mycket på den med det lilla pekfingret och lyckan är gjord när han får tända den själv.

Imorgon ska Viggo ha lite moster-barnvakt då jag och Martin för första gången på över ett år ska gå på bio! Vi ska visserligen gå mitt på dagen men det ska bli kul. Vi är ju lite Harry Potter bitna både jag och Martin (trots vår i förhållandevis höga ålder) så jag ser verkligen fram emot morgondagen!

Igår drog vi igång "Lära-Viggo-sova-hela-natten" projektet och jag tror att det faktiskt gick ganska bra. Han fick somna i sin egen säng och det gick ganska bra fast han var ledsen i ungefär 20 minuter innan han somande. Åh, vad det kändes i mammahjärtat kan jag lova. Att lämna en ledsen liten kotte som står i sängen och bara vill komma upp till mamma var fruktansvärt hemskt. Men det ska ju bli bättre sen och de ska ju inte ta skada enligt all forskning man läst (fast frågan är hur det är med mammorna..?). Natten gick däremot väldigt bra, han ville fortfarande ha vällning två gånger som vanligt men vi slapp allt det andra gnället som brukar vara. Antar att det hjälpte att han fick sova ostört. För om det inte framgick så sov han i sitt eget rum. Klockan halv 4 hämtade jag in honom till oss sen sov vi alla tre i den stora sängen. Viggo på tvären och jag och Martin på våra vanliga 30 cm. För mer plats får man inte när man har en kotte i sängen. Nu, fika!

Onsdag

Onsdag redan, det är nästan hemskt vad veckorna går fort. Bara fyra veckor kvar tills vi ska sätta oss i bilen och åka upp till mormor och morfar för att fira jul och nyår. Och inte en enda julklapp har vi köpt, eller ens tänkt på att köpa. Funderar nästan på om vi inte måste försöka klämma in lite julklappshopping i helgen eller nästa vecka efter jobbet. Och julkort, såna har vi inte heller tagit. När jag kommer hem på dagarna är det ju mörkt och då blir det inga bra bilder och i helgen hann vi inte. I helgen var ju mormor och morfar här och hälsade på. Viggo njöt verkligen av besök trots att han var lite förkyld och gnällig. Han och mormor hade varit själva en stund på fredagen när Martin hjälpte Linn och Johan att hämta ett bord. Det hade gått hur bra som helst, för blyg kan man ju inte anklaga kotten för att vara. Han var även själv med morfar några timmar på lördagen när vi andra var in till stan för lite snabb shopping, även det hade gått utan problem. Söndag morgon var lyxig för föräldrarna. Viggo bestämde sig för att det var morgon redan kl. 04.45, men då var det bara att lämna in en pigg bebis till mormor och morfar!

Annars har Viggo, tack och lov, bestämt sig för att sova aningens längre på mornarna. Jag tror att de extremt tidiga mornarna har berott på omställningen från sommar- till vintertid. Med sömnen och Viggo har ju annars just nu en "down" period. Tidigare hade vi ju (efter mycket gråt och gnäll) fått ner nattmålen till ett enda. Nu är vi uppe på två igen... Dessutpm tycker BVC att det nog är dags att sluta med nattmål nu. Vidare vägrar han att sova i sin egen säng. Eller vägrar, han ska bara stå upp i sin säng och då blir man ju pigg vilket innebär att han vill upp och leka. Får han inte det blir han vansinnig och vem orkar med det kl. 3 på natten? Så nu håller vi på att samla kraft för att i helgen att ta striden om nattmålen samt att få honom att sova i egen säng. Han har även fått flytta in till sitt rum eftersom han verkar vakna av oss på nätterna. Tror han så småningom kommer att sova bättre i eget rum men det känns som det blir en kamp för att ta oss dit... Det blir en spännande helg...

ps. igår gjorde Viggo en riktigt rolig grej. Han har ju en av mina avlagda mobiler som leksak och igår när han satt och grejade tog han upp den, knappade lite på knappsatsen och förde mobilen till örat och sa "eiii". Det märks att han observerar hur vi gör!

