Nej,

jag har inte slutat blogga. Jag har bara haft lite paus och sommarlov.

Idag ska vi packa hemma hos oss. Igår tvättade vi. Och så ska vi krya på oss. Martin ligger hemma med feber och jag och Viggo snorar och snuvar oss. Typiskt just nu! Men å andra sidan hinner måste vi bli friska tills på onsdag. För på onsdag går flyget mot Turkiet och Sunwing Resort i Side. En hel vecka ska vi bara sola, bada och äta god mat. Träning och sånt där annat nyttigt får vi ta hand om när vi kommer hem.

Viggo pratar och pratar och pratar. Nu har han börjat sätta ihop lite två ordsmeningar. T.ex. "Mamma totta", "Ohan ocki", "Lill ocki". Och för er som inte har en inbyggd tolk för 1,5 årsprat så betyder detta "Mamma hostar", "Johan är på hockey" och "Linn är på hockey". Fast det där med att Linn varit på hockey stämmer inte riktigt. Linn har varit i Stockholm i helgen och var således inte hemma. Och hur kan man veta att åka bort inte är lika med att åka på hockey? Det är ju lite svårt det där. Han har frågat mycket efter moster i helgen. Det roligaste var när han med bekymrad min gick in till Johan, la sig på Linns plats och frågade "Lill?!". (Linn=Lill på Viggo språk). Ja, var är hon egentligen Johan? Han har även förklarat för mig att pappa minsann var på toaletten och gjorde ett stort behov då Martin gick på toa. ("Pappa bassa").

Med dagis går det jättebra. Enda gången han blivit ledsen hitills var i fredags. Fast det var inte då jag gick och sa hejdå utan då Elias mamma Jessica gick och sa hejdå då hon lämnade Elias. Sovningen går toppen på dagis med. Fröknarna är helt imponerade av hur duktig han är. De lägger ner honom, lägger över täcke, ger honom nappen och sen somnar han som en stock. På en minut. DET händer ju inte hemma kan jag säga. Fast nu sover han i egen säng hela nätterna iallafall. Äntligen. Fast alla djuren måste vara med. Fåret med speldosan, lilla Ru, Elefantfilten och Bolibompan. "Bopa" är nog viktigast för stunden.

Nej, over and out för denna gång. Återkommer snart.

Update

1. Det är exakt 7 dagar och 34 minuter kvar tills vi åker till Turkiet. Och jag har hittills inte hittat någon bikini.


2. Viggo har fått en ny craving. Välling. Om han fick bestämma skulle han dricka "Lelli" alla mål. Och några gånger emellan målen. Han testar ganska ofta att fråga sin mamma och pappa om inte han skulle kunna få lite välling nu. För det är ju så gott och så mysigt!


3. Dagis går som en dans. Han springer in på morgonen och vill knappt gå hem då det är dags att hämta honom. Lyckan för en 1,5 åring är då dagis har en hel LÅDA full med flygplan och bilar.


4. Viggos intresse nummer ett just nu är FLYGPLAN. Dessa pratar han om dygnets alla vakna timmar och några gånger på nätterna.


5. Johan är Viggo stora idol just nu. Linn och Johan bor ju hos oss några veckor nu då de renoverar deras badrum. Och igår när vi skulle sova pekar han på mig och säger "mamma", Martin och säger "pappa", sig själv och säger "Giggo" (Viggo på Viggospråk). Och sen säger han "Oha, ocki". Men vad menar barnet tänkte vi men så slog tolken i mamman till. Jamen visst, Johan han är ju faktiskt på hockeyträning!


ps. Om ens kollegor pratar om skillnaden mellan att ha nylonstrumpor resp. bomullsstrumpor är det då ok att låtsasskratta åt ett You Tube klipp? För egentligen är det ju deras gravallvarliga konversation om nylonstrumpor man skrattar åt!


RSS 2.0