Helgen som varit

Helgen som varit har varit lugn och skön för vår del. I lördags var Viggo med farmor och farfar några timmar så att jag och Martin kunde åka till stan på tu man hand. I stan var vi främst ute efter finkläder till bröllopet. Martin hittade en jättefin, mörk kostym som satt som en smäck samt en rosarandig slips på Brothers. Jag hittade en klänning som det verkligen stod "Emmy" på inne på Bikbok. Vi kommer att bli så matchiga på bröllopet, jag och Martin, med hans slips och min klänning. Vi passade på att äta en god lunch inne i stan också, kändes lite ovant att det bara var vi och ingen Viggo att ha uppsikt över. Väl hemma igen stötte vi på en sovande Viggo i vagnen och två stolta farföräldrar som nästan kivades som vem som skulle köra vagnen. Viggo hade fått följa med hem till den blivande brudens föräldrar för att diskutera några detaljer inför bröllopet. Självklart hade den otroliga lilla ungen inte sagt ett pip om att åka bil med farmor och farfar istället för oss. Även att komma hem till, för honom, okända människor utan mamma och pappa hade gått hur bra som helst. Han är ju helt fantastisk den lilla kotten, men vi får väl se om det dyker upp någon blygperiod snart. Annars hade det gått jättebra att vara barnvakter, som vanligt med andra ord! Det känns skönt och tryggt för oss att det går så bra att lämna bort honom. Resten av dagen slappade vi hemma. Vi var över till Linn och Johan en sväng och sa hej till Dan och Kerstin (igen) samt inspekterade deras nya golv. De har också lagt in nytt golv (lika som oss) i köket och sovrummet och vilket otroligt lyft det blev. Som Linn sa, nu är deras kök verkligen ett ställe man vill vara på. Kvällen blev tidig hemma hos familjen Gustafsson-Sjörs. Martin däckade på soffan vid 21.30 och jag var inte sen efter. Det blev ingen Eurovisionkväll med Josephine trots allt. Jag orkade inte och inte Josephine heller visade det sig sen, hon hade haft en knölnatt med Elise och ville helst vara hemma.

Söndagen hemma hos familjen Gustafsson-Sjörs började kl. 06.30. Min tur att gå upp och det gjorde jag med tunga ögonlock. Viggo vaknade fem gånger natten mellan lördag och söndag och jag tog samtliga pass. Det var nämligen så att första gången jag sparkade på Martin och sa till honom att gå upp och värma mat sa han med irriterad röst att "jag är faktiskt jättetrött och måste få sova". Ok, fine tänkte jag irriterat (för jag var ju sååå mycket piggare). Vid matning nr. två snarkade Martin högt och jag var fortfarande irriterad över att han fick sova och inte jag, så jag tog på mig martyrrollen och gick upp samtliga fem gånger. När jag påpekade detta för Martin imorse förstod han ingenting. Nej, då visade det sig att han sagt att han var så trött och fick lov att sova i sömnen!
Kul, kul! Men har blivit lovad en hel natts sömn som kompensation nästa helg. Det ser jag verkligen fram emot, räknade efter lite och sista gången jag sov en hel natt var den 2 januari. Dagen i övrigt har varit lugn och skön, jag har varit ute på en liten löprunda och vi har varit på Ica. Sen har jag faktiskt fått sova middag två gånger idag med, antar att Martin hade lite dåligt samvete för natten... Så nu känner jag mig lite mer med på banan igen efter veckan som "ensamstående". Viggo har också busat med sin pappa en del idag. Han kan verkligen få ordentliga skrattanfall då Martin busar med honom!


Viggo fick present från Kerstin och Dan, men det var nog snöret som var det största hiten!

Viggo fick en boll av Linn och Johan, är han en framtida bolltrollare?

Supergladis!

Pappa är ju så rolig! Sen är man en stor, stolt kille om man kan sitta själv i soffhörnan.

Pappa är hemma!

Imorse vid 10.30 kom vår pappa Martin hem till oss igen. Viggo har sett väldigt glad ut större delen av dan och har myst med sin pappa mycket. Martins Dubai tripp har varit mycket bra och han hade många fantastiska bilder med sig hem. Vilket land det verkar vara! Nu ligger Martin och Viggo på soffan och kollar på film, Viggo var lite trött så de vilar lite tillsammans. Annars har vi inte gjort mycket idag, Martin är trött från nattens flygning hem och jag känner mig lite sliten efter att ha varit "ensamstående förälder" i fyra dagar. Han är ju världens snällaste och goaste bebis vår Viggo men det är nätterna som sliter lite på en. Som jag sagt tidigare har han ju ovanan att vara uppe 4-5 gånger per natt... Det enda vi gjort av vikt denna dag är att ha fikat med moster Linn, Johan och Johans mamma Kerstin som är och hälsar på. Johans pappa Dan hade fullt upp med fönstermålning hemma hos dem så honom får vi träffa en annan dag. Gulliga Kerstin hade även med sig en present till Viggo, en bok om de små djuren på lantgården. Den har vi nu läst några gånger för Viggo och det verkar vara en hit! Han har nämligen börjat komma på att böcker är ganska roligt att titta i.

