Årets bästa inköp: gummistövlar!

Här ÖSER det ner idag. Jag och Viggo fick lov att gå ut nu i förmiddags för att uträtta lite ärenden och vi såg ut som dränkta katter när vi kom in. Iallafall jag, Viggo den lyxliraren, fick ju sitta under regnskyddet i vagnen hela tiden. När vi ändå var i centrum passade jag på att gå in på skoaffären och köpa mig ett par gummistövlar. Det är något jag tänk köpa i flera år men det har liksom aldrig blivit av. Men nu, äntligen, har jag ett par prima svarta gummistövlar i min ägo! Eftersom det tydligen ska fortsätta att ösa ner hela helgen tänkte jag att det nog trots allt var ett ganska motiverat köp... Sen är det väl lite vuxenpoäng med att äga par gummistövlar antar jag. :)

I onsdags var vi då på grillning hemma hos Ellen med familj. Trevligt var det och vädret var toppen. Det var mysigt att få sitta ute en sådan kväll, det är vi ju inte bortskämda med då vi bor i lägenhet. Tyvärr var det inte så många som kunde komma men vi var iallafall sex vuxna och tre barn. Igår fick jag och Viggo besök igen av Josephine och lilla Elise. Det var ett tag sen vi träffade dem så det var väldigt kul! Viggo vart superglad då de kom, jag tror att han varit lite uttråkad de här senaste dagarna. Han tokskrattade och gjorde höga glädjetjut. Elise hon såg lite förskräckt ut i början när Viggo ville leka. Men efter ett tag släppte det och de satt tillsammans på lekmattan och grejade.

Viggo han älskar sin pappa mer än allt annat just nu. Så fort Martin kommer innanför dörren och säger hej har vi en liten kille som ger upp ett glädjetjut. Sen är det pappa som gäller resten av kvällen, iallafall fram till det är  dags att somna in då är det bara mamma som gäller igen. Viggo älskar när Martin gör "monsterljud" och jagar honom genom lägenheten i gåstolen. En annan favorit är att spela fotboll, Martin bollar och Viggo tittar på med stora ögon.


Nu sitter den lilla kotten själv!

Viggo och Oscar på grillning hemma hos Ellen.

Viggo och Elise.

Guldlockarna har börjat titta fram!

Tillbaka till vardagen

Nu är vi tillbaka i vardagen igen, pappa Martin har börjat jobba och vi är själva på dagarna igen. Hittills har det gått bra, sommaren är ju trots allt inte slut men det känns lite som när man började skolan på hösten. Sommaren övergick i höst på en natt känns det som då man är tillbaka i vardagen igen. I måndags gjorde vi inte många knop jag och Viggo. Vi var mest hemma och lekte. Viggo är en hejare på att ta sig runt i gåstolen numera och det riktigt lyser om honom av lycka när han får sitta i den. Det är skönt för oss med eftersom han kan sysselsätta sig själv en liten stund. Han tar sig ut i hallen och tittar sig i vår stora hallspegel, öppnar man diskmaskinen ska han vara med och plocka ut saker och öppnar man ett skåp i köket ska han vips dit och titta vad som finns där. Även att knöla med mammas fina, långa panelgardiner är populärt samt att dra ner ljuslyktorna och fjärrkontrollerna från soffbordet. Så nu har vi kommit in i det stadiet då allt hamnar på mitten av bordet, så där lagom trendigt... ;)

Igår vart jag lite uttråkad så jag och Viggo tog vagnen och promenerade till pappas jobb. Där tog vi en snabbfika innan jag och Viggo tog bilen till Allum (köpcentret) och shoppade lite. Viggo fick nya byxor då några av hans nuvarande börjar bli lite korta i benen. Hans mamma köpte sig en fin och mysig sjal till hösten. Av erfarenhet vet jag hur kallt det kan bli framför datorn på jobbet under hösten/vintern och då är en sjal alltid bra att värma sig med.