 


6 stegs mannen!

Vill bara meddela att vår lille man tog hela 6 steg på egen hand igår. Gissa vem som var överlycklig? Ok, hans föräldrar var också glada men Viggo sken som en SOL!

I vanliga fall går han längs väggarna här hemma men nu vågar han släppa också. Även fast det är lite vingligt går det kortare stunder. Lära-gå-vagnen fungerar också att gå med. Fast den använder han mest som hjälpmedelstransport till  ugnsluckan. Väl framme vid ugnsluckan ska han promt fälla ut luckan och klättra upp, ungefär 700 gånger per dag. Har man tid vill man ju inte hindra honom eftersom han tycker det är så roligt! Har man inte tid att stå och passa honom så har man en arg kille istället.

I skrivande stund är mormor på väg hit med tåget. Hon har varit på kurs i Stockholm tisdag till torsdag och passade på att ta ledigt på fredagen för att hänga med barn och barnbarn. Igår fick lillebror Daniel en påhälsning av sin mor och idag fortsätter hon hit. Mysigt! Morfar kommer lite senare i kväll med bil. Vad helgen bjuder på får vi se, en hel del lek antar jag. Kanske kan vi tjuvstarta med glögg och pepparkakor också?

Men först, slut på fikat, dags att jobba lite mer!

Egen vilja

Vår lilla kotte har kommit in i en period när han testar sin egen vilja. Flera, flera gånger per dag blir han rosenrasande när han inte får ha fjärrkontrollen/pappas dator/iPoden/vassa saxar/toaborsten osv. Han blir högröd i ansiktet av ilska och bara skriker rakt ut. Vissa gånger fejk-gråter han också, busungen. Igår fick han t.ex. inte känna på det kokande pasta vattnet. Snacka om arg unge! Han kröp dit upprepade gånger och försökte ta sig upp för att känna på spisen och vattnet. Han har ju blivit en hejare på att ta sig upp till stående och även att ta sig upp för att känna på spisknapparna till vår stora fasa. När man lagar mat får han hela tiden passa Viggo så han inte klättrar upp, vet inte hur många gånger jag lyfte bort honom från spisen igår. Till slut fick han roa sig med att gå igenom skafferiet. Vi förvarar ju bl.a. servetter, ljus och papperstallrikar längst ner. Dessa åkte snabbt ut då han har kommit in i nån slags röjarålder. Bara att riva ut tills det är tomt!


Fast det är inte bara röj och full fart. Jag och Viggo har den senaste veckan haft mysstunder i soffan innan läggdags. Då sitter han alldeles stilla i mitt knä och bara myser med nappen eller så sjunger vi lite. Den roligaste sången just nu är "Prästens lilla kråka", speciellt delen med "...och en slank han dit". Det är ju så roligt att bli vält på sidan!


På fredag kommer mormor och morfar på besök, åh vad vi längtar! Det ska bli så mysigt!


Bilder


Det ska börjas i tid då man har två föräldrar som jobbar inom IT branchen.



Att äta själv är ju så roligt! Även fast man har mat överallt efteråt.

Det är inte lätt att gå till jobbet på morgonen när de här två myskillarna sitter i soffan.

Vi har en liten vildning hemma nuförtiden, detta är ett av hans senaste trick!



Viggo uppvaktar pappa på farsdag. Men att sitta stilla var som vanligt inte nån större hit.

Vi har lånat en lära gå vagn och han är så duktig på att gå med den här hemma. Fast att sitta i och bli skjutsad av mamma är minst lika roligt tycker Viggo.


