Bamsen

Viggo har utvecklat en fascination för Bamse - världens starkaste björn. Igår var vi och köpte lite nya pyjamasar på Lindex efter öppna förskolan. (Jo, vi hinner ju med det också när jag jobbar tidigt, väldigt trevligt!) Sina gamla pyjamasar har hastigt krympt på längden (eller är det Viggo som växt?). Iallafall har han sedan tidigare en Bamse pyjamnas som är väldigt populär. Så snacka om tur när det fanns en till pyjamas med ett annat Bamsemotiv att köpa. På väg till kassan såg vi också ett par vantar med Bamsemotiv. Dessa skulle Viggo absolut hålla i. Efter att vi betalat, under högljuda protester från Viggo som inte ville lämna ifrån sig Bamsevantarna. När vi betalat fick han sätta på sig vantarna, snacka om lycklig kille. "Mamma, Bassen!" fick jag höra hela vägen hem. "Bassen" kunde också gömma sig och leka tittut under hela promenaden hem. Väl hemma skulle han inte ta av sig vantarna så de fick sitta på ända fram till det var dags att äta middag. Dock var det lite svårt att ha de där vantarna på sig när man skulle leka. När man inte förstår att tumvantar heter just tumvantar för att tummen ska sitta i sin egna lilla ficka så man kan greppa saker är det lite svårt. Men åka bobby car med tumvantar utan tummar gick hyfsat ändå.


"Bassen!"


Viggo - hockeytränaren

I tisdags gjorde Viggo premiär som hockeytränare. Även om inte skruttungen var på plats rent fysiskt så gjorde han iallafall avtryck i Kungälvs träning. Som vanligt när Johan satt och ritade träningar ville ju Viggo vara med och hjälpa till. Och självklart fick han det, han fick t.o.m ett eget litet "rita-hur-man-ska-åka-på-hockeyrinken" papper. När Johan sen skulle åka till träningen tog han med sig även Viggos papper. Väl på plats när det var dags att gå igenom träningen satte han helt sonika upp Viggos papper så att spelarna fick komma fram och titta. Johan berättade att han fick sig ett gott skratt när vissa spelare såg aningens frågande ut och försökte klura ut hur det nu i allsin dar var tränaren menade den här gången. Här framöver ska Viggo få följa med på en lördagsträning. Kan nog bli en hit eftersom det är väldigt mycket hockey hemma hos oss nu. Han har också börjat koppla ihop LIF märket med hockey, till mammans lycka och pappans förtret ska tilläggas. Men det ska börjas i tid!


Igår tog jag och Viggo bilen till Ulle och lilla Tage för fikalek på eftermiddagen efter dagis. Jag hade planerat att vi nog kunde vara hos dem ca. 14.00 men då hade jag inte räknat med tiden det tar att hämta lillkillen på dagis. För det är ju inte bara kan jag säga. Det ska först lekas klart på dagis och sägas hejdå till ALLA. Sen ska vi försöka sätta på skor och mössa samtidigt som vi testar hur bänken i kapprummet egentligen fungerar + att det alltid ska inspekteras motiv på alla barns ryggsäckar. Populärast ryggsäckar har Elias som har en "Cars" ryggsäck och Arild som har ett flygplan på sin ryggsäck. Sen ska vi gå över gården men eftersom Viggos senaste hobby är sten- och pinnsamlande så tar det en evinerlig tid innan vi gått de där 50 metrarna. Men iallafall en halvtimme efter utsatt tid landade vi i Kungsbackas coolaste hus och blev bjudna på bebisbullar och nybakt sockerkaka. Ulle, som är lite designtokig, är även ägare av världens största kaffekoppar så ni kan ju gissa vad vi drack till sockerkakan? Viggo och Tage fann varandra i bilintresset och överhuvudtaget hade vi en väldigt trevlig eftermiddag!


