Imorse

Nog för att vi flyttat ytterligare tre km utanför stan men det här va väl att ta i. Rådjur utanför köksfönstret. Sååå långt ut i skogen har vi faktiskt inte flyttat.


<3

Idag fick jag höra det finaste man kan höra från Viggo. "Mamma, jag älskar efter dig och jag älskar efter Alva och jag älskar efter pappa". Älsklingsunge! Sen är det ju lite svårt det där med grammatiken ibland. Längta efter och älska efter, aja man förstår ju vad som menas iallafall. Ungefär lika lätt som att veta när man ska använda "lilla gumman" resp. "lilla gubben", blir rätt ungefär hälften av gångerna.


Lån

När brorsan är på dagis passar vi på att titta på hans saker i lugn och ro. Thomaståget får syrran INTE ha i vanliga fall. Och absolut inte dregla på, då blir det nästan lite kris för storebror.


Stående

Den här bebisen skulle helst vilja sova stående.


Dagen

Idag har vi varit i Alingsås och umgåtts med farmor över dagen. Besök i Nolhaga djurpark, fika på lekplatsen och massor av lek + god lunch har stått på schemat idag.


Morgonen i punkter

07.43 Vaknar av att pappan i familjen flyger upp ur sängen. Han har försovit sig, för tredje gången den här veckan. Förklarar sig med att han blir sååå trött av att mata vår dotter på nätterna. (Hrmm, 06.23 kallar jag inte natt...).

07.56 Fixar frukost.

07.58 Viggo kommer ner och bryter ihop över att det inte finns några små "fingor" (Ricekrispies).

08.00 Övertalar högen av trotsig tvååring att äta vanliga cornflakes istället.

08.03 Kaffet klart. Som på beställning vaknar 4 månadersbebisen.

08.07 Kommer ner med nybytt bebis och säger hejdå till pappan.

08.15 Försöker få Viggo att äta mer än en flinga i taget.

08.18 Viggo hävdar att han är mätt. Efter 15 flingor.

08.24 Plockar av frukosten. Viggo ska prompt spara sista mackbiten (2x2 cm) till efter dagis.

08.28 Klär på den lilla.

08.31 Den lilla kräks på ena axeln.

08.34 Borstar tänderna på den stora. Den stora kräver ingående historia om vad tandtrollen bygger i hans mun om vi inte borstar ordentligt. Tågstationshus idag.

08.37 Borstar mina egna tänder medan Viggo frågar om jag ska ha på mig min röda morgonrock till dagis. (Nej, älskling mamma har inte hunnit klä på sig än bara).

08.39 Klär på Viggo.

08.40 Byter ut byxorna, tydligen var inte det rätt sort.

08.43 Klär på mig själv första bästa outfit.

08.44 Klär på den lilla ytterkläder medan hon försöker vända sig till mage.

08.46 Ställer ut en arg och svettig bebis utanför dörren.

08.47 Övertalar den stora att mössa är nödvändigt.

08.49 Rotar efter den superlortiga tågmössan i tvättkorgen för att bevisa att den behöver tvättas och absolut inte går att ha på sig till dagis.

08.51 Letar efter mina egen mössa. Hittar den oxå och slipper gå till dagis med katastrofhår.

08.53 Vi går utanför dörren.

08.55 Det börjar regna.


Hepp! En helt vanlig dagismorgon alltså! :)









Tack

Tack mina kära barn för att ni valde att somna samtidigt redan klockan sju. I och med detta kommer ni att imorgon få en mycket piggare mamma som lovar att inte skälla när 2,5 åringen tycker det är absolut onödigt att sätta på sig byxor när det är dags att gå till dagis. Och en mamma som kommer orka bära 4 månadersbebisen nästan hela tiden. Och som kommer kunna orka vara patient till doktor Viggo minst sjuhundra gånger. Så tack mina älsklingar! ❤


Jodå

Brorsan kan oxå ge lillasyster mat nuförtiden. Gullungar!


Hemmet

Komplett sånär som på en tapetbit!


Hushållsost

Ända sedan jag och Martin träffades våren 2006 och frukostar började ingå i dejtandet så har han hävdat att han bara tycker om hushållsost. Möjligtvis också Billingeost, den milda sorten. Det har till och med erkänts från det Alingsåska hemmet att det visst hände att det fanns mer än en sorts ost på frukostbordet när bröderna Gustafsson bodde hemma. En mild mesvariant till lilla Martin och en stark, gärna på gränsen till möglig, variant till lilla Björn. Så i sex års tid har jag i god tro köpt hushållsost varje gång vi handlat. Och när jag (som gillar starka ostar med mycket smak) har köpt starka ostar har jag allt fått lite dåligt samvete där i ostdisken. Fram tills idag. När vi ser ett program på tv om ostlagring och Martin klämmer fram att jodå, han gillar visst starka ostar men han FÖREDRAR hushållsost. Hepp! Nästa gång det är dags för ostinköp köper jag prästost. Extra lagrad. Utan dåligt samvete!


Utflykt

Idag tyckte Viggo att vi skulle "ta promenad" och "göra sådär när man äter mackor ute mamma". Med andra ord tog vi en utflykt. Till lekplatsen som ligger utanför vårt område. 400 meters äventyr med andra ord!


Spritter

Det spritter i mina skaparfingrar. Vill sy allt möjligt till barnen och måla och fixa här hemma. Detta blev dagens lilla skapelse. Alva eller "Dreglan" gör av med minst fyra dreglisar per dag, så varför inte sy några själv? Sydde en killvariant oxå, fast jag säger inte till vem. Det får bli en överraskning!

Idag har vi snickare här som fixar klart köksön. Äntligen, äntligen ska vi få ett komplett kök. Och ikväll kommer mormor och mormor Iris med tåget. Viggo har väntat i flera dagar nu. "Mamma, näääär kommer mormor? Klockan 12 eller?"


Jösses

Andra gången på två veckor som mamman får egen tid när det stora barnet är hemma. Viggo är lite hängig idag och är hemma från dagis. Ingen feber men ändå sådär vill-helst-sitta-i-soffan-och-mysa sjuk. Han sover alltså middag idag och synkar det så bra med lillasysters sömn att jag får dricka kaffe i fred idag. *Vardagslyx*!


RSS 2.0