Eiii och klappa händerna

Viggo har de senaste dagarna lärt sig två nya saker. Klappa händerna och säga hej (eiiii)! Klappa händerna gjorde han bara så där i går morse när vi åt gröt han och jag. Berättade det för Martin som berättade att han nog lärt sig det på öppna förskolan i onsdags. Öppna förskolan hade förresten varit en riktig hit för Viggo. Dels att det fanns så många nya saker att leka med och för att sångstunden varit så mysig. Det hade bara varit ca. 10 barn där, i motsats till babyrytmikens ca. 35, så fröken hade haft tid för alla barn. På slutet hade alla barn fått ligga i mitten medan föräldrarna skakade ett jättestort sidentyg över dem. Det hade varit superintressant tyckte alla barn! Viggo och Elias, som i vanliga fall är de mest röjiga kottarna, hade suttit som två ljus under hela sångstunden, kul!

Hej har han också lärt sig att säga. När jag kommer hem på dagarna kommer det en superglad liten kille och säger Eiii, eiii, eiii! Martin och Viggo hade varit och handlat igår och då hade han glatt sagt hej till både kassörskan och alla i kön flera gånger om. Man kan ju inte anklaga honom för att vara blyg precis! En annan rolig grej är att man nu för tiden, om man har tur, kan få en puss lite då och då. Fast det är bara till mamma som pussarna delas ut. Han är även ganska generös med både smörgåsrån och nappar. Innan vi ska sova så kan man få smaka på nappen om man har tur. Eller om vi äter så kan man få smaka på en bit uppblött smörgåsrån. Mums!

Ikväll från vi besök av Elias med mamma och pappa. De kommer på middag och lite allmänt trevligt häng. Jag tror att det kommer bli väldigt trevligt! I morgon ska Viggo sova hos farmor och farfar i Alingsås. Jag och Martin ska på 30 års fest till en i föräldragruppen, ska nog bli trevligt även fast vi inte känner så många. Vi ska även till Ikea en sväng i helgen, det ska inköpas lite tyg till draperier i Viggos rum samt lite annat småfix. Bl.a. en ny orkidée och en ny lampa, förstår inte varför mina orkidéer bara dör hela tident trots mormor Iris råd! Tur att de är billiga på Ikea iallafall. Ska inhandla en taklampa till hallen med, det är ju så svårt att få till bra belysning men jag tror att en till lampa i hallen kan skapa bra ljus.


Fullt upp

Ursäkta för den otroligt dåliga bloggningen den senaste veckan men det har varit fullt upp både på jobbet och hemma. Numera är det ju FULL FART hemma hos familjen Gustafsson-Sjörs så det är lögn att ens tänka tanken att man kanske kan få en stund framför datorn hemma. Skulle man försöka har man en otroligt intresserad 10 månaders bebis som till varje pris ska vara med och skriva och pilla på datorn. Han gör riktiga stuntdyk för att komma fram till datorn. Totalt orädd. I förrgår höjde han ribban ytterligare då han lärde sig öppna och kvickt som attan klättra upp på den nedersta ugnsluckan (den vi har plåtar i). Sen står han där på tå och håller i sig med en hand (!) medan han pillar på vredena till ugnen. Herregud, vilket hjärtsnörp hans mamma fick!

Helgen som gått har gått i fikandets tecken. På lördagen kom farbror Björn och Ida förbi på en fika. De var i Göteborg för att se Håkan Hellström på Skandinavium. Det var roligt att träffa dem, det var länge sen nu. Viggo passade på att önska sig en hockeyklubba av sin hokeyspelande farbror med. På eftermiddagen åkte vi in till stan en sväng. Var på jakt efter en present + lite andra grejer. Viggo fick en hög med kläder också. Jag rensade ut allt i storlek 68 här om veckan och då vart det lite tomt. Men han önskar sig fortfarande kläder i storlek 86 i julklapp, så ni vet! På söndagen tog vi en tur till Anneberg och hälsade på lilla Tage och hans mamma och pappa. Vilken liten charmis han har blivit! På eftermiddagen bakade vi kokosbollar innan fam. Norin kom på fika och lek. Amelia var dock inte riktigt i form eftersom de varit på babysim innan. Det var inte samma tuffa brud som förra gången vi sågs. Fast enligt pappa Anders hade hon tuffat till sig rejält bara de satte foten innanför dörren hemma.