Igår var Tove och Oscar samt deras mammor här och fikade efter babymassagen. Som vanligt hade jag en bebis med mig på massagen som verkligen inte ville ligga stilla. Men fikat efteråt var väldigt trevligt! Då babyrytmiken är slut för terminen har vi bestämt att försöka ses ändå en gång i veckan. Det är ju roligt både för barnen och för oss mammor som får snacka av oss lite. Barnen verkar också tycka att det är trevligt och de upptäcker varandra mer och mer.

Ikväll ska vi bara ta det lugnt och grilla tänkte vi. Tror både jag och Martin kommer att somna ganska ovaggade ikväll. Just det, för er som undrar så verkar det ha lossnat med Viggo och maten. Majs och potatispuré går ner som aldrig förr och han till och med gapar stort! Fick även tips från Oscars mamma att testa lite färdiga fruktpuréer och även det slinker ner. Äpple och mango puré verkar vara lite av en favorit. Imorgon ska Viggo vara med farmor och farfar några timmar. Jag och Martin ska till stan och handla kostym m.m. inför Björn och Idas bröllop. Imorgon kväll är även jag bjuden till Josephine på Eurovisionkväll med cocktails, kan nog bli trevligt! Har dock inte bestämt om jag ska gå än, känner mig lite sliten och trött just nu. Får se, jag bestämmer mig imorn!
Nu ska jag mysa med mina killar i soffan!













ps.

ps. vår kamera befinner sig i Dubai om ni undrar över bristen på bilder denna vecka.

Major breakthrough

Två av fyra ensamma dagar avklarade. Hittills går det bra, det är väl bara nätterna som är lite jobbiga då vi har en liten kille som har ovanan att vakna några gånger under natten. I natt var vaknade han "bara" fem gånger. Det är väl ok så länge vi kan dela på nätterna men det blir lite jobbigt då man måste ta alla nattpass själv. Tyvärr är han för liten, enligt BVC, för att vi ska kunna ta någon dust med honom för att vänja honom av med nattätandet. "Det är bara att hålla ut och två av matningarna är ju egentligen morgonmål" enligt BVC. Jovisst, om de anser att 03.30 och 05.30 är morgon så fine by me... Jaja, vi hoppas på att det ska bli bättre då han lärt sig äta gröt på kvällen. Martin ringde idag och berättade hur fantastiskt det var i Dubai. Idag hade han (förutom att jobbat) bl.a. varit längst ut på den konstgjorda palmen samt sett världens största fontänshow. Men trots detta längtade han hem till oss, och vi efter honom!

Idag har jag och Viggo varit på babyrytmikavslutning i Fässbergs kyrka. Jättemysig gudstjänst med tårtkalas efteråt. Alla barn som deltagit under våren fick också en pekbibel i gåva. Viggo verkade verkligen gilla att vara i kyrkan. Han tuggade snabbt sönder mitt program, tittade sig storögt omkring samt sparkade i takt med benen när vi sjöng psalmer. Han gillar verkligen när man sjunger, så fort man börjar sjunga och han sitter på armen, sparkar han med benen i takt och slutar sparka så fort sången är slut. Han verkar vara en musikalisk liten herre vad vi kan märka. Han sjöng även med i psalmerna i kyrkan.

Sen har vi haft ett major breakthrough med maten idag! På tårtkalaset satt Viggo i barnstol bredvid Oscar, han och Oscar brukar ju känna lite på varandra när de ses och så även idag. Oscar fick mat av sin mamma, majs och potatispuré, och vår kille tittade storögt på. Hittills har ju det här med Viggo och mat inte gått så bra. Han bara kniper ihop munnen och skriker (med sammanbitna käkar) så fort man närmar sig med en sked. Det enda som gått ner utan att han skrikit allt för mycket är banan och blåbärspuré. Jag berättade detta för Oscars och Toves mammor när vi ändå satt där och eftersom Viggo såg så intresserad ut av Oscars mat fick han också smaka lite. Och kors i taket, han tyckte om det och till och med smackade! Puh, tänkte mamman som trott att han skulle få lov att leva på bananer och blåbärspuré fram tills han tar studenten! På vägen hem stannade vi på Hemköp och köpte så med oss lite majs och potatispuré hem. Väl hemma satte sedan Viggo i sig ytterligare ca. tio skedar med majs och potatispuré. Jag tror även att han tyckte om det för han smackade och ville ha mer. Kom även på ett trick, om Viggo också får hålla i skeden då man matar honom går det väldigt mycket bättre att äta. Då kniper han inte alls ihop munnen som han gjort tidigare, sen att det blir lite extra kladdigt gör ingenting!