Ikväll är vi bjudna hem till lilla Ellen med familj på grillning. Lite mammafika deluxe kan man säga + att alla pappor ska få följa med denna gång. Ska bli kul att träffa lite pappor också då vi i vanliga fall bara är mammor och bebisar. Fast på fredag är det dags för mammafika igen, hemma hos mig denna gång. Hittills är vi inte så många då de flesta fortfarande har semester men några hoppas jag vi kan bli. Ska bli trevligt, vi har ju inte träffats på en månad nu.

Kan även meddela att Viggo har fått flytta tillbaka in till vårt sovrum. Vi hade en sån ledsen och nästintill otröstlig kille på nätterna när han sov på sitt nya rum, så vi får nog vänta lite med den flytten. En annan rolig sak är att han älskar att läsa godnattsaga. Han skrattar så han nästan kiknar när man vänder blad. Den bästa boken är "Tittut! På bondgården" där djuren vänder sig bakom flikar. Oj, vad spännande det är varje gång! Så där Maria träffade du helt rätt vad gäller doppresent!

I brist på annat kan jag visa hur Viggo såg ut för ganska precis ett år sedan.

Slutspurt på semestern

Nu är vi inne i slutspurtenr av semestern. Visserligen fortsätter ju sommaren ändå men på måndag börjar Martin jobba igen, fast bara i två och en halv månad sen får han vara hemma igen. Nej, han har inte blivit arbetslös men jag har fått jobb!!! Fick tillbaka min gamla anställning på Zystems by Enfo, en tillsvidareanställning denna gång! Det känns så skönt att allt har löst sig till det bästa! Martin kommer att vara hemma på heltid fram till januari och sedan får vi se. Tanken är att Viggo inte ska börja på dagis förrän hösten 2011. Så efter jul får vi försöka sy ihop det så gott det går, går vi båda ner lite i tid så ska det nog lösa sig med lite hjälp från släkt och vänner.

Igår kom vi hem från Brattön. Egentligen skulle vi bara stannat en natt därute men så vart det ju så fint väder så vi kunde inte riktigt slita oss. Marcus, Johanna och Moa stannade tills i torsdags. Vi har haft jättetrevliga och mysiga dagar tillsammans. Marcus och Martin stack ut och fiskade i onsdags morse och drog upp tre bamsigar till makrillar. Dessa tillagade de sedan på kvällen, mums! Färskare kan det inte bli. I onsdags tog vi även bilarna till Marstrand en sväng. Mysigt som alltid att komma dit och självklart köpte vi den obligatoriska lunchen "fish and chips". Barnen har lekt en hel del med varandra och det har gått bra. Viggo vill ju gärna bita lite i Moa som jag nämnde förut så man kan inte lämna honom ensam en sekund. Viggo har även nu under semstern lärt sig sitta nästan helt själv. Han börjar få bra koll på balansen och sen har han kommit på att han kan stötta sig lite med händerna om det håller på att bära i väg åt något håll. Han är så duktig!

Inatt var andra natten han sov i sitt eget rum. Hittills har det gått bra även om mamman har tyckt att det varit lite jobbigt men, men... Det känns som att han sover bättre när han får sova ostört.

Idag har vi haft besök av herr och fru Hallner. De var i krokarna och passade på att kika in på en fika. Trevligt! De var bruna som två pepparkakor efter två veckors bröllopsresa till Samos. Viggo fick även en present, en liten La coste pikétröja, vilken liten tuffing han kommer att bli!


På väg till Brattön.

Grabbarna solar på altanen.

Viggo och Moa, de vet vad som gäller när kamerna kommer fram, LE stort!

I väntan på färjan till Marstrand.

Lunch på Marstrand.

Vi gjorde en vadderad, solsäker bebishörna på altanen. Viggo verkade gilla den iallafall.

Ny frisyr!

Kompisarna!

Familjen Nilsson-Berg.

Blir man trött kan man alltid luta sig lite mot pappas ben.

Skruttungen sover äntligen efter en timmes hoppande, dansande och sjungande (mamman, inte Viggo). När vi kom hem från Brattön var stört omöjligt att få honom att somna.

--------------------------------------------------------------------------------



Viggos nya rum/vårt arbetsrum.

Viggo provsitter sitt nya möblemang.
 
Pappa och Viggo provsitter.