Idag ska Viggo spendera eftermiddagen hos farmor och farfar eftersom Martin fick lov att hoppa in och jobba. Men vi ska åka och hämta honom ikväll. Hoppas bara vägarna är fina, vi har något av en snöstorm här idag. Jag är så glad att jag investerat i en toppenbra vinterjacka. Inte en snöflinga passerade innanför min jacka på väg hit!


Födelsedag och jul

Tänkte vara tidigt ute och tipsa alla lite om vad Viggo önskar sig i julklapp resp. födelsedagspresent.

  • Böcker i alla varianter (Viggo älskar att läsa saga, får gärna vara böcker som "tål" lite)
  • Bollar och bilar (allt som rullar är en höjdare)
  • Ficklampa (att greja med vår ficklampa är en höjdare)
  • Kläder (alltid en bristvara, gärna i stl. 86)
  • Barnskiva (han älskar att lyssna på musik + de skivor vi har kan vi utantill vid det här laget)
  • Duplo (Viggo har en del ärvda duplobitar som han gärna grejar med)
  • Badleksaker
  • Mormor och morfar-tips: gärna en pulka!

Jag och Martin kommer att köpa en lära gå vagn till Viggo i julklapp + lite kläder. I födelsedagspresent kommer han att få en bilmatta till sitt rum samt lite andra småprylar.

Förutom ovanstående och för att han inte ska bli översvämmad av leksaker (vilket han säkert kommer bli ändå ;)) har vi sagt att ni gärna får sätta in en slant på hans sparkonto istället för att köpa många dyra leksaker.


Pictures



Viggo kan själv gå runt bordet! (Mössan ja, han ser ut lite som en rysk kosak men den är ack så nödvändig!)

Pappas playstation! Han har lärt sig att själv stänga av och sätta på det så det göra han så fort han kommer åt!




Spela gittar är jätteroligt!

Tidiga mornar

Viggo har lagt sig till med tidiga mornar till sina föräldrars stora förfäran. I helgen (när han som tur var sov inne hos farmor och farfar) tyckte han att 05.00 och 03.45 var lagoma tider att gå upp. Igår och idag har han dock tagit lite mer "sovmorgon" och gått upp först 05.30. Jag kan inte förstå hur han kan vara så pigg när det är kolmörkt ute och både jag och Martin stensover. Detta resulterar i att han blir otroligt kvällstrött och gärna däckar innan 19. Men igår höll vi honom uppe till 19.30 med intentionen att han skulle sova längre på morgonen. Inte så lyckat resultat då han vaknade tidigt ändå men jag tror det är det enda sättet. Dessutom blir ju jag och Martin så kvällströtta när vi också måste gå upp så tidigt, igår kväll somnade jag i soffan kvart i nio! Lite pinsamt nästan!

I helgen var jag i Stockholm och Sundbyberg på tjejhelg. Väldigt mysigt! Maja och Fredrik har precis renoverat färdigt sin nya lägenhet så det var roligt att se. Shopping, mys och utgång stod på schemat. Mycket lyckad helg! Viggo ska dessutom få ytterligare en kompis i april, Maja och Fredrik har en bulle i ugnen! Superkul!

Viggo och Martin spenderade helgen i Alingsås hemma hos farmor och farfar. De hade gungat och busat en hel massa. Viggo är ju inne i en period när det enda som gäller är att åla och ställa sig mot allt, så man kan inte släppa honom många sekunder i taget. Han har även börjat gå lite runt möbler och gärna slänga sig mellan soffan och soffbordet. I helgen hade han även stått utan stöd i ca. 5 sekunder sa Martin.


RSS 2.0