Före och efter

Här kommer de utlovade före och efter renoveringsbilderna:


Vårt vackra valv blev ett minneblott ganska snabbt.

Väggen mellan vardagsrummet och köket före...

...och efter rivningen.

Slutresultatet.

Nya matsalsmöbeln och nya golvet.

Nytt kakel och fläktkåpa.

Vår bardisk, här kommer vi att hänga mycket kan jag lova!

Idag har vi vinkat hejdå till vår pappa som ska åka till Dubai och jobba denna vecka. Viggo såg till att pappas datorprylar fungerade igår när han höll på att packa.

Vink, vink!

Nu har vi vinkat hejdå till mormor och morfar som ska åka hem till dalarna. Igår var vi in till Slottsskogen och hejade dem när de sprang Göteborgsvarvet. Vi är väldigt imponerade av både mormor och morfar som fullföljde loppet trots värmen. Igår hade vi stekande sol och +26 grader i Göteborg. Om vi tyckte det var varmt vad tyckte inte då alla löpare? Många kollapsade i värmen och sammanlagt 61 löpare fick föras till sjukhus, otäckt! Alla utom pappa Martin följde med in och agerade supporterklubb. Även kusin Martin anslöt i Slottsskogen. Pappa Martin fick lov att vara hemma och jobba, han åker ju till Dubai imorgon så han fick lov att förbereda för den kommande jobbveckan där nere. Viggo stortrivdes större delen av tiden inne i Slottsskogen, han låg i skuggan i sin vagn och pratade och pratade. Han var helt otroligt snäll trots värmen och allt folk. Men han gillar ju när det händer saker så det var kanske inte så konstigt att Göteborgsvarvet var roligt. Efter varvet åkte vi hem till oss och grillade, väldigt gott efter en varm och solig dag.

Imorse lämnade vi ut Viggo till mormor och morfar så mamman och pappan fick lite sovmorgon. Han hade stormtrivts med uppmärksamheten från mormor och morfar, det hade inte varit några problem alls. Det är bra att både Viggo och mormor och morfar får öva sig lite med att vara tillsammans då de ska vara barnvakt när vi ska på farbror Björns och Idas bröllop om några veckor. Framåt 10 tiden knallade vi över till Linn och Johan och gjorde lite hantverksarbete. Eller morfar, med assistans av mormor, hjälpte till att sätta upp nya handtag i deras kök och sovrum. Det var riktigt bra. Jag och Viggo tillförde inte speciellt mycket vi var mest i vägen. Men det var mysigt att bara umgås. Sen tog vi en fika innan det var dags att vinka hejdå för denna gång. Men vi ses ju om två veckor igen, då det är dags för morbror Daniel att springa ut från Leksands gymnasium. Kan inte fatta att det är 8 år sen jag själv tog studenten, det känns som det var förra året ungefär...

Här kommer bilder från helgen som varit:

Vi åt middag med Linn och Johan i väntan på mormor och morfar, Martins special köttfärsbiffar med klyftpotatis, mums!

En trött Viggo i pyjamas väntar på sin mormor och morfar.

Viggo i slottsskogen.

Löparna.

Viggo önskar morfar lycka till inför loppet.

I väntan på att mormor och morfar ska gå i mål

Kusin Martin slöt upp och förstärkte supporterklubben.

2010 års supporterklubb.

Mamma och Viggo.

Johan och Martin


Slottskogen.





Börje Salming

Idag har jag och Viggo sett en kändis på Ica, Börje Salming. Han var där och signerade sin nya bok. Funderade ett tag på om jag skulle ta ett smygfoto men då jag såg en tant stå bakom glödlamporna och göra detsamma insåg jag att det nog var ganska patetiskt..!

