Sjukhusbesök

Vi har haft sjukdom hemma hela helgen. I torsdags kväll verkade Viggo vara extra klängig, jag skulle bara bära och bära honom. Mysig i och för sig men 10,5 kg blir lite tungt att bära på efter ett tag. Feber? tänkte jag. När Martin kom hem tog vi febern på honom och då visade det sig att han mycket riktigt hade 38,5 grader. Så fortsatte det hela fredagen, feber och en Viggo som bara skulle bäras. På fredagen satte han även in en matvägran som höll i sig ända tills idag, tisdag lunch. Det enda den lilla killen kunde tänka sig att inta var välling i små, små doser. Emellan åt kunde han klämma i sig en fjärde dels smörgåsrån men där var det liksom stopp. Sovit dåligt har han också, natten mellan torsdag och fredag var jag och Viggo vakna mellan 1-4.30, jisses!


Lördag och söndagen spenderade vi också inne trots att det var jättehärlig väder. Igår tyckte jag att han var lite bättre på morgonen innan jag gick till jobbet. Men när jag kom hem så hade han 38,5 i feber igen + att det pep lite i bröstet på honom när han andades. Nää, nu ringer vi sjukvårdsupplysningen tänkte vi. Där fick vi rådet att åka in med en gång till primärvårdsakuten. (Inte "riktiga" akuten utan vårdcentralsakuten, så allvarligt var det inte). Väl där kunde man inte tro att Viggo var speciellt sjuk för han sprang som en liten tätting i korridoren och kikade gärna in i alla undersökningsrum, vi hade fullt sjå från att hålla honom från att störa de andra patienterna. Inne hos doktorn lyssnade han på lungorna och tittade i öron och hals. För att säkerställa att det inte var luftvägsinfektion (vilket läkaren trodde först) fick han även ta ett stick i fingret. Han var sååå duktig vår Viggo. Han sa inte ett pip när sköterskan stack honom i fingret, han var mer fashinerad över att det kom ut nåt rött från hans finger. Sen fick han plåster på det lilla fingret (som han gärna ville äta upp) innan vi fick komma in till läkaren igen. Bara en envis förkylning var domen och så fick vi recept på Bricanyl för att vidga luftvägarna. Men Bricanyl, Alvedon och nässpräy i systemet sov sen Viggo som en stock större delen av natten.


Det var första sjukhusbesöket det. Imorse var han feberfri och till lunch hade han klämt i sin en hel burk med spagetti och köttfärssås så jag hoppas verkligen att det håller på att ge med sig!

 


Låg varv

Känner att bloggen går på låg varv just nu, men det är inte så konstigt när det är så mycket annat som går på hög varv. Viggo har lärt sig springa och klättra så det går fortare än fortast där hemma nu. Jisses vad snabb han är! Igår hade Viggo i ett obevakat ögonblick lyckats klättra upp på sitt lilla bord, där stod han sen nöjd och skrattade när Martin kom in i rummet, livsfarliga lilla unge! En liknande sak hände när jag stod och diskade förra veckan. När jag som bäst stod där slängde jag ett snabbt öga ner på golvet där Viggo satt och grejade tidigare. Nejdå, där satt han inte kvar utan han stod i stället på nedersta lådhandtaget och tittade på vad jag gjorde.

Fredagen bjöd på öppna förskolan för mig och Viggo, premiär för mig! Mysigt var det iallafall. Mellan kl. 10-11 är det bara för barn 0-2 år. Sångstunden var jätterolig, fröken hade en bl.a. en liten hund som alla barnen fick hälsa på. Viggo ville nog helst ta med sig hunden hem tror jag. Annars ville han inte sitta med sin mamma som de andra barnen, nej han skulle stå i mitten när vi sjöng. Fast det fanns några andra busbarn där med, Elias Viggos kompis satt också i mitten och Ellen, Viggos andra kompis, hon ville helst sitta med fröken. Efter öppna förskolan tog Jessica och Elias sällskap med oss när vi uträttade lite ärenden. Sen fick vi lov att gå hem och vila upp oss efter en trevlig förmiddag.


I söndags var vi på julgransplundring på mitt jobb. Väldigt trevligt, barnen fick korv med bröd och godispåsar (inte Viggo dock) och vi föräldrar fick fika. Viggo det lilla matvraket satte i sig nästan en hel korv med bröd själv. Tror han är inne i någon tillväxtperiod för han äter som en hel karl just nu! Dans var dock inte något som intresserade herr Sjörs. Han undrade mest vad de andra barnen gjorde när de sprang runt i ring. Fast när de sjöng "Prästens lilla kråka" ville han vara med, för den sjunger ju vi hemma minst fyra gånger om dagen.


