Idag kommer pappa!

Idag kommer pappa Martin upp till Dalarna! Ska bli mysigt, vi har längtat så! Idag har vi inte gjort speciellt mycket jag och Viggo. Morbror Daniel var barnvakt en stund på morgonsidan så jag kunde duscha. Det gick bra större delen av tiden, Daniel är ganska duktig på att underhålla den lille kotten. De snackade och Daniel killade Viggo på magen, superkul tyckte Viggo.

Igår hade vi besök hela dagen kändes det som. Först på förmiddagen kom Anna förbi på en kopp te innan hon började jobba. Hon kunde inte följa med de övriga tjejerna då de var här i lördags så hon kom igår istället, mysigt! Anna håller på att starta eget företag som ska sälja ekologiska barnkläder. Nästa vecka kommer den första provkollektionen varav Viggo ska få vara en bland de första modellerna/reklampelarna för Annas kläder, kul! Vi känner oss hedrade Anna! På kvällen kom min farmor Brita/Viggos gammelfarmor och hennes särbo Erik på besök. Tror de tyckte det var roligt att få se honom äntligen. De såg så stolta ut då de fick hålla honom en stund. Erik har barnbarnsbarn sen förrut men för farmor är Viggo det första barnbarnsbarnet. Farmor skulle även kolla över släktens dopklänning till Viggos dop lovade hon. 10 av 11 kusiner på pappas sida är döpta i samma dopklänning som farmor stickade till mitt dop 1983. Det är en tradition vi vill hålla på även i nästa generation.

Mormor Iris kikade också in en stund. Hon kunde inte hålla sig borta från den lilla kotten! På kvällen kom även Per och Maria på besök, de fick ju också lov att kolla in den lilla guldklimpen. Många blir det som ska kolla in den lille killen, men det är bara roligt! Viggo visade sig dock inte från sin bästa sida under kvällen. Med alla besök så blev han så trött så trött att det blev omöjligt att somna. Vi vaggade och vaggade och sjöng och sjöng men det hjälpte inte. Till slut gick jag och Viggo upp och tände nattlampan samtidigt som jag masserade honom. Först då kunde han slappna av tillräckligt för att somna. Han var ju helt slut plutten! Under natten har det varit lite kyligt och Viggo har gärna velat ligga som ett frimärke på mig. Det har gjort att jag inte kunnat sova ordentligt. Till slut gick jag upp och gick ut på vår lekvind som ligger vägg i vägg med Simons rum. Där rotade jag fram ett litet docktäcke som jag la över Viggo. Perfekt i storlek! ;) Sen kunde han sova bättre! Man får vara påhittig!


Måndag

Idag har vi en snöig måndag här i Insjön. Nu på förmiddagen har det kommit ytterligare några centimeter snö här. Jag och Viggo är ensamma hemma då mormor och morfar är på jobbet och Daniel är i skolan. Mormor kommer dock hem på lunchen för att göra oss sällskap en stund. Efter mormors lunch ska vi följa med ner till kontoret så att alla får inspektera den lilla guldklimpen. När vi klarat av inspektionen ska vi möta upp Maja för en fika och ev. promenad. Får se hur det blir med promenaden om det ska fortsätta att snöa som det gör nu. Till kvällen kanske min farmor Brita kommer hit en sväng så hon också får träffa den lille killen.

Jag var ju på 27-års fest i lördagskväll och Viggo hemma med mormor och morfar. Det hade gått hur bra som helst! Han hade somnat som en stock vid 19.30 och sedan sovit till 00.30 då han ville ha mat första gången. Viggo sov mellan mormor och morfar hela natten då jag kom hem lite sent. Tror mormor och morfar tyckte det var mysigt men de såg lite trötta ut dagen efter. De är ju inte vana att ha en liten knölbebis mellan sig på nätterna. Nu när vi är här sover jag och Viggo i samma säng. Viggo vill gärna ligga nära, nära sin mamma på nätterna. Jag lägger honom en bit ifrån mig när han somnat men under natten knölar han sig bort till mig. Hud mot hud så man kan lukta på mamma ska det vara tycker Viggo. Mysigt men man ligger ju som en stel pinne hela nätterna.