Idag har vi haft stora "hälsa-på-jobbet" dagen. Först var vi en sväng til Q-matic och hämtade upp nycklar samt hälsade på pappas kollegor. Sedan tog vi bilen till Lindholmen och Zystems och hälsade på mina kollegor. Trevligt! På Zystems (mina kollegor är gottegrisarnas gottegrisar) bjöds det på glass och småkakor. Riktigt kalasfika! Sedan tog vi bilen till Ica och träffade Börje. Nu sitter vi och väntar på att mormor och morfar ska komma hit. De är på väg ner för att springa göteborgsvarvet imorgon och självklart träffa oss (läs Viggo) ;).
Innan de anländer ska vi dock äta middag med Linn och Johan vid vårt nya matbord. Det har jag kanske inte nämnt men vi har även skaffat ett nytt matbord och stolar. Det gamla står och väntar på att Simon och Martin C. ska ta hand om det i höst då de förhoppningsvis flyttar ihop i en studentlägenhet. Vi är väldigt nöjda med det nya bordet iallafall, det passar som handen i handsken i vårt hem.
Tyvärr blir det inga nya bilder idag, lovar desto fler från göteborgsvarvet och resten av helgen. 

Summer in the city

Nu har sommaren kommit till Göteborg! Igår hade vi en bit bra bit över 20 grader här. Det är så underbart!

Igår var jag och Viggo på babymassage igen. Han tycker fortfarande inte att det är speciellt skönt med massage. Hela massagen låg han och vred sig som en liten mask, stampade med fötterna och pratade med Toves mamma. Lätt att massera då? Knappast! Tove, som låg bredvid, hon hade däremot fattat grejen och njöt i fulla drag. Det är inte lätt när man har myror i brallan. Efter massagen vart vi hembjudna till lilla Ellen och hennes mamma på fika. De bor i radhusen ovanför vårt område, en perfekt dag att gå dit då vi kunde sitta ute. Alla  fem barn (jo, de sov faktiskt samtidigt!) sov i sina vagnar så vi kunde fika och njuta av solen i lugn och ro. När barnen sen vaknade, vilket de också gjorde samtidigt, fick vi gå in. Det vart för svettigt inne. Sen lekte vi på vardagsrumsgolvet tills det var dags att knalla hem. Viggo har så smått börjat komma på att det är roligt med andra barn. Igår höll han Elias i handen och killarna passade på att snacka lite med varandra. De är så söta tillsammans.

När vi kom hem var farfar här (igen) och grejade med vårt hem. Men nu är renoveringen helt klar i köket och vardagsrummet, det vart fantastiskt bra. Lägger upp bilder sen. Eftermiddagen spenderade jag och Viggo med att röja undan lite från renoveringen och plocka lite hemma. Det var varmt så vi hade korsdrag från fönstren och Viggo fick inviga sina shorts som han fått.

Idag ska vi på babysim igen. Denna gång ska Viggo få gå med pappa på killarnas, får se hur det går. Förmodligen jättebra eftersom pappa är storfavoriten här hemma. Igår när Martin kom hem från jobbet skrattade han så han kiknade åt allt som Martin sa.


Shortskillen

Vi hade en kille som åt gröt med hela kroppen igår (och halva mammas kropp med för den delen).

Man blir ju så busig av att äta gröt!

Converse i stl. 18

Så var det måndag igen och vi sitter och väntar på farfar som ska komma och lägga nytt golv i vårt kök. Den gamla linoliumgolvet (som är ack så praktiskt men ack så fult!) ska ersättas med ett parkettgolv i ask. Tror att det kommer att bli väldigt bra, lovar före och efter bilder sen. Igår var vi även och köpte en köksfläkt som åker upp på tisdag. Vi mätte ut vart den ska sitta i går och det kommer att bli ett helt annat kök när den också är på plats. Vad gäller renoveringsstatusen i övrigt rev Martin bort alla lister i vår lägenhet igår. På tisdag kommer farfar igen (han är fantastisk på att hjälpa oss, vad skulle vi göra utan honom?) och sätter upp nya, fina lister.

Igår kom Linns och Johans väskor hem från Wien. De vart ju försenade från N.Y så när de skulle byta flyg i Wien vart bagaget kvar. Men som tur var fanns allt kvar i väskorna. Viggo fick ett par äkta converse i stl. 18, världens minsta och sötaste. Han såg mäkta stolt ut då han fick på sig dem. Visserligen var de lite stora men han tyckte allt att det var lite spännande, speciellt då han fick syn på skosnörena. Jag fick också mina Raybans som jag "beställt" från staterna. Även om de var aningens dyra är de ju så mycket billigare där än här hemma, jag är väldigt nöjd iallafall så nu får vi bara hoppas på en solig sommar!


Viggos converse.

Viggo som han ser ut just nu, sovandes med sin älskade Leksandsnapp.


Heja blåvitt, heja blåvitt!