Skövdetripp och renovering

Igår satte vi kosan mot Skövde för att träffa lilla Jens och lilla Moa och deras mammor och pappor. Vi fick en mycket trevlig och mysig dag tillsammans. Vi fick träffa söta lilla Jens för första gången, hade nästan glömt att de var så pyttiga i början! Han var inte riktigt nöjd den lilla killen, det skreks en del. Men tacka för det när det kommer nya människor och ska klämma och känna. Viggo var en aning skeptisk till Jens. Han tittade lite besvärat på Jens och på oss när han skrek, ungefär som "Mamma, vad gör den där saken egentligen?". Moa däremot var en större hit hos herr Sjörs. Moa är ju lite större, hela 3,5 månad, och lite mer att leka med. De två små kottarna låg och kände lite på varandra på en filt. Viggo ville mer än gärna bita lite i Moa så man fick hänga med i svängarna.

Större delen av dagen spenderade vi Jens mormor och morfars hus med pool. Efter en mycket god middag med supergod efterrätt, Jens pappa Linus är en mästare på att laga mat, passade papporna på att bada. Tur att de fick leka av sig lite tillsammans. Vi mammor, iaf Moas mamma Johanna och jag, fick stå på land och dra barnvagn med trötta barn som vägrade att sova. En väldigt trevlig dag var det iallafall, det är så kul att se vilken skillnad det är på barnen trots att de är födda inom samma halvår.

Idag har vi avslutat större delen av renoveringen, vilket tipptopp hem vi har fått! Det enda vi har kvar nu är omlackering av köksluckorna men det ska vi inte göra själva som tur är! I samband med renoveringen passade vi ju även på att göra om arbetsrummet till ett kombinerat Viggo-rum/arbetsrum. Vad bra det blev! Vi är fantastiskt nöjda!

Imorgon sätter vi ut kosan ut mot Brattön igen tillsammans med familjen Nilsson-Berg dvs. Marcus, Johanna och Moa. Ska bli väldigt trevligt!


Papporna och Viggo grillar.

På altanen hos Jens mormor och morfar, nice!

Grillmästarna.

Pappa Marcus och Moa.

I väntan på mat.

En ledsen Jens med mamma Lisa.



Viggo och Moa grejar lite på filten.

Sockersöta lilla Moa!

Pappa Martin och Viggo, pappa Linus och Jens, pappa Marcus och Moa.

Lilla, lilla Jens och Viggo.

--------------------------------------------------------------------------------


En spegel och bobbycaren, kan man vara lyckligare?!

När man är i renoveringstagen sätter man barnet i en låda!

Liseberg och lediga dagar

I går var vi på Liseberg hela familjen. Som traditionen bjuder bör man ju åtminstone satsa några kronor på chokladhjulet. Inte för att vi nånsin vinner men man ska liksom göra det. Igår hade jag och Martin sammanlagt 30 kronor i mynt. Först satsade vi 20 kronor på marabouhjulet, inte ens i närheten av någon vinst! Sedan hade vi en tia kvar, bara för att "bli av med den" satsade vi på nummer 76 och 77 på tobleronehjulet. Och ta mig sjutton om hjulet inte stannade på nummer 77, stjärnvinst!!! 2 kg Toblerone! Bara att tacka och ta emot. På Liseberg åkte Viggo också sin första karusell, "Kaninresan". En liten stillsam historia på vattnet genom Lisebergskaninernas värld. Han verkade gillade det för han tittade sig storögt omkring hela tiden.  

Idag på förmiddagen har vi varit till Beijer Byggmaterial och köpt golvlister. Nu ska det sista bli klart i vårt hem hoppas vi. Efter trippen till Beijer åkte vi hem till lilla Elias och Jessica från föräldragruppen på fika. Vi skulle återlämna en av Elias tröjor som Viggo lånat och blev bjudna på fika. Mycket trevligt, det märks att Viggo och Elias har växt ytterligare lite sen de sågs sist för nu kunde de leka tillsammans. Även om det mest handlade om att ta ifrån varandra leksaker.