Igår gjorde vi inte så mycket. Vi var ut till Sommarängen och fikade med mormor Iris och morfar Bengt. Viggo connectade ordentligt med morfar Bengt. Han pratade och pratade och tittade och tittade på morfar Bengt, mysigt!

Jag och Viggo söndagsslappar


Skönt och ligga naken på mormor och morfars varma badrumsgolv

Lite bilder från gårdagen


Jag, mormor Iris och Viggo fikar i Sommarängen


Jag, Viggo och mormor Iris och morfar Bengt


Morfar och Viggo gör sig redo för att titta på hockeymatch


Underläppen är ju så god att suga på!


Viggo är med och fikar då Maja, Fredrik och Marie hälsade på



Hemma i Dalom!

Nu har vi äntligen kommit hem till Dalom Viggo och jag. Men jag trodde inte att vi skulle komma hit. Innan vi skulle åka ringde Linn och varnade oss att det var stora tågproblem mellan Katrineholm och Flen. Naturligtvis var det den vägen vi skulle åka. Jaja, läste på SJ:s hemsida och de ersatte den sträckan med buss. Drygt men vad ska man göra? Sen när vi packat in oss i bilen och ska åka dör bilen och ger ifrån sig väldigt konstiga ljud. Typiskt! Efter x antal omstarter startar bilen iallafall och vi kan komma iväg. Men så fort Martin släppte på gasen gick bilen ner för räkning. Tycker det låter som ett dyrt och jobbigt fel...

Vi hann iallafall med tåget och det var väl huvudsaken. Mellan Katrineholm och Flen fick vi mycket riktigt packa in oss i en buss. Liiite svettigt tyckte jag det var med alla packning, Viggo och vagnen. Efter som SJ är som de är så vart vi ju självklart försenade (men kan man räkna med nåt annat?). Så från Sala vart det ersättningsbuss upp till Borlänge. Där fick jag och Viggo nog så morfar kom ner och hämtade oss med bilen, skönt! Men hem kom vi om än lite försenade och trötta.

Det här med att åka tåg och buss var ingen höjdare tyckte Viggo. Det var så mycket nya intryck att han inte kunde sova. Så jag hade med mig en skriki, övertrött bebis större delen av resan. Han sov sammanlagt 1,5 timme på hela dagen vilket är alldeles för lite. De små kvartarna han kunde sova på tåget och i bussen sov han i ren och skär utmattning. Plutten, det är inte lätt! På kvällen somnade han som en stock och vaknade inte förrän 02.30 och ville ha mat. I vanliga fall brukar det första målet mat intas runt 1-tiden.

Nu sitter vi och väntar på att mormor ska komma hem så vi kan åka ut till Sommarängen. Viggo sover sin förmiddagslur i vagnen och morbror Daniel har precis vaknat. Det var nog lite svårt för mormor och morfar att gå till jobbet i morse. Viggo charmade dem båda rejält genom att ligga och le och prata imorse. Tur att det är helg snart då de får umgås mycket.

Nu sitter pappa Martin på flyget till Riadh, Saudiarabien. Vi längtar efter dig väldigt mycket! Puss puss!

Grå måndag

Idag har vi en grå måndag här. Ute är det bara grått, grått, grått men trots det har vi tagit en promenad med vagnen idag. Viggo vägrade sova middag innan vi gick men så fort vi kom ut i friska luften slocknade han med en gång. Trots vädret var det faktiskt ganska skönt att komma ut, det känns att våren är på väg! Jag passade på att ta en långpromenad efter att jag hämtat ut mina nya converse på posten. De sitter som en smäck och kommer bli perfekta nu i vår!