"Heja blåvitt, heja blåvitt nu ska vi mot toppen gå..." Denna hejarramsa, som kommer från IFK Göteborg, sjunger pappa om och om igen här hemma. Vi har nämligen liten kille som tycker att den är det roligaste som finns när pappa sjunger den! Han skrattar så han hoppar när Martin klämmer i med hejarramsan från sitt favorit fotbollslag. När jag sjunger däremot är det inte lika roligt, nej pappas stämma är det som gäller! Viggo har blivit lite av en pappas pojke de senaste veckorna. Så fort pappa kommer hem från jobbet skiner hela han upp och bara skrattar, det är så kul att se. Vad händer mer med Viggo då? Vi tror att Viggo kommit in i en tillväxtspurt, allt i byxväg är har blivit för kort på bara några dagar känns det som. De jeans jag satte på honom imorse (och som passade förra veckan) är för korta nu. Vi har börjat inviga lite kläder i stl. 68, som tur är har vi ett litet lager att ta från då vi fick så otroligt mycket kläder då Viggo föddes.

Annars fortsätter vi med våra smakportioner, gröt på morgonen och mosad potatis till lunch. Viggo börjar tycka att gröt och potatis är mer och mer ok. "Tyvärr" har han kommit på att man kan knipa igen munnen om man inte vill äta något som man inte tycker är gott. Så att äta tar lite tid här hemma, man får konstant lura honom att öppna munnen. Vi har även provat katrinplommonpuré denna vecka, blåbärspuré har ju som bekant den effekten att det stoppar upp. Katrinplommon var faktiskt väldigt gott tyckte Viggo som inte knep igen munnen för denna nya smak.

Vad har vi gjort den senaste veckan då? I onsdags efter babymassagen var vi hem till lilla Tove och hennes mamma Johanna från föräldragruppen och fikade. Väldigt trevligt, trots att det var sex bebisar och sex mammor gick det väldigt lugnt till. Annars hade man ju lätt kunnat tro att det kunnat bli skrikfest men inte då, det gick hur bra som helst! På torsdagen var Martin ledig och jag passade på att åka in till stan och köpa en ny skinnjacka. Hittade en jättesnygg inne på Mango som jag är mer än nöjd med! På kvällen tittade jag och Martin på "Shutter Island", verkligen en film att rekommendera. Igår jobbade Martin hemifrån och tur var väl det. Min gamla följeslagare magkattaren gjorde ett besök så jag var ganska matt hela dagen. Fortfarande är det inte helt bra men det är väl som det brukar...

Idag har vi haft en elektriker på besök. Alla kontakter i hela lägenheten har bytts mot jordade och petsäkra sådana. Känns bra när vi snart har en kille som kryper. Vi fick även upp en ny bänkarmatur och en ny lampa, istället för det otroligt ocharmiga lysröret, i köket. Det går verkligen undan med renoveringen.

Vi har haft dinosauren på besök igen!

Pappas pojke!

Killen med blåbärsmustasch, mums med blåbär!

Men gröt är inte helt fel heller trots att det har en förmåga att hamna överallt.



Kakeldags!

Nu är det kakeldags hemma hos familjen Gustafsson-Sjörs. Igår kom kaklet i köket upp och vad bra det blev! Det är visserligen inte klart än då fogningen återstår men vilken skillnad det blir. Tänkte att jag lägger upp bilder då det är någorlunda klart i köket så ni får se den stora förändringen. Just nu ser det ju lite ut som en byggarbetsplats hemma hos oss... Vet inte hur många gånger jag dammsugit och dammtorkat hittills men ändå är det dammigt och grusigt överallt, fasar lite för hur det blir då Viggo blir äldre och kommer in från sandlådan. Men är man pedant så är man.

Idag är det onsdag och då är det dags för babymassage igen. Får se vad Viggo tycker denna gång, förra gången var det väl sådär. Han tyckte det var mycket intressantare att ligga och åla sig och titta på de andra mammorna och bebisarna. Vad har vi gjort mer denna vecka? Igår var vi på babyrytmik igen, jag hade med mig en trött Viggo som vägrat sova någon förmiddagsnap så vi stannade inte så länge. Viggo har börjat visa mer och mer humör. Nu hör man verkligen när han är arg, han tar i och skriker ända från tårna i ren protest. Sen har han också börjat med höga, gälla skrik då han busar. Det är nästan så det skär i öronen men han gör det med glimten i ögat märker vi. Efteråt gör han en sån där finurlig min, ungefär som han vet att han varit busig! Smakportionerna går det väl så där med. Det enda han inte fått kväljningar av (och som vi då antar att han tycker är ok) är blåbärspuré. Tyvärr kan man ju inte leva på blåbärspuré så vi fortsätter med våra grötar och mosade rotsaker. Men för att göra det lite positivt avslutar vi måltiderna med lite blåbärspuré och sen har vi en goding som är blå på hela överkroppen. Det är märkligt vad man kan smeta ut saker överallt.

