Kalas på övervåningen

Japp, halva lördagens kalas spenderades på övervåningen hos farmor och farfar. Det här med att vara på kalas var inte Viggos grej riktigt. Åka bil gick väldigt bra, Viggo var visserligen vaken nästan hela vägen till Alingsås och såg väldigt fundersam ut hela tiden men han skrek inte. Men sekunden vi svängde in på farmor och farfars gata visade herr Sjörs sitt missnöje och fortsatte så i ett antal timmar. Den lilla indianen skrek så han vart röd och alldeles svettig. Så mamma, pappa och Viggo hade kalas för sig själva på övervåningen. När han äntligen lyckats somna av utmattning tog farfar över som barnvakt en liten stund, då vaknade Viggo och vart helt hysterisk för att mamma eller pappa inte var där. När vi väl kom upp såg farfar lite svettig och olycklig ut men Viggo lyckades till slut somna om bredvid mamma. Sen fick mamma eller pappa ligga på en säng i pappas gamla pojkrum och läsa Kalle Anka med Viggo 1 cm från sig medan prinsen sov bort den värsta tröttheten. När den värsta tröttheten var borta kunde Viggo sen vara med en liten timme på kalaset. Det tyckte nog födelsedagsbarnet var roligt och självklart gammelmormor Lola och gammelmorfar Pelle och Bibbi (Viggos gammelfarmor Inga) då de fick tillfälle att hålla Viggo för första gången.  Ja han visade ju sig inte från sin bästa sida direkt den lilla prinsen.

Tidigare på dagen hade Viggo tjejbesök, tyvärr var han inte direkt intresserad utan sov bort större delen av besöket. Men å andra sidan var lilla Amelia inte heller så värst intresserad av killar så... =) Annat var det med deras mammor och pappor, de var väldigt intresserade av de små och jämförde de små på alla möjliga sätt!
Så nu hoppas jag och Viggo att vi får tillfälle att träffa Amelia och hennes mamma lite mer här fram i vår då vi både är hemma med våra små.

Fortsättning...

... på dagens inlägg. Viggo är nu snart en månad gammal och börjar hänga med mer och mer. Han följer oss med blicken och ler ofta. Men bara då han är mätt och nöjd annars protesterar han högljutt och spänner sin lilla kropp som en sprättbåge.

Idag har vi varit på promenad i kylan, vi har -8 grader här idag, kallt! Men vi nöjde oss med att gå in till centrum och köpa en pärm till Viggos papper. Det är nu officiellt att den lille killen heter Viggo Eskil Sjörs. Eskil är ett namn som Viggo delar med sin farbror Björn och är ett släktnamn på Martins sida. Att han fick Sjörs som efternamn var ganska självklart då Gustafsson kanske inte är det roligaste. Får bara hoppas att pappa Martin med kommer att bära det nångång! ;)

Nu sover prinsen och jag funderar på kvällens meny, alltid lika svårt med helgmaten för man vill ju att den ska va lite extra. Moster Linn kommer iallafall hit och myser med oss ikväll då Johan har match. Annat blir det imorgon då Viggo får tjejbesök. En av mina kollegor fick en liten tjej den 30/11, vi var där och inspekterade lilla Amelia innan Viggo föddes för att få ett hum om vad som väntade och nu kommer de hit och inspekterar vår prins, trevligt!
Morgondagen bjuder även på en lång biltur för Viggo (ok, lång och lång, 40 min!). Farbror Björn fyller 25 år och ska uppvaktas med överaskningsfest hemma hos farmor och farfar i Alingsås. Vi får se hur det går men hittills så somnar den lille killen på stört om man lägger honom i vagnen eller sätter honom i bilstolen så vi får hoppas att detta även är fallet i morgon.

En av alla dom...

Nu har jag blivit en av alla dom... som bloggar. Men då livet med Viggo har ett väldigt stort intresse för andra än bara oss så tror jag detta är ett bra sätt att nå ut till alla dem, och då tänker jag främst på dem som bor lite mer uppe norr! Livet med Viggo ja, det har hittills flutit på väldigt bra. Visst är det en omställning större än vad man kunnat föreställa sig men å andra sidan är det oxå mer underbart än vad vi tänkt oss. Vi har en väldigt nöjd liten kille för det mesta utom på kvällen då han har en liten onöjd period innan han ska somna. Han älskar sin napp och suger ofta så hårt att det blir märken runt hans lilla mun, men den är ju så god!

ABBA är också något som går hem hos herr Sjörs, MammaMia skivan går varm här hemma då det den funkar som ett lugnande piller på herrn. Det bästa är att dansa till den tillsammans med mamma samtidigt som hon sjunger med. Pappa har försökt att få Viggo att gilla hans favoriter "Rage Against the Machine" och "Nirvana" men det bemöttes av ett illvrål så ABBA is the sh*t! 

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0