De två senaste nätterna har vi faktiskt sovit riktigt bra, peppar, peppar. Viggo har bara vaknat två gånger, kl 1 och kl 4, för att äta. Väldigt förbättring då vi tidigare körde "varannan timme"-racet från klockan 1. Det slet lite på mamman kan jag säga. Så nu får han en stor flaska ersättning innan han lägger sig så han är riktigt proppmätt. Klockan 1 får han mat av mig och sedan får han en flaska av Martin kl 4. Antar att han sover bättre för att han är riktigt, riktigt mätt. Det är skönt för oss alla tre att han sover lite bättre än tidigare. På morgonsidan får han mat av mig igen innan han somnar om bredvid mig. Har märkt att om han får ligga bredvid mig kan han somna om en stund till och vi slipper de tidiga mornar vi hade förut. Ett tag hade vi en liten kille som tyckte att strax efter 06 var en bra tid att gå upp... Men att ligga tätt bredvid mamma och lukta på henne det är mys på hög nivå tycker Viggo.

Viggo har även kommit på att han själv kan pilla med babygymmet. En liten stund kan han underhålla sig själv så mamman kan göra andra saker. Såsom att rekordsnabbt plocka ur diskmaskinen eller lägga i en tvätt. Det är inte klokt vad snabb man har blivit på att göra saker. Sortera tvätt = 2 minuter, diska = 1,5 minut, sätta på kaffebryggaren = 30 sekunder. När man blir förälder blir man även en multitaskare av rang. Att bre en macka samtidigt som man sätter på kaffebryggaren samtidigt som man gungar babysittern samtidigt som man sjunger en barnvisa är liksom inga problem!


Viggo pillar med babygymmet


Killen som ligger bredvid mig i soffan och sover

Söndagsfika i Haga

I dag har vi varit in till Haga och fikat med Linus och Lisa. Linus och Lisa, som ska bli föräldrar till Viggos kompis i sommar, var i stan för att gå på Kent i Lisebergshallen i kväll. Det var Viggos premiärtur både till stan och på fik. Det gick hur bra som helst. Han är ju av en nyfiken natur vår lille kille så mycket av tiden gick till att se sig omkring och lyssna på alla nya ljud. Kaffemaskinen lät ju speciellt roligt tyckte Viggo som lyssnade väldigt noga varje gång cafépersonalen gjorde en latte. Så mamma och pappa kunde utan problem njuta av sitt kaffe och sina mackor, skönt! Efter att vi sagt hejdå till Linus och Lisa åkte vi och hämtade upp Johan för att sedan fortsätta till Ica. Söndag är ju lika med veckohandling. Som vanligt gick handlingen utan problem för det finns ju så mycket roligt att titta på på Ica tycker Viggo.

Igår gjorde vi inget speciellt. Pappa och Viggo var själva ett par timmar på förmiddagen då jag var och uträttade lite hemliga ärenden. Har ju två tjejer som fyllt/fyller 27 och ska ha fest nästa lördag när vi är hemma i Dalarna... Resten av dagen myste vi hemma. Pappan passade på att jobba lite inför Saudiarabien trippen medan jag och Viggo lekte och sov lite middag.

I fredags tog jag och Viggo bilen till Kortedala för att spendera dagen tillsammans med lilla Elise och Josephine. Emina kom också och umgicks med oss medan lilla Alen var på dagis. Av fam. Avdispahic fick Viggo en body, matchade byxor och en leksak med en bjällra i. Väldigt rolig att titta på då man ligger på skötbordet tycker Viggo som blir helt tyst då man bjällrar med den framför honom. I övrigt var dagen väldigt trevlig, Josephine gjorde världens godaste sallad till lunch och så blev det självklart väldigt mycket barnprat. Det blir ju så med de små och när de dessutom är ganska precis lika gamla... Tror att Emina vart lite sugen på nr 2, Alen är ju 1,5 år nu.


En nyfiken kille på café i Haga


Martin, Linus och Viggo i Haga


Torsdag

Idag gör vi inte så mycket Viggo och jag. Ute är det grått och trist, inget som inspirerar till en promenad med andra ord. Just nu sover kotten middag och jag passar på att blogga lite. I kväll kommer Linn hit och håller oss sällskap då Martin och Johan ska på hockey. I kväll möter Frölunda Linköping i Skandinavium. Annars vet jag inte riktigt vad vi ska sysselsätta oss med idag. Var och köpte andra delen i Twilight-serien igår så det blir nog en del läsning i den, när Viggo tillåter dvs.