Viggo är ju också numera stolt ägare av ett leksakstält. Ett grönt med grodor på. Det tar en väldigt plats i vardagsrummet men det vägs upp av lyckan att leka med det. I måndags fick han in Linn, Johan, Bolibompadraken och sig själv i det lilla, lilla tältet. Superkul var det tyckte Viggo. Att Johan hade stora problem med både in och utpassage är ju något vi inte behöver berätta här... Martin (som är precis lika stel som Johan) kör en mer avslappnad stil i tältet. Liggandes med benen utanför funkar liksom lika bra.


På dagis fortsätter det att gå bra. Förra veckan gick han sin första långa vecka (7.45-16.30). Det märkes på honom att det var jobbigt för han var så trött och mammig när han kom hem men enligt dagis hade det gått utmärkt alla dagar. Igår när vi åt middag pratade vi om hur det hade varit på dagis under dagen och självklart berättade han om Elias och flygplanen och båtarna som finns på dagis. Men han sa också "Miam oahh". Först förstod vi inte vad han menade men sen påminde jag mig om att Mariam (en liten tjej som är precis ett år fyllda) faktiskt hade varit ledsen när jag skulle hämta Viggo. Det Viggo skulle berätta var således att Mariam hade varit ledsen och skrikt på dagis. Japp, det verkade vara dagens händelse för Viggo.


Note to myself: Sluta facebooka från sängen innan läggdags! Det resulterar bara i stora mörka Ica kassar under ögonen som du sen får köpa såndär dyr concealer till. Så dyr att den måste innehålla rent guld... minst!


Lite bilder från helgen


Viggo blev jättekompis med "kusin" Hugo. Och Hugo blev jättekompis med Viggo, mysigt!


Kusinerna minus Sjönnebys. Det fanns en tid då alla (inklusive Sjönnebys) fick plats i trappan. Och jag och Linn, som var störst, fick sitta överst. Nu fick vi sitta längst ner för att vi var minst rent storleksmässigt, förstår inte vad som hänt?!


Bilar, bussar, flygplan och hockey

Bilar, bussar, flygplan och hockey. Så kan Viggos liv sammanfattas just nu. Han har blivit en riktigt grabbig grabb vår lilla kille. Det där med hockey är ett nytt intresse som kommit de sista veckorna. Så fort det visas reklam eller en hockeyrink/hockeytröja/hockeyklubba visas på tv eller på bild så "Ocki!". Det ligger väl i generna förstår jag... Sen att Kungälv Hockeys tränare bor hemma hos oss hjälper förstås till och att pappa är superintresserad. Viggo skulle nog kunna extraknäcka lite som co-tränare för Kungälv för han "hjälper" Johan att rita träningar flera gånger i veckan.

I veckan har Martin varit i Dubai och jobbat igen. Eller jobbat och jobbat, vad jag fått höra ingick det även att bo på lyxhotell, dricka öl i poolen, äta lyxiga desserter och åka lyxbåt på Dubais flod. Men nu är han hemma igen iallafall. Och presenter hade han med sig. Lite lyx deostick till mig (DKNY, han vet vad hans flickvän dies for!). Och till Viggo, ett helt set med flyplan och bilar från British Airways. Behöver jag ens nämna att den lilla, lilla bussen till och med fick lov att följa med till sängen igår kväll?

Men det har ju också inträffat en ledsam händelse i våra liv. Morfar Bengt gick hastigt bort förra måndagen och lämnade oerhörd saknad och sorg efter sig. I eftermiddag ska vi åka hem till Dalarna och imorgon är det begravning. Under själva begravningen ska Viggo få vara hemma hos Marie och Tompa. Marie och Tompa är ju ägare av inte mindre än två motorcyklar så det kan nog bli en hit för Viggo. Under minnesstunden efter ska Viggo få vara med iallafall. Jag tror att morfar skulle velat det. De gillade ju varandra han och Viggo. De hade ett litet speciellt band de två, morfar Bengt och barnbarnsbarnet. <3 

Familjen Bus




Detta har vi ägnat oss åt idag, jag och Vi...

100media_imag019 (MMS)

Detta har vi ägnat oss åt idag, jag och Viggo. Kurragömma, nya favoritleken.


RSS 2.0