Imorgon sätter vi kosan upp mot Skövde för att träffa lilla Moa och lilla Jens och deras mammor och pappor. Jens mormor och morfar äger ett hus med pool utanför Skövde och det är där vi ska hänga imorgon. Vädret skulle bli väldigt bra så jag hoppas att det blir något dopp!


Vi var till Slottsskogen och tog en promenad.

Martin och Viggo på Liseberg.

Vi tittar på kaninerna på "Kaninresan".

Mamma och Viggo.

Pappa och Viggo.

Linslusen på Liseberg.

Stjärnvinsten!

Grattis Victoria!

Nu är rojalisten i mig framme igen, jag och Martin tittar på Victoriadagen från Öland. Trots att Victoria inte är där i egen hög person kan man ju alltid spana in Madeleines klänning eller Silvias håruppsättning...

Idag har vi haft en produktiv dag på Baazgatan. Vi började dagen med att åka till Slottskogen och ta en långpromenad. Man blir ju lite trött på sina vanliga promenadslingor efter ett tag. Viggo han passade på att ta en lång sovstund i vagnen under tiden vi promenerade. Sedan åkte vi hem och städade. Skönt att ha det gjort. På eftermiddagen kom höggravida, föräldralediga Ulle förbi på fika. Om drygt en månad kommer Viggos kompis att komma till världen om allt går som det ska. Det är så kul att de små kottarna blir födda samma år även om det kommer att vara stor skillnad på dem så här i början.

Innan Ulle kom fick vi även ett stor ryck och fixade ordning på balkongen. Det blev en hel del skurande och fixande. Martin, mannen med de förhoppningsvis gröna fingrarna, sådde lite dill i balkonglådan. Han hittade några gamla frön i verktygslådan (japp, exakt så städat har vi i verktygs-målar-tvätt-trädgårds-städskåpet..!), vi får väl se om det tar sig...

Imorgon kommer farmor och farfar och hjälper oss lägga in golv i arbetsrummet/Viggos blivande rum samt i sovrummet. Skönt att det äntligen blir av, jag är så trött på de där golvpaketen som ligger och skräpar!

Forsätter med lite bilder från de senaste veckorna.

Mamman var ut med sina tjejkompisar en kväll i Leksand.

Härliga dagar i sommarstugan!

Viggo tog sitt första utomhusbad och jo, han gillade det!



Viggo och Tiger, vilka kompisar!

Soliga dagar kräver solbrillor.

Viggo hänger med tjejerna i soffan under en fika.

Viggo och jag fixar inför dopet.

Viggo och Sixten, Viggo är lite nyfiken på Sixtens maskrosblad, sekunden efter bilden är tagen försökte Viggo också att ta sig ett smakprov av "delikatessen".

På Brattön relaxar man bäst med en god bok i solstolen!


På hemmaplan igen

Nu är vi hemma i Mölndal igen efter drygt och en halv vecka på vift. Trots varma dagar på Brattön valde vi att åka hem till vår svettiga lägenhet igår. Vi kände lite hemlängtan alla tre tror jag. Innan vi åkte hem tog vi en sväng till Ikea. Skulle "bara" ha tavel lister att sätta kokböcker på i köket men som alltid då vi är på Ikea var det lite mer... Med hem slank också ett litet skrivbord till arbetsrummet som vi håller på att göra om till Viggos rum. Bokhyllorna och ett litet skrivbord får stå kvar men drygt halva rummet ska bli Viggos.

Idag har vi varit på 6 månaders läkarkontroll med Viggo och allt var bara br.! Efteråt åkte vi till Allum (köpcentret) och hängde lite samt åt lunch. Mamman hann även med lite shopping såklart... Ett par nya jeansshorts fick följa med hem, är mycket nöjd! Imorgon är en promenad i Slottskogen inplanerad, såvida det inte öser ner det vill säga.

Här kommer ytterligare lite bilder från Dalarna och Brattön.

Vi har infört sagostunder på kvällarna, "Var är apan, Märta?" är favoriten just nu.

Vi kunde sitta ute och äta jordgubbstårta på midsommarlunchen!

Viggo på sin första traditionella midsommarlunch i Sommarängen.

