Dagen

Det stora barnet har tillfrisknat! Imorse hade han 37,5 grader och noll ork. Men efter tre timmars sovning och en skål chips (vad gör man när han inte ätit på två dagar och inte vill ha nåt alls matväg?!) så är han väldigt mycket bättre och febern är borta! Nu äter han makaroner så jag hoppas verkligen det håller i sig så vi kan åka norrut imorgon!
Den lilla har röjt omkring här hemma nöjd med att ha alla grejer för sig själv medan brorsan legat på soffan. Senaste grejen är att hon numera kan sätta sig upp själv från liggande position. Lycka till att sova middag då!


Födelsedagsfirande 3.0.

Martin fyllde ju som bekant 30 i torsdags. Stackarn trodde inte att vi skulle göra nåt speciellt alls på hans stora dag, men tji fick han! På torsdagsmorgonen serverade jag och barnen stor brakfrukost efter sång och champange på säng. Sen tog vi en tur till leksaksaffären, då pappan fyller år betyder det tydligen att barnen får presenter. Viggo gick iallafall väldigt lycklig ut ur leksaksaffären ytterligare en Blixten bil rikare. Sen åkte vi hem och åt lunch men efter det började överrraskningarna trilla in. Först knackade farmor och farfar på, enligt den "officiella" planen skulle de eventuellt komma ner på kvällen och fika lite bara. Men den "inofficiella" agenda (uppgjord av mig) innebar att de kom redan efter lunch.Viggo och Alva fick sen följa med farmor och farfar till Alingsås för övernattning, Alvas först. Jag hade bokat bord för middag ute följt av bio för mig och Martin. Väldigt gott och trevligt!
 
Dagen därpå tog vi sovmorgon ända till 08.00! Hmm, kan småbarnstiderna ha påverkat oss?! Iallafall tog vi det lite lugnt (städade med andra ord) på förmiddagen innan vi åkte till Alingsås och hämtade två glada barn och blev bjudna våfflor. Så åkte vi hem för en mysig hemmakväll... trodde Martin... Strax före 17 fick han sig en riktig överrraskning då familjen Nilsson-Berg kom och knackade på! Jag hade planerat detta länge tillsammans med dem eftersom vår helg tillsammans med dem uppe i Falköping inte riktigt blev som planerad (magsjuka barn bl.a.). Fredagskvällen bjöd på pizza och busiga barn. På lördagen tog vi buss och spårvagn in till Universeum. Viggo gillade hajarna mest! Resten av djuren var väl inte så där jätteintressanta tyckte han. Som avslutning på hela grejen gick vi på McDonald´s och käkade lunch med glada barn. Det fanns en tid då det kanske hade varit trevligare att sitta ner på ett kafé med en briemacka och en god latte men med fyra barn? Nja... Gilla Happy Meal konceptet säger jag bara!
 
När vi kom hem igen tog jag och mamma Johanna och lämnade fyra busiga (ok, två busiga och nakna) barn med sina pappor och åkte på en egen liten shoppingtur, skönt! Jag kom hem med ett iPhonefodral i fel storlek men det ordnade sig då Linn hade fått ett fodral på jobbet genom en kund som jag sen fick. Det felaktiga fick jag lämna tillbaka. Nu har jag en fin och rosa iPhone istället för en mörklila! På kvällen blev det champange för den nyblivna 30-åringen och kycklingpasta. Tyvärr kunde vi ju inte hålla oss ifrån magsjukan, nu var det Marcus tur att känna sig dålig. Moa hade varit sjuk tidigare på veckan med feber och lite kräks. Och det verkar som det smittades rätt rejält.
 
Igår fick Viggo feber som ett brev på posten. Hela dagen igår låg han med 39 grader och på kvällen kom det lite kräks.
Imorgon skulle vi satt oss i bilen och åkt upp till Dalarna men vi får se hur det blir med det. När jag berättade för honom imorse att vi kanske inte skulle kunna åka till mormor och morfar imorgon sa den kloka lilla ungen: "Men mamma, mormor och morfar kan ta hand om mig också och dom har en toalett uppe som jag kan kräksas på". Plutten! Nu sover han som tur är och det brukar ju vara den bästa medicinen!

Ajaj

Det har börjat gå framåt (bokstavligt talat!) med krypningen här hemma. Mest intressant är såklart alla vägguttag. Som tur är har vi en nojig mamma i den här familjen som redan har barnsäkrat samtliga vägguttag. "Ajaj" är ett ord Alva har börjat få stifta bekantskap med.


Tänder igen

När tänderna kliar tar vi och tuggar på en knäckemacka!