I måndags hade Martin och Viggo en "pappa-Viggo" kväll. Jag var till Slottsskogen och sprang Vårruset med mitt gamla jobb. Gick jättebra att springa trots att jag hittills endast avverkat ett träningspass i spåret. För Martin och Viggo hade det också gått jättebra att vara ensamma. Pappa hade introducerat Viggo för "Sagan om Ringen" medan han lagade mat och Viggo hade tydligen varit väldigt intresserad av sagan.
 


Sjömagasinet och Skövde/Falköping tripp

I fredags var det då dags för lyx-lyx middagen på Sjömagasinet med anledning av farmor Annettes 55-årsdag. Oj, vilken middag säger jag bara! Fantastiskt god och väl komponerad. Till förrätt tog jag sill i lite olika sorter och Martin tog dillkokta havskräftor. Till huvudrätt tog vi båda sjötunga med vitlökskräm fyllda potatiskakor och till efterrätt tog hela gänget créme brulée. Viggo uppförde sig exemplariskt hela restaurang besöket. Det var bara på slutet då klockan började passera läggdags som det vart lite gnälligt. Han stortrivs ju i sociala sammanhang vår Viggo så att gå på restaurang är hittills inga problem. Så tack farmor och farfar för en fantastisk middag!

Igår satte vi oss i bilen och styrde kosan upp mot Skövde och Falköping. Vi ville passa på att hälsa på Linus och Lisa innan de får en liten kotte samt se deras nya lägenhet. I Falköping ville vi också träffa lilla Moa för första gången. Väl framme efter en väldigt lyckad bilfärd, Viggo sa inte många pip på vägen upp, fick vi supergott fika. Pollymuffins, vaniljhorn och en kopp kaffe är aldrig fel! Viggo passade på att inviga det kommande pyrets skötbord samt att greja lite med hennes/hans leksaker. Speciellt rolig var en skallra i form av en elefant, den vart redan lite toffsig i pälsen eftersom allt ska smakas på (sorry!). Martin och Linus snöade som vanligt in i sin teknikvärld, högtalare var det som skulle avhandlas denna gång men det var ganska ok ändå. Jag, Lisa och Viggo inspekterade istället alla barnprylar till nytillskottet, mycket roligare det! :)

Vid 13-tiden satte vi oss i bilen allihopa och åkte till Ica och handlade mat. Sedan styrde vi kosan mot Falköping och Marcus, Johanna och lilla Moa. Grabbarna grillade trots skitvädret, väldigt gott vart det men så är alla tre också väldigt intresserade av matlagning. Viggo och Moa var väl inte överdrivet intresserade av varandra, men de vart lite konfunderade då den andra skrek. Moa gjorde stora ögon åt Viggo som pratade och pratade som vanligt. Och Viggo åt andra sidan gjorde stora ögon åt Moa då hon gnällde lite. De var väldigt söta tillsammans iallafall, Viggo är ju en stor bjässe i jämförelse dock. Vilken stor bebis vi har! De låg tillsammans en stund på Moas lekfilt och lyssnade andäktigt på Moas speldosa, de var så söta! Kul att ha fått träffat allihopa, nästa gång är har vi nog ytterligare en liten kotte med oss!


Viggo och farbror Björn på Sjömagasinet.

Viggo och farfar väntar på maten.

Viggo och Ida.

Förrätt på Sjömagasinet.

På väg till Skövde, man sover ju så gott i bilen.

Hemma hos Linus och Lisa och lilla x.

Lisa övar sig lite  och myser med en trött Viggo.

Lilla Moa, 5 veckor, med sina stora blå ögon, vilken skönhet!

Viggo och Moa, vilken storleksskillnad!

Åh, vad mysigt och ligga och lyssna på speldosan.




Smakportioner och babysim

Nu har vi en sån stor kille att han får börja äta mat. Viggo fick sin första smakportion igår, en tesked mosad potatis. Han tyckte nog att det var så där för han grimaserade en hel del och fick några kväljningar stackarn. Men det är bara att vänja sig. Imorse fick han även smaka gröt för första gången, det gick lite bättre men han vet inte riktigt var han ska göra av maten så det åker lite in och ut. För att göra det extra roligt satt både jag och Martin med våra egna frukostmackor och sa "Mmmm, mmmm!" och tog en tugga så fort Viggo fick en sked gröt. Tror att det hjälpte för han log stort flera gånger. Ni kan ju se själva!

