... och nästa vecka ska vi ägna oss åt detta:

Nästa vecka bär det av till Kolmården med kompis Moa. Riktigt kul, planerar en revanch i röd-vin-och-kortspel. Men det hänger ju på att herr G inte bestämmer sig för att fuska!

Viggo och kompis Moa. Moa Modig och Viggo Vilding, ett bra par!  

Semesterfeeling

Detta pysslar Viggo och mormor och morfar med när de ansvarsfulla föräldrarna är instängda på sina respektive kontor. Tja, sämre kan han ju ha det...


Noll inspiration

Idag känner jag att jag har noll inspiration till att blogga. Jag skulle kunna berätta om hur vi gör när kör bil i familjen Gustafsson-Sjörs. Antingen är det Martin som kör bilen själv eller så är det Emmy + en co-driver(Martin). Jag skulle även kunna berätta att jag numera titulerar mig "page-klippt". Japp, halva håret har rykt och jag har nu samma frisyr som jag hade när vi var Skövdebor. Jag skulle också kunna berätta att jag äntligen har ett fungerande "B" på mitt tangentbord. (En smula var boven i dramat). Eller att mormor och Ofha är här och barnvaktar Viggo. Viggo stortrivs och frågar det första han gör på morgonen efter "Ofha?". I går morse serverade han t.o.m. kaffe på säng till mormor och morfar, det är lyx på hög nivå! Jag skulle också kunna berätta att Viggo numera frågar efter "Mamma" och "Ati" när vi är borta. (Nej, älskade barn INTE "Martin", "PAPPA"). Annars låter det ju som jag raggat upp en ny pappa till det lilla barnet. Idag ska vi på restaurang allihopa. Hoppas det går bra med Viggo Vilding. Så en liten sammanfattning blev det iallafall.


E.U.B

Nu har det gått snart tre dagar sedan jag såg min lilla prins. Han har sommarlov på Brattön tillsammans med farmor och farfar medan hans ansvarstagnade föräldrar jobbar. Men i dag ska vi (de ansvarstagande föräldrarna) åka ut och hälsa på. Hjärtat värker efter de där små knubbiga barnhänderna och de där blöta små pussarna. Även fast vi vet att han inte kan ha det så mycket bättre kan jag inte låta bli att undra hur han har det. Förstår farmor och farfar när han vill ha vatten och förstår de att elefantfilten promt måste ligga på huvudet som en liten mössa när han ska sova? Och orkar verkligen farmor och farfar med att ta hand om honom en helt jobbvecka? Tänk om de ligger helt utslagna på kvällarna och bara väntar på att vi ska komma och hämta honom? Förmodligen är det inte alls så på långa vägar men man undrar ju samtidigt om de verkligen orkar med ett sånt där högt tempo en hel vecka? Det är i såna här situationer (dvs. när Viggo ska bli barnvaktad) som jag lätt tenderar att glömma att farmor och farfar och mormor och morfar faktiskt har uppfostrat egna barn. Mormor och morfar har t.o.m uppfostrat fyra stycken. Och det gick ju faktiskt ganska bra. Men ändå, vi kanske borde åka dit och hjälpa till lite?


Så vad har då de ansvarstagande föräldrarna gjort när barnet varit borta? I söndagskväll satt vi mest och undrade vad i all sin dar vi gjorde innan vi hade barn. Satt vi bara i vårt välstädade hem och tittade på tv hela kvällarna? (För jo, städat hade vi gjort av bara farten då vi kommit hem efter att ha lämnat lilleman). Måndagen gick åt till att jobba, ta tupplurar på soffan och gå på biodate. Gårdagen spenderades i datorernas tecken. Martin har äntligen köpt sig en ny laptop (ni vet ju vad som hände med den andra). Mot alla sina principer köpte han en Mac. Och jag håller på med ett litet bildprojekt. Så vi satt där som två geeks med varsin laptop i knät hela kvällen. Jo visst ja, vi tog lite paus. Och spelade playstation. NHL. Jag vann. Fem gånger!


Annars har vi återfallit i nåt slags student/tonårsliv nu när vi är utan barn. Diska? Nej, vi samlar disken på hög i diskhon istället. Vika tvätt? Nej, vi lägger den i en hög så får man plocka därifrån istället. Fluffa kuddar? Nej, det är överkurs, kuddarna ligger ju redan precis som jag vill ha dem. Uppryckning tills barnet kommer hem krävs!