Jag och Viggo

Men man blir så trött (och mätt!) av midsommarluncher...

Midsommarkvällen fick mamman och pappan barnvakt! 

Kvällen spenderades med Linn och Johan m.fl. hemma hos goa fam. Söderström!

Det bjöds på supergod middag och jordgubbstårta!

Sen satte vi kosan in mot Gropen och majstångsresning.

Gropen, så tradionellt och svenskt! 

Leksand om sommaren!

Viggo äter lunch i sommarstugan.

Vi åt biff stroganoff ute jag och lortungen!

Gräddfot.




  

Sol och bad och Sixten

Viggo har fått en ny kompis, Sixten, Sixten kanin. Sixten bor i vanliga fall i Skövde hos farbror Björn och Ida men då de är på bröllopsresa till Samos är Sixten på sommarlov hos farmor och farfar på Brattön. Viggo följer Sixtens minsta hopp och vill ständigt klappa honom, även fast Sixten inte är så förtjust i det. Är Sixten inne medan Viggo äter mat kan inte den lilla killen koncentrera sig alls för Sixten är ju så mycket roligare!

Vi är på Brattön och solar och badar. Idag har det varit fantastiskt väder och de kunniga gubbarna här ute har hummat någon om att vi har en "tropisk natt" att vänta. Viggo badar just nu i en balja på verandan. Det är skönt att svalka av sig lite. Jag har badat i havet två gånger, 20 grader varmt var det och väldigt skönt! Inatt har Viggo sovit inne hos farmor och farfar. Sjöboden, som vi bor i, har en tendens att bli som en bastu när vi kommer upp i de här temperaturerna. Så i natt fick jag och Martin svettas själva i sjöboden medan Viggo sov i det betydligt svalare stora huset. Fast det var tur för hans mamma att han inte var längre bort än så. Tänk att man kan sakna de små så mycket fast de är så nära!

Nu är det snart dags för ett dopp i havet igen! Åh, vad vi har det bra!


Sneak peek...


Viggo leker, med överseende av Tiger, vid bordet i sommarstugan hemma hos mormor och morfar.

Viggo klappar Tiger fint.

Sen kan man alltid rida på sin kattkompis med!

Familjen i Sommarängen på dopet.

Och på Sommarängen bor mormor Iris och morfar Bengt.

Viggo fick en "bobby car" av sin moster, sina morbröder och "morbror" Johan. Oj vad den kommer att användas flitigt, Viggo sög tag i ratten på en gång!

Fast en stor kartong fylld med presentpapper och snören kan vara precis lika roligt!

--------------------------------------------------------------------------------

Göteborgsgänget en sommarkväll i sommarstugan!

Hemma i Mölndal och vänder

Nu är vi hemma i Mölndal och vänder! Ledsen för dålig uppdatering de senaste veckorna men jag har tagit lite semester tillsammans med mina kära. Idag åkte vi hem från Dalarna, vilka fantastiska veckor vi har haft tillsammans! Vädret har varit bra större delen av tiden vilken har gjort sitt till. Badat i sjön har vi gjort tre gånger och Viggo har badat i baljan utomhus. Viggo har även blivit jättekompis med mormor och morfars katt Tiger. Tiger, den tålmodiga gamla gubben, har utan en min stått ut med en liten kille som gärna dragit honom i både öron och svans. Vi har fikat i Sommarängen flera gånger om, mormor Iris bullar går inte av för hackor! Till och med Viggo har smakat några smulote och han tyckte de var toppen. Sen har vi grillat och grillat och grillat. Finns det någon godare mat på sommaren än grillat med nypotatis och tzatziki? Knappast, inte i min värld iallafall! Viggos dop vart mer än lyckat, dagen bjöd på toppenväder och hela tillställningen blev en väldigt familjär och trevlig historia. Bilder kommer senare!

Imorgon fortsätter vi vår semester genom att åka till Brattön. Hur länge vi stannar vet vi inte än, det beror lite på vädret. Vi känner oss väldigt privilegierade att ha två toppenställen att åka till i semestertider! Så på återseende! Återkommer med en bildkavalkad då vi kommer hem igen!

RSS 2.0