Imorgon ska vi åka och hälsa på lilla Elise och hennes mamma Josephine i Kortedala. Ska bli trevligt! Dagarna går ju så mycket fortare då vi har lite för oss. Även om inte Viggo och Elise har så mycket utbyte av varandra än så har ju deras mammor desto mer Det blir ju fantastiskt mycket barnprat, det är nästa så man undrar vad vi pratade om innan? ;)

Nu vaknade den lilla skrutten så det får bli lite kort idag. Hej hej!

Viggos kalas outfit från i lördags, snyggt ska det va!

Vårkänslor och svett i pannan

Idag har vi VÅR här i Göteborg! Visserligen håller sig temperaturen bara till några plusgrader men solen värmer och det droppar från taken! Igår var jag, Linn och Viggo ute och gick en långpromenad i solen på förmiddagen. Och tror ni inte att både mössa och vantar fick åka av för det blev svettigt! Det om något tycker jag är ett vårtecken som heter duga! Nu väntar vi bara på att snön ska smälta och på att tussilagon ska börja dyka upp i dikena.

Igår var vi och vägde oss på BVC igen. Den lille kotten går upp stadigt och väger nu 6150 gram och är 58,5 cm lång. Det som är lite roligt är att nu skiljer det exakt en meter mellan mig och Viggo. Jag är ju bara 158 cm lång (eller kort kanske man ska säga). Måndag eftermiddag bjöd på efterträff med föräldragruppen på MVC. Vi var 5 mammor och 5 barn som mötte upp. Trevligt att se alla igen, senast det var föräldragruppsträff så låg alla bebisarna i magen. Kul också att träffa lite bebisar som är ganska exakt lika gamla som Viggo. Då alla bor i vårt område har vi bestämt oss för att börja gå på Öppna Förskolan tillsammans. På fredag förmiddagarna har de "miniöppet" (dvs. barn 0-1 år). Ska bli trevligt att få lära känna lite folk från området också.

Dock var inte Viggo speciellt nöjd med att gå på föräldragrupp. För att vi skulle hinna dit fick vi lov att avbryta Viggos eftermiddagslur. Det var mindre bra kan jag säga. Efter en ungefär en halvtimme hade jag en hysterisk, övertrött liten kille i knät. Alla andra bebisar uppförde sig exemplariskt utom våran lilla kotte. Till slut fick jag och Viggo gå ut och sätta oss i kapprummet och lugna ner oss lite. När han väl kommit till ro stensomnade han och sov en halvtimme. Efter det hade vi en ny liten bebis som var på strålande humör. Tänk så känsliga de små liven är!

Efter föräldragruppen åkte jag och Viggo och hämtade pappa Martin från jobbet. Väl hemma lagade vi mat och Viggo somnade snabbare än snabbast. Vi fick till och med lov att väcka honom för att han skulle äta lite innan han somnade för natten, det har aldrig hänt förr. Antar att han var helt slut efter dagens "pärs" på föräldragruppen. På kvällen skruvade Martin med sin dator och jag kollade på tv. En helt vanligt måndagskväll med andra ord.

Jag och Viggo testar glajjorna inför våren.

Så här har vår pappa sett ut varje kväll den senaste veckan, men han tycker det är kul!


Pappa Martin 27 år!

Idag fyller pappa Martin 27 år! För att fira honom ordentligt fick han först sovmorgon i morse (i och för sig så var det hans tur att sova...) och sedan frukost på säng. Jag och Viggo var upp och studsade redan klockan 6.40, eller Viggo studsade rättare sagt. Jag var rätt mör men vad gör man då prinsen är superpigg? Men jag ska inte klaga jag fick min sovmorgon igår. Vid nio draget gav vi sedan Martin paket och frukost. Av Viggo fick pappa strumpor med texten "Pappa är bäst" på och av mig fick han en tröja. Viggo hade fixat paket alldeles själv, han försvann här en dag och tog med sig sitt lilla lilla bankomatkort in till stan. Sen kom han tillbaka med spårvagnen några timmar senare med ett paket i handen och vägrade säga vad han köpt. Tänk vad han kan trots att han bara är två månader! ;)