Igår var vi på babysim för första gången. Både jag och Martin var med i vattnet som höll 34 grader då vi höll till i rehabbassängen. Skönt för de små som fryser så lätt. Första gången badade vi bara i ca tio minuter för att de ska vänja sig. Viggo såg lite skeptisk ut till det hela i början men på slutet såg han ut att mysa lite mer. Den första gången fick vi bara lära oss två grundgrepp, ett för att "simma" på mage och ett för att flyta. Otroligt nog kan de redan flyta, det räckte att hålla en lös hand under nacken så flöt de små kottarna själva. Efter badet var både jag och Viggo helt slut trots att vi badat så kort tid. Jag var måttligt avundsjuk på Viggo som kunde ligga i vagnen och sova på väg hem. Ringde Martin sen och han hade också varit jättetrött efteråt, nästan så att knäna hade vikit sig på väg till bilen. På kvällen kom farfar hit med vårt nya golv, han hjälpte oss även att sätta upp bänkskivan till bardisken. Det vart verkligen jättebra, nu är det bara två barstolar som saknas. Linn var också hit en sväng och lånade symaskinen inför deras semestertripp. Linn, Johan och Fredrik sitter just nu på ett flygplan med destination New York, vi är väldigt avundsjuka men förhoppningsvis kommer de hem med något kul till oss! ;)

Idag har vi inte mycket planerat på dagen, skönt då vi denna vecka haft något varje dag. Ikväll ska vi till Sjömagasinet för att äta middag. Farmor Annette har ju fyllt 55 år och med anledning av detta bjuder hon hela storfamiljen på lyxmiddag. Ska verkligen bli gott!


Viggo myste med speldosenallen när jag bäddade sängen, den är så mjuk och mysig tycker Viggo.

Vi har testat hoppgungan för första gången, kul ett kort tag tycker Viggo.

Man kan ju ha lite kul med restbitarna från Linns symaskinsprojekt!
Vilken liten "prinsessa"!

Mums med gröt!!! Så här såg det ut hemma hos oss imorse!
 


4 månader!

Igår "fyllde" Viggo fyra månader! Det är inte klokt vad fort tiden har gått, det känns som det var förra veckan vi kom hem från BB. Fast å andra sidan känns det väldigt längesen han föddes med. Vi har ju ingen liten nyfödd bebis här hemma längre, nu har vi ju en liten nyfiken kille som gärna undersöker det mesta och pratar och pratar med sina föräldrar. Han håller verkligen på att bli en egen liten personlighet vår Viggo. 

Igår var på Babyrytmik igen. Det var tredje gången vi var där och Viggo verkar uppskatta det mer och mer. Igår fick vi till och med lite kontakt, jag och Viggo. Tidigare har de andra mammorna varit mycket intressantare. Fast för det mesta tittade han på Elias mamma och Elias tittade på mig så det gick liksom jämt ut! Efter Babyrytmiken gick vi till centrum och"Mölndals Baby och Barn". Viggo fick en leksak, ett litet mumintroll som håller i en ring, med anledning av fyra månadersdagen. Väl hemma sitter vi vid bordet och leker med den nya leksaken, jag tycker den är jättefin och rolig men Viggo han har bara ögon för den röda måttsatsen! Där får mamman allt stå sitt kast, vi kunde lika gärna gått in på Hemköp och köpt oss ett köksredskap. Även en gammal trägaffel tillhör favoriterna just nu. Måttsatsen och trägaffeln undersöker han och smakar på och grejar med mest hela tiden.

Idag står babymassage på schemat. Jag och Viggo ska knalla iväg till BVC om någon timme för att gå på det. Babymassage ska bli kul att lära sig tycker jag, får hoppas att Viggo gillar det med. I värsta fall har jag en liten mask på bordet framför mig. Han har nämligen kommit på att han kan åla sig ur grepp då man håller honom samt att han kan vrida sig mot något. När vi t.ex. ligger i sängen och ska sova vrider han sig gärna över på mage, bara för att han kan. Men det där med att vrida sig tillbaka är inte lika lätt än, han är lite frustrerad över det märker man.

Idag kommer även elektrikern hit och ska titta. Vi ska byta all el i lägenheten, samtliga kontakter är original sedan huset byggdes någon gång i slutet på 60-talet. Igår rev även Martin ner allt kakel i köket för på måndag kommer plattsättaren och ska sätta upp nytt kakel. Det går undan här hemma!

Jaha, det här var en trägaffel ja...


Å vad den är fin den röda måttsatsen. Lägg märke till att det nya mumintrollet ligger ratat längre bort på bordet!