Liten ordlista över Viggo-språk

Det är inte klokt vilken duktig liten unge vi har. Han kan ju i stort sett prata redan. Ok, nu är jag lite entusiastisk i egenskap av mamma. Men man FÖRSTÅR ju faktiskt en hel del av vad han säger redan! Dessa ord kan han (med tillhörande översättning):

  • Tatte - Vatten
  • Ökk - Mjölk
  • Ohu - Yoghurt
  • Etss - Kex
  • Tatto - Traktor
  • Bile - Bil
  • Båtte - Båt
  • Mamma - Mamma
  • Pappa - Pappa
  • Memmi - Emmy (nej, lilla barn MAMMA heter jag. Problemet är ju bara att Martin säger Emmy till mig. Hur skulle det se ut om jag och Martin helt plötsligt började kalla varandra mamma och pappa? Nej, vi får nog jobba på skillnaderna lite).
  • Atti - Martin (se förklaring ovan).
  • Mommo - Mormor
  • Ofha - Morfar
  • Faffa - Farfar
  • Hamo - Farmor
  • Oha - Johan
  • Bopa - Bolibompa
  • Pahpa - Trappa
  • Myma - Myra
  • Veve - Välling
  • Ööt - Gröt

 

Förutom dessa utmärka ord kan han även "Akta di" vilket syftar till att vi ska sjunga "Lilla snigel", helst åtta gånger på raken. Och "Bee bee", "Bää, bää vita lamm". Denna godnattsång är den enda som duger sedan vi var i dalarna och träffade fåren.


Denna blev det


Mutning av vuxna kvinnor

När det är semestertider på mitt jobb då är det verkligen SEMESTERtider. Våra kunder skickar ett mail om att "Hej! Nu tar vi semester". Sedan hör de inte av sig eller ens bryr sig om att ge oss som sitter med supporten lite jobb. Nej, de ska bara vara lediga, skapa problem (som vi kan lösa) det får de göra när de kommer tillbaka. Så vi sitter här i godan ro och sysslar med andra saker. Dokumenterar lite, läser på lite om det där man aldrig fått kläm på, städar skrivbordet, fixar den där knappen på tangentbordet som man stört sig på ett tag osv. Men i längden blir ju detta oerhört tråkigt så då måste man muta sig själv lite. Dagens första muta är en kopp kaffe och en liten frukostmacka (rekommenderas inte att intas ovanför tangentbordet, smulor är förädiska saker som letar sig in under tangenterna och resulterar i icke-fungerande bokstäver). Sedan rullar mutorna på. En kopp kaffe till, en liten Läkerol pastill, lite vatten, lite bubbligt vatten, en liten Läkerol, ett löfte om en handväska osv. Va?! tänker ni nu. Handväska? Ja, jag har lovat mig en liten ny handväska mellan Läkerolen och kaffet. Detta leder oss in på en historia för sig.


I söndags tog den lilla familjen en liten tripp till pappans favoritbutiker. Siba, MediaMarkt och Inet Data. Under semester hände den olyckliga olyckan att Martins dator blev krossad av en ljuskrona i gjutjärn, modell större. Att gjutjärnskronan hängde i en minimal liten lös krok behöver vi inte berätta här! :) Iallafall så var vi ute på datorscouting. Inne på Siba känner dock den unge herr Sjörs att det trycker på lite så mellan datorskärmarna och internetkablarna lägger han en liten kabel (fyndigt va?). Oh no, skötväskan är hemma. Martin frågar mig om inte jag inte händelsevis har ett paket blöjor och ett gäng våtservetter i handväskan (min handväska är 15x20 cm). Nog för att tjejer har mycket i handväskan men där någonstans gick gränsen. Så snabbt ut från Siba innan fler kunder kände den fina doften. Åka till ICA och köpa ett paket blöjor och ett paket våtservetter. Byta blöja i bilen. Det var där jag insåg att jag nog allt behövde en större handväska. En barnvänlig handväska med mycket utrymme. Är den avtorkningsbar är det ett plus.


Vårt lilla A barn!

Detta har vårt lilla A barn lärt sig under den första delen av semestern. Och det är inte lite!

  • Lärt sig gasa själv med 6 hästar´n på Brattön. Lika lycklig varje gång.
  • Lärt sig vad fåren säger ("Beeee") och att kossor och får inte är samma sak.
  • Kunde igår räkna upp mormor (mommo), farmor (hamoo), farfar (fafa), , morfar(ohfa) och Viggo (iggo) när vi satt i bilen och väntade på pappa.
  • Kan dricka vatten själv ur ett glas.
  • Kan borsta tänderna jättebra när han sitter på den nya pallen på toaletten.
  • Har lärt sig rita. Både på papper, händer, fötter, mun, bord och stolar.
  • Har blivit väldigt intresserad av små sår och myggbett. "Ajajaj" är ett vanligt uttryck. Sen om såret sitter på mamma eller i verkligheten bara är ett litet streck ritat med tuschpenna spelar ingen roll, det är fortfarande "ajajaj".
  • Fullkomligen ÄLSKAR barnsången "Lilla snigel". "Mamma, akti i?" kan han säga, vilket betyder "Mamma, kan vi sjunga Lilla snigel akta dig?".
  • Traktorer har blivit lite av favoritleksaker här hemma. Så fort vi åker förbi en traktor måste vi peka och diskutera den liten. När nu flyttade hem hittade Viggo sin traktor + en bil med stora hjul i trä och lyckan var gjord. Igår stod t.ex. dessa, tillsammans med en lastbil, upptällda i en fin rad på vardagsrumsbordet. Traktorn kan också åka på de mest konstiga ställen. På väggar, på toaletten, på pappas ben osv. Helst skulle han vilja ha med sig traktorn överallt just nu tror jag.

 


RSS 2.0