Igår hade vi kalas här hemma. Farmor och farfar, moster Linn och Johan, gammelmormor Lola och gammelmorfar Pelle, Bibbi (Martins farmor) samt farbror Björn och Ida kom hit. Vi bjöd på paj och kladdkaka, enkelt och gott. Viggo fick ungefär lika många presenter som sin pappa trots att det var pappa som fyllde år. Björn och Ida var
dock något sena, deras bil hade bestämt sig för att ge upp 5 mil från Alingsås. Den hade dött pang bom på motorvägen, som tur var hade de hunnit in i en parkeringsficka. Så nu hoppas de på mirakel, stackarna!
Viggo var i högform större delen av kalaset trots att han sovit lite för lite middag. Men han tog några små 5-minutare under kalaset innan han var i form igen. Han charmade alla kalasbesökare då han var på riktigt prathumör. Han låg en lång stund i Björns knä och pratade och pratade, charmtrollet! 

På kvällen var Linn och Johan här. Vi gjorde tapas och tittade på Melodifestivalen och ja, fel låt vann! Vi höll på Salem Al Fakir. Viggo somnade efter flaska ersättning lagom till att Melodifestivalen började. Så vi fick en riktigt vuxenkväll utan en knölbebis, mycket trevligt! Var lite rädd att Viggo skulle vara vaken länge på kvällen då han sovit lite för lite under dagen. Han har en tendens att bli övertrött ibland och då tar det lång tid innan han får ro.

Nu ska vi strax hoppa in i bilen och åka till Ica. Ska passa på att springa in på KappAhl också och se om de har några byxor till den lilla kotten. Han håller på att växa två ur av sina nuvarande byxor så vi behöver lite påfyllning i stl 62. Även en del tröjor i stl 56 håller på att bli för små, han växer så det knakar den lille mannen!
Jag och Viggo busar
Jag och Viggo tittar i spegeln, superkul tycker den lille killen!


Tjejbesök

Igår hade vi tjejbesök. Det var Johanna och lilla Amelia som var här på lunch. Jag hade gjort grönsakssoppa med hembakt bröd. Vi konstaterade att vi har två otroligt snälla barn då vi kunde äta (nästan) hela lunchen utan avbrott. Sen vart det så klart en massa barnprat medan de två små tog varsin tupplur. Vi passade också på att gå en långpromenad innan Johanna och Amelia tog bussen hem till Guldheden igen. Väldigt trevlig dag! Ska bli kul sen när även de små har lite utbyte av varandra.

Idag skulle vi varit till Josephine och lilla Elise på lunch men då Elises pappa blivit lite krasslig så fick vi stanna hemma. Men det kanske bara är bra. Måste hinna med att stöka lite inför Martins 27-års kalas imorgon. Ska bl.a. passa på att baka två kladdkakor medan Viggo sover.

I onsdags då vi var och handlade inför kalaset fick Viggo ett babygym. Hittills har han inte riktigt fattat grejen men är kul då mamma eller pappa pillar på de hängande mobilerna. Att han själv kan röra dem återstår att upptäcka. Nu är det mest höger hand som är kul, han har börjat att upptäcka även sin vänstra hand men det är höger som är mest intressant. Nu har han även lite mer koll och kan föra handen till munnen även om det är lite svårt att träffa rätt ibland. Han kan bli lite irriterad då handen hamnar på hakan istället. Här om dagen kom han även på att han hade ett öra. Viggo satt i mitt knä en lång stund och undersökte sitt öra, han såg mycket fundersam ut.