Han grejar och han grejar med måttsatsen, det är så roligt att se!

Måndag hela veckan...

...får det gärna vara om det ska vara så här härligt ute! Idag tog jag och Viggo bussen till Guldheden för att möta upp Johanna och lilla Amelia för långpromenad i Slottskogen. Det var första gången Viggo åkte buss och det gick smidigt och bra. Visserligen tog bussturen bara tio minuter då det är så nära, men han verkade gilla det iallafall. Solen sken och det vart riktigt svettigt på ryggen när vi gick i Slottsskogen. Vi fick verkligen vårkänslor, speciellt när vi såg alla hav av vitsippor som växte mellan träden. Viggo är sådär nöjd med att ligga i vagnen nuförtiden, det är ju så tråkigt att ligga på rygg när man istället kan sitta upp! Som tur var hade jag tänkt på att ta med bärselen, så större delen av promenaden fick han sitta i den. Han var så nöjd och glad när han fick sitta i bärselen, annat var det när han skulle ligga i vagnen igen, stora protester! Lilla Amelia hade fått börja sitta i sin sittvagn och jag undrar om det inte är dags för oss med att börja med den om någon månad. Vi har ju en sittvagn med fullt ryggläge i fall han blir trött, vi får se hur vi gör! Vi tog iallafall en riktigt långpromenad och promenerade ända in till Kungsportsplatsen där vi åt lunch på ett litet kafé. Jättemysigt!

Viggo grejar med sitt vykort

Viggo och moster Linn på födelsedagskalas


Valborgsmässoafton och födelsedagsfirande

På Valborgsmässoafton var Martin ledig och dagen spenderades på lite hemmafix igen. Vi var bl.a. till Frölunda Torg och Clas Ohlson för att köpa konsoler och lite annat smått och gott till renoveringen. Jag och Martin köpte även oss varsin flytväst, det känns bra nu när Viggo är med i bilden. Det gäller ju att föregå med gott exempel och en flytväst sitter ju aldrig i vägen. Vi åt även lunch på Frölunda Torg, räkmacka, mums! På kvällen lagade Martin entrecote med ungsbakade rotsaker och aioli, jättegott! Han kan verkligen det där med lyxig helgmat.

Lördagmorgon, den 1:a maj kl. 06.50, fick jag uppvaktning och sång på säng av mina killar. Viggo sjöng väl inte så där överdrivet mycket men han var med iallafall. Jag fick en rosa klocka och en bok av Viggo och Martin. De hade köpt paket ihop, tydligen hade inte Viggo "kommit loss" för att handla ett eget paket... Viggo han var iallafall mest intresserad av snörena på paketen. Efter uppvaktningen fick jag sovmorgon, åh så skönt det var! Senare på dagen kom Linn och Johan på fika. Av dem fick jag en rosa klänning och en överraskning. Linn, Johan och Martin hade sedan flera veckor bestämt att vi skulle gå ut och äta inne i stan allihopa. Vilken rolig överraskning tyckte jag! Martin hade även ordnat så att Viggo kunde vara med farmor och farfar. Vi åt på ett ställe som heter "Vin och pasta" inne i stan. Även vår kusin Martin mötte upp för att vara med under kvällen.Det vart en väldigt lyckad kväll. Fantastiskt god mat och mysigt sällskap. Efter middagen fortsatte vi hem till oss och löste av farmor och farfar som varit barnvakter. Vi spelade sedan gamla -90 tals hits, umgicks och drack lite vin ända fram till kl. 02..! Viggo sov som en stock genom hela kvällen totalt ovetades om att hans vardagsrum så småningom förvandlades till ett dansgolv!

Idag har vi däremot inte gjort så mycket. Viggo valde lämpligt nog att ta sovmorgon fram till 08.30 idag, skönt då hans föräldrar varit uppe lite sent. Han hade inte somnat förrän vid 21-tiden igår så han var nog lite trött. Just nu ligger Viggo och grejar i sitt babygym, det gillar han jättemycket nuförtiden. Han har kommit på att man inte bara kan ta på sakerna med händerna, han "gymmar" lika mycket med fötterna som med händerna. Det ser lite kul ut faktiskt. Nu gör han höga knorr ljud och prutt ljud, då vet man att han vill komma upp och göra något annat.


Viggo fick ett vykort med posten inför 4 månaders dagen av Martins farmor, väldigt intressant att titta på.
 
Födelsedagsuppvakningen!

Linn och Johan kom på födelsedagsfika.

Det är ju så roligt att stå upp!

Linn och Johan på Vin och Pasta.

Hemma hos oss efter middagen.


Pappa och dinosaurien söndagsslappar.


RSS 2.0