Imorgon

Imorgon fyller pappan i den här familjen 30 år! Undrar hur hans födelsedag kommer att bli..? Hehe... Själv är jag ung ännu, hela en och en halv månad kvar till jag blir 3.0. Fast det är väl som de säger 30 är det nya 20!

Idag har vi lekt med Tove, Noel och mamma Nina igen. Det är numera en återkommande punkt på vårt veckoschema. Igår vart vi spontant bjudna på måndagsmiddag hos familjen Gaarder. Mamma Jennie har ju börjat jobba igen så vi träffas liksom inte lika ofta längre. Under hösten vart det ju minst en gång i veckan. Så det var ju väldigt trevligt att ses lite och dessutom bli bjudna på middag. Där slapp vi de där måndagsfiskpinnarna!

Imorgon och på fredag är Martin ledig, skööönt! Viggo fick också ledigt från sitt "jobb" imorgon. Så snälla, älskade barn skulle ni kunna tänka er att sova liiite längre än till 06 imorgon?

Från Viggos födelsedag:


Mutad

De senaste två veckorna har Martin jobbat extremt mycket vilket innebär att jag har kört nåt slags "ensamstående mamma" race. Förra veckan var det riktigt jobbigt eftersom Viggo var sjuk och Martin gick till jobbet strax före 8 och inte kom hem förrän runt 20 hela veckan. Men jag vet ju hur det är och jag vet ju att han mycket hellre skulle träffa sina barn än och jobba sådär mycket. Så som muta och uppmuntring och "tack-för-att-du-ställer-upp" fick jag en fiiiiiin present i lördags! Visserligen valde jag den själv men åh så nöjd jag är! Det får gärna bli vår NU!!!


Visning

Finn två fel! Kolla in Hemnet om ett par dagar så får ni se vart våra saker är. Det är visning på Gladiolusgatan 2c (Linn och Johans place)!


När brorsan är borta

När brorsan är borta passar lillsyrran på att leka med alla "otillåtna" killsaker. För tror ni att lillsyrran ens får peta på flygplanen och Blixtenbilarna i vanliga fall?

Viggo har sovit hos farmor och farfar i natt. När vi ringde igår berättade han glatt att han och farmor och farfar satt i soffan och myste med chips. Mysigt på en tisdag! Sen tror jag att just chipsdelen skulle bli en liten hemlis mellan Viggo och farmor men lycka till och ha hemlisar med en 3-åring! :) Fast å andra sidan, klart man ska mysa med chips när man har myskväll alldeles ensam med farmor och farfar!


Stålmannen

Vi har ju Stålmannen på besök här hemma ganska ofta nuförtiden ( Viggo har kommit på hur kul det är att klä ut sig). Men efter att ha sett noggrant utvalda barnvänliga scener ur "Superman returns" med sin pappa kom ViggoStålmannen på att hans dräkt inte hade nån cape. Så mamman fick snabbt tillverka en av en diskhandduk och en säkerhetsnål. En väldigt nöjd ViggoStålmannen fick vi sen!


Mars

Äntligen börjar vi känna hopp om våren! Här nere på västkusten har vi haft toppenväder i helgen, såpass att det blev premiär för utemöblerna på framsidan. Snart så kan vi kanske till och med slippa vinterkläderna? I helgen har iallafall mormor och morfar varit här på besök, jättekul! Eftersom morfar hade sportlov förra veckan tog mormor ledigt på fredagen så de kunde komma ner till oss lite tidigare. Fredagen spenderade vi mesta dels i soffan framför herrarnas VM-stafett men vi hann ut en sväng också. Även om solen inte riktigt värmde så är det alltid skönt och komma ut en stund på dagen. På kvällen kom Linn och Johan hit och åt middag. Stackars Martin kom inte hem förrän 20.30, de har ett jätteprojekt på gång som strular ganska mycket och Martin sitter i mitten av hela sörjan. Lördagen började iallafall med tidigt uppgång för de små, 06.15 tyckte Viggo och Alva var en bra tid att gå in och väcka mormor och morfar. På dagen överlämnade jag och Martin barnen till mormor och morfar och åkte in till stan för lite vuxentid! Så skönt och otroligt uppskattat! Tänk att bara få sitta ner och njuta av sin lunch eller gå in i små trånga, icke barnvagnsvänliga, butiker! Lite blev det shoppat med, jag hittade en jacka och Martin lite smått och gott från Lyle&Scott.
 
På söndagen hade vi en lat dag i solen på framsidan innan det var dags för mormor och morfar att bege sig hemåt igen. Underbart bra helg! Och det är bara tre veckor tills vi ses igen. Jag och barnen åker upp till Dalarna helgen innan påsk och stannar lite över en vecka! Man får passa på medan man är föräldraledig!

RSS 2.0