Jag och Viggo brukar mysa när han är lite trött. Då ligger han i min famn med nappen medan jag stryker honom över håret och säger "Mmmm, är det mysigt Viggo?". Det som är mysigt är att även Viggo nu säger "Mmm" medan han ligger i min famn och jag stryker honom över håret. Jag antar att han förstått att "Mmm" är lika med mysstund. Det är så underbart att få lite respons på att även han njuter av våra små stunder.
Viggo och AmeliaViggo i babygymmet

Wayfares, modell mini

Idag får de bli kort. Har en liten kille i knät som vägrar att sova middag. Han är så trött så ögonen faller ihop men så fort jag lägger ner honom blir han piggare än piggast. Kan iallafall visa Viggos nya solglasögon i Wayfare modell, trendigt ska det va!


Sänder även en hälsning till morfar Bengt. I Viggo finns förmodligen en blivande Vasaloppsåkare, se bara så intresserad han var av Vasaloppsstarten i söndags!


Passar på...

...att blogga lite innan prinsen öppnar sina blå. Han ligger här bredvid mig och sover, aningen oroligt så detta inlägg kan bli kort. Jag håller på att baka bröd. Vi får se om det blir bättre denna gång, det underlättar ju om man läser rätt på receptet. Att det är stor skillnad på rågmjöl och rågsikt fick jag bittert erfara förra gången jag provade på mina bakkunskaper. Stenhårda limpor blev resultatet. Idag har vi inte speciellt mycket planerat, vi blir nog hemma och myser. Imorgon ska vi eventuellt träffa lilla Elise, hennes mamma och Emina. Men på torsdag då är det dags att träffa Amelia och hennes mamma Johanna igen. De kommer hit på sopplunch och promenad, samma upplägg som förra gången, väldigt trevligt!

I natt har vi haft en liten jobbigt natt tycker jag som mamma. Viggo har vaknat och velat haft mat fem gånger! Det har inte hänt sen han var riktigt nyfödd. Nu får han en flaska tillägg på kvällen och då sover han i genomsnitt sex timmar. Men jag undrar om han inte behöver lite mer tillägg. Igår ville han ha mat varje halvtimme från klockan 16 till 19. Det blir ju lite slitigt och man kan ju inte göra så mycket annat än bara amma. Vi får nog fråga på BVC...

Annars är allt bara bra här. Men nu tycker Viggo inte att mamma ska sitta framför datorn nåt mer, så tjingeling till nästa gång! 

Studiebesök

Igår hade vi den stora "visa-upp-Viggo-på-jobbet" dagen. Först var till Q-Matic och visade upp den lilla kotten för Martins kollegor. Sedan tog jag och Viggo bilen och hälsade på mina kollegor på Zystems. Viggo var en aning fundersam över att vara på ett nytt ställe och var inte helt nöjd. Viggo som i vanliga fall inte är speciellt blyg för andra människor var väldigt blyg och ville inte sitta hos någon annan än mamma. Precis innan vi åkte blev han även lite lätt hysterisk. Men det är tur att de allra flesta har små barn hemma så det var ingen som höjde speciellt mycket på ögonbrynen. Det skulle väl vara singelkillarna på jobbet då... ;)

På vägen hem stannade jag och Viggo på Ica och handlade lite fredagsmys mat. Vi lyxade till det med färska räkor och godis, mums! På kvällen kom moster Linn förbi med två av sina tjejkompisar för inspektion av den lille. Moster Linn hade även med sig en liten present. En liten skylt till barnvagnen som det står "Viggo" på. Så nu råder det ingen tvekan om vem som åker i vagnen! Tack Linn!

Lördagmorgonen bjöd på SOVMORGON för mamman. Även om den inte blev så lång (8.35) så var den ack så skön! Viggo ville gärna upp och skrutta 6.50 idag så han och Pappa fick gå upp själva. Men det är inte klokt vad känsliga de små liven är. Viggo brukar ju som sagt gärna vara uppe någon timme innan han vill sova igen. Idag försökte Martin få honom att somna i soffan men det gick inte. I vanliga fall brukar han sova i sängen efter frukost och mycket riktigt så fort vi kom till sängen hade vi en kille som somnade som en stock. Så det gäller att inte från gå några rutiner! På förmiddagen tog jag bilen en sväng till Frölunda Torg, Martin fyller ju år nästa vecka så presenter fick lov att inhandlas. Sen kunde jag ju inte låta bli att handla nåt till Viggo med. Idag fick han en mörkblå pikétröja från H&M. Det var väldigt lyxigt att få åka iväg själv och bara ha sig själv att koncentrera sig på.