Imorgon är det jobbdag för mamman och pappan igen. Viggo ska denna onsdag vara hemma hos sin kompis Elias och hans föräldrar. Jessica jobbar ju bara helger men Elias pappa han tyckte det skulle bli så roligt att Viggo kom att han hade tagit ledigt från jobbet! Så det är nog fler än smågrabbarna som tycker det ska bli kul! Spännande är det iallafall!


Halvtid lunken

Denna vecka har vi börjat vårt jobba halvtid projekt på allvar. I natt ska Viggo sova hos farmor och farfar för att sedan vara där imorgon då jag och Martin jobbar. Nästa onsdag ska han vara hemma hos Elias och hans mamma Jessica. Jag hoppas att det går bra, killarna leker ju väldigt bra med varandra som tur är. Pusslandet har bara börjat har jag en känsla av!


I helgen har vi haft 1 års kalas för Martins släkt samt haft besök av lilla Elise och hennes mamma och pappa. Kalaset vart lyckat och Viggo fick ännu fler presenter. Han har så mycket grejer att vi fick lov att sortera ut lite saker han växt ur. Mjuka skallror och klossar känns lite passé. På söndagen kom lilla Elise och Josephine och Paul på besök. Mitt i besöket kom även farfar och hjälpte oss sätta upp en ny gardinstång i vardagsrummet. Äntligen, efter 2,5 år, fick vi tummen ur och satte upp en ny för att ersätta den hoptejpade gamla rangliga gardinstången som vi satte upp lite tillfälligt när vi flyttade in!


Det går fort där hemma nu, Viggo har lärt sig springa. Ojoj, vad han hinner med mycket på dagarna. Både trevliga och mindre trevliga saker. Till de trevliga sakerna hör att han numera älskar att bygga kojor med sin pappa som han sedan kan gömma sig i när pappa blir ett monster. Han har även blivit lite av en myskille som gärna kramas i soffan när han är lite halvtrött. Han älskar även när man jagar honom eller leker tittut bakom en vägg, då skrattar han så han nästan kiknar! De mindre trevliga sakerna då, jo vi har en väldigt bestämd kille där hemma som blir vansinnig när han inte får som han vill. Att toalettdyka är också mindre trevligt tycker hans föräldrar. Viggo har nämligen kommit på att om man ställer sig på tå och häver sig lite fram så når man precis ner till vattnet i toaletten. Och snabbt som en liten vessla brukar han ta sig en lite slurk med handen innan man hinner fram. Han vet att han inte får och det gör det hela extra roligt. Busunge!

 


Jul och Nyår 2010

Så var det dags att summera 2010. Vilket fantastiskt år vi haft! Det största har förstås varit att vi fått lilla Viggo men även andra saker har inträffat. Vi har fått en drös nya vänner, köpt en ny bil, jag har fått JOBB, Martin har varit både till Dubai och Saudiarabien genom jobbet och vi har haft en lång, härligt, ledig sommar. Ett väldigt bra år med andra ord.

Jul och nyårshelgen har vi ju varit hemma i Dalarna hos mormor och morfar. Skönt, tyvärr har vi haft kallt den största delen av vistelsen så vi har inte kunnat gå ut speciellt mycket. När vi kom upp var det -25 grader och förblev så nästan hela julhelgen. Vi stängde in oss i framför kakelugnen och körde varma tröjor och raggisar. Viggo fick massor av julklappar som han inte var speciellt intresserad av. Tomten var inte heller någon större hit, han spanade in honom lite när han kom men sen var det roligare att springa efter katterna. Katterna har ju varit en stor grej när vi vart hemma. Fast Viggo har inte riktigt vågat röra dem utan han har pratat och pratat och pekat och pekat på dem istället. Det har sett bra roligt ut när Tiger kommer först och Viggo kommer efter precis utom räckhåll för att kunna röra honom. Kattmaten har ju också varit en stor grej för Viggo. Så fort vi har släppt honom utom synhåll har han satt kurs mot tvättstugan för att känna lite i skålen med torrfoder eller för att plaska lite i vattenskålen. Tokunge! Annars har vi haft det lugnt och skönt med några sovmornar för föräldrarna, guld värt och god mat och gott fika. Den 27 december var vi på barnkalas för lilla Arvid hemma hos hans mormor och morfar, trevligt! Arvid kan inte gå än så det vart inte så mycket lekt för grabbarna men de verkade glada ändå.


Nyåret firade vi in hemma på Berget med mormor och morfar, Gerd och Anders och mormor Iris och morfar Bengt. Vi åt en super-super god middag och bara hade det lugnt och trevligt på kvällen. Var skönt att inte dra ut på nåt galej faktiskt. Det fick vi nog av på juldagen då jag och Martin tillsammans med Linn och Johan + några fler slog klackarna i taket. Lyckad kväll men tyvärr träffade jag inte så många som jag kände.


Nu är vi tillbaka i vardagen. Jag och Martin har börjat vårt jobba 60% projeket, vilket känns otroligt lyxigt! Långhelg varje helg är inte helt fel! :)


RSS 2.0