Bernie gosså!

Jo, vi har blivit en till i familjen; mamma, pappa, Viggo och Bernie. Bernie är Viggos nalle och han följer med på det mesta här hemma just nu. Det byts blöjor för "Bernie gosså bassa, lutta blä", "Bernie gosså haplapp", "Bernie gosså botta tännena" osv. Så här såg det ut vid dagens mellis:


Fan

Postiljonens yngsta fan?


Glass äter man på lördagar

Igår morse vaknade jag av en lite stämma som sa "Mamma, glass mojjon". Viggo har ju lärt sig att får man inte något i dag så kan man alltid få det imorgon. Fast han vet egentligen inte vad "imorgon" är för något. Men han accepterar glatt att om man säger "Nej, Viggo imorgon kan vi titta på bilar/duscha/åka buss" osv. Fortsättningen på morgonhistorien var iallafall att, efter jag kommit någorlunda till sans, sa "Nej, Viggo glass äter man på lördagar". Och efter att den lilla hjärnan funderat en stund sa han "Mamma, glass lööda". Japp, då var det bara att vänta på att han lär sig vad "lööda" är för något.

Grattis far

Idag har vi firat farsdag. Detta fick pappan av Viggo.
1 st egenplockat löv med glitter.
1st prenumeration på pappans favorittidning M3.
Och, ja jag var inblandad i den sista presenten. Nog för att Viggo hanterar datorer som ett proffs vid det här laget men allt kan han inte...än...


Skogspromenad

I dag har vi varit på skogsutflykt. De små benen orkade ungefär 150 meter innan det vart "mamma bäja!". Så det vart liksom inte speciellt lång skogspromenad. Men även 300 meter in i skogen smakar det väldigt bra med mjölk (kaffe) och bullar. När vi kom tillbaka hade vi dock en liten kille som bröt ihop fullständigt då han inte fick ta med sig 1,5 meter pinne hem i bilen.


Vispa mackor

Idag har jag och skruttungen haft myseftermiddag. Vi har "vispat" mackor (=bakat scones) och ätit mellis i soffan framför "Bilar". Sen gick vi till M:s jobb och tryckte på biljettprintrar. M måste enligt alla barn ha världens roligaste jobb. Bara trycka ut en massa lappar hela tiden, för det är ju det enda han gör hela dagarna.;)
Vi har testat att ha snoddar i håret idag också.


Ajjajaaaaaaj!!

I natt har vi B.F (barnfritt). Barnet är hos "Hamo" och "Hafa" på Brattön och åker båt för glatta livet. Nästa vecka är det båtupptagning så då är det slut på vattenframfart för denna säsong. Jag och Martin har varit på stan och provat varje vinterjacka i herrmodell som fanns att tillgå. Till sluuuut kom vi hem med en nice modell från Ljungs. Attans bara att jag haltade hela shoppingturen. Varning för fotkänsliga läsare!


Bilar

När jag var i Sthlm i helgen ramlade jag över filmen "Bilar". Självklart fick den följa med hem till Viggo. Viggo tycker den är fantastiskt bra, iallafall de delar som inte går så fort. Han kan sitta stilla väldigt länge framför den. Kanske ett tips inför jul? Bamse är ju också ett hett ämne annars.


Ojdå, så det kan hända...

Ojdå så det kan hända när mamma går ut ur rummet i några sekunder...


RSS 2.0