Pappa på papperet

Igår blev Martin pappa på papperet. Vi var till familjerätten och skrev på faderskapserkännande. Vilken procedur och vad många papper! Det skulle erkännas att Martin var pappa, att jag erkände Martin som pappa till "mitt" barn, att vi vill ha delad vårdnad, att tiden då Viggo blev till stämde och att vi ville att Viggo skulle ha arvsrätt även efter Martin. Det är lite märkligt tycker jag att vi som sambos sedan tre år måste göra detta medan de som är gifta inte behöver. Vad är det som säger att det är ditt barn bara för att du har en till ring på fingret? Men å andra sidan förstår jag ju varför då det måste bli rätt juridiskt. Men jag tycker allt att det är lite gammalmodigt! Varför kan man t.ex. inte ordna en sådan här sak över nätet som allt annat?

Idag har vi inte gjort så mycket. Viggo har haft en liten knölnatt (med våra mått mätt), dels skulle det ätas tre gånger under natten och dels hade vi en liten pigg unge i sängen runt 4-draget. Runt 4-draget skulle det inte sovas utan det skulle pratas och spottas ut napp. Så vi knölade runt i 45 min ungefär innan den lilla kotten kunde somna i mammas famn. Behöver jag tillägga att jag var trött? Som tur är sover ju Viggo gärna lite extra efter frukost och då passade jag också på att sova någon timme till. Det behövdes idag. Planen var att ta en promenad nu på förmiddagen, vi klädde på oss och gick ut. Men det var lite kallare och blåsigare än vad jag räknat med så för att inte dra på sig någon mjölkstockning eller liknande fick det bara bli en kortis till affären idag. Får se om jag kanske kan sticka och träna ikväll istället. Jag följde ju med Linn till gymmet i tisdags, åh vad skönt det var men jag var ack så otränad! Någon form att tala om har jag inte märkte jag efter tio minuter på crosstrainern. Men det är väl bara att kriga på. 

Bifogar bild på hur vår lilla kotte ser ut nu för tiden då han sitter i knät. Det här med att man kan ta handen till munnen är något som återstår att upptäckas. Just nu är det huvudet till handen som gäller.

Nu händer det grejer!

Nu händer det grejer i Viggos utveckling! De senaste dagarna, ja egentligen sedan mormor och morfar kom ner, har Viggo börjat "prata" mer och mer. Nästan varje dag har vi fått höra nya ljud från den lilla munnen. Han har också börjat prata mer med andra än bara mig och Martin. T.ex. hade han en konveration med Simon i lördagskväll. Jag tror att han sa att han kommer att sakna sin morbror då han ska vara borta så länge. För vi kommer att sakna dig massor Simon!
 
De senaste två dagarna har Viggo även börjat upptäcka sin högra hand. Den är väldigt god att suga på! Att man sen får dregel i hela ansiktet är en annan femma, tur att mamma kan torka. Vi får väl se när han kommer på att han även har en vänsterhand. Apropå utveckling så är det numera ett litet konststycke att byta på Viggo. Han ligger gärna med benen i 90 graders vinkel och sprattlar som en liten fisk. När man ska sätta på blöjan fäller han gärna ner benen och kniper ihop dem så det är omöjligt att trä nån blöja mellan dem. Det enda sättet är att blixtsnabbt passa på då han inte har benen i vädret eller kniper ihop dem. Men det är väl så det ska vara!

Dagens händelser hittills:
I morse vaknade vi 7.10 av en liten kille som låg och pratade för sig själv. Viggo var superpigg precis som vanligt och vi var supertrötta precis som vanligt. Han vill gärna gå upp runt 7-7.30 vår lilla son, vare sig det är lördag eller onsdag. Sen ska vi äta frukost och klä på oss innan han knoppar en timme till. Att ligga kvar i sängen och mysa det är inte alls populärt, nej vi ska upp och tända lampor och aktivera oss så blir han nöjd. På dagens schema har stått dammsugning, vikning av tvätt, promenad och bokning av tågbiljetter. Idag har jag slitit mig uppför den brantaste j-kla backen i hela Mölndal. Till råga på allt var långa bitar av trottoaren oplogad, att jag blev genomsvettig behöver jag väl inte ens nämna... Men det är väl bra för konditionen antar jag. Ikväll kanske det även blir ett gymbesök med Linn. Det första på... ja... ett år! Ska bli superskönt att få svettas lite och skaffa sig lite träningsvärk.
Tågbiljetterna ja, den 26 mars åker pappa Martin till Saudiarabien en vecka för jobbets räkning. Jag och Viggo passar då på att åka hem till mormor och morfar och bli lite bortskämda, ska bli så skönt!

Bifogar en mysbild från i söndags, visst är dom söta mina killar?


Spahelg med världens snällaste bebis!

Helgen som varit har varit underbart skön! I fredags kom mamma, pappa/mormor, morfar och Daniel ner vid 14-tiden. Vi åt lunch innan de åkte till Simon för att hjälpa honom att städa ur sin andra handslägenhet i Majorna. Simon åker nämligen på en tre månaders tripp till Thailand och Australien imorgon. Planen är att han sedan förhoppningsvis ska flytta tillbaka till Göteborg till hösten, då är det plugg på Chalmers som gäller. 

Fredagskvällen spenderades hemma hos oss. Medan jag följde med  Linn, Johan och Daniel och handlade ingredieser till tacos fick Viggo stanna hemma med pappa. När vi varit borta i en halvtimme ringer Martin till mig och då är det full kalabalik hemma. Viggo skriker för full hals och är totalt otröstlig. Även då han fått mat precis innan jag åkte var han jättehungrig. Det är bara att panikhandla det sista och lägga gasen i botten hem för att trösta. Och mycket riktigt när vi kommer hem har vi en Viggo som gråter stora tårar och det tar en stund att lugna honom så pass att han kan äta, plutten!

Lördag morgon hade jag och Martin preppat nappflaska och barnvakt så att vi skulle kunna ta sovmorgon. Mycket riktigt vaknar Viggo punktligt 7.15, han får lite mat innan han får mysa med mormor och morfar. Jag och Martin går in och lägger oss igen för att verkligen sova ut. Men icke, inte en blund får någon av oss i ögonen hur mycket vi än vrider och vänder på oss. Det är ju typiskt att man ska vara superpigg då man äntligen får sova!

Vid 15-tiden checkade vi sedan in på Sankt Jörgens Spa på Hisingen här i Göteborg. Superfräscht ställe som vi var till förra vintern då mormor Iris fyllde 75 år. Jag och Martin fick gå till spat några timmar medan Viggo myste med mormor. Det gick hur bra som helst! På kvällen var det tre rätters middag. Jag var lite orolig hur det skulle gå att ha med Viggo i restaurangen, man vill ju inte störa de övriga gästerna. Men vi hade en exemplarisk liten kille med oss, inte ett ljud under hela middagen, helt otroligt! Han fick lite mat och sen sov han en stund. Sedan låg han bara i vagnen och tittade sig omkring och pratade lite för sig själv. Och vilken mat vi fick! Himmelsk!
Kvällen avslutades med en drink i loungen. I loungen satt en tjej och spelade lite piano och sjöng som lite lågmäld underhållning. Och Viggo som var vaken trots att klockan var efter 22, låg i Martins knä och sjöng med och stortrivdes. Till natten sov sedan kotten 6,5 timmar, det är det längsta han nånsin sovit. Snacka om snäll bebis! Jag och Martin kände oss verkligen lyxigt bortskämda, både med spa och med sömn.

Så helgen kan sammanfattas med att det här med att bo på  fina hotell tillsammans med den stora familjen Sjörs, det är verkligen Viggos grej! Och tack mormor och morfar för att ni bjöd oss på en sån fantastisk helg!
Viggo på hotellViggo och mammaViggo och mormor


RSS 2.0