Note

Glöm ALDRIG snuttefilten till den minsta hemma igen. Det kan bli så traumatiskt att hon skriker på högsta volym. Hela vägen från Västra Bodarna till Göteborg. 35 minuter för att vara exakt. Väl hemma räckte det med fyra inhaleringar av snuttefiltens arom sen sov hon som en stock.


Sen senast

Nu har vi haft lite uppehåll i bloggandet igen. Lite mycket här hemma + en spektakulär Dubairesa är nog de största orsakerna. Dubai ja, amazing kan väl sammanfatta det hela. Skybars, galna ökensafaris, fashionabla shoppingcentras, guld och glamour är väl bara några av beståndsdelarna. Men, men nu är jag hemma igen. I vardagen. Idag har vi lämnat in bilen på lagning i Alingsås. Viggo hade svår separationsångest när vi skulle lämna bilen och åka därifrån. Stora tårar trillade när vi bara skulle lämna bilen sådär ensam där på parkeringen. Tur att vi skulle åka hem till farmor och äta pannkakor och leka med världens största samling av Playmobil grejer. Guu, vad de där pojkarna Gustafsson måste ha varit bortskämda! ;) 
 
Igår lekte vi med våra nya bekantskaper, Tove, mamma Nina och lillebror Noel. Tove är exakt lika gammal som Viggo (sånär på 3 dagar) och bor här i vårt område. Hon och Viggo har blivit megakompisar. De går samma tider på dagis så hämtning och lämning sker samtidigt. Och nånstans där bland sandiga overaller och leriga stövlar har Viggo och Tove verkligen funnit varandra. De leker jättemycket på dagis varje dag och bestämmer innan vi mammor kommer att de ska leka efter dagis med. Så allt som oftast får vi göra sällskap till någon lekpark och gunga nån timme innan hemgång. Men de dagar då det passar så leker vi lite hos varandra också. Trevligt att lära känna lite kompisar på gångavstånd också.
 
På fredag kommer mormor och morfar. Liseberg och det stora LÄMNA NAPPARNA TILL LISEBERGSKANINERNA står på schemat. Huu, vi får se hur det går. Vi har iallafall beställt Mack (lastbilen från Bilar filmen) i duplo till Viggo. 473 kr ska det väl vara värt för att få lillkillen att sluta med nappar?!
 

Vad gör man inte för sin snart treåring?


Uppradning

Martin, den megastora gosehunden, Viggo, Viggos Bernienalle, jag, Alva, Alvas två gosefiltar. Så ligger vi i sängen nu. Väldans trångt men ganska mysigt ändå.


Klippkort?

Eftersom vi hade så himlans roligt och trevligt på barnakuten igår så gjorde vi ett besök där idag också. Med Viggo denna gång. Han ramlade ur en kundvagn på Ikea idag, rakt på huvudet. Jättebula! Och sen sa han till Martin som var med att han mådde dåligt när de värsta tårarna torkat. Så först åkte M och Viggo in till primärvårdakuten där de blev skickade till barnakuten uppe på Drottnig Silvias. Men där saknade Viggo sin mamma alldeles för mycket så vi gick göra ett barnbyte. M fick ta hand om det rossliga lilla barnet hemma och jag fick åka in med slagna stora barnet. Efter väntan och väntan och väntan och en läkarundersökning så var det ingen fara med honom och vi fick åka hem. Skönt! Viggo har ju lite traumatiska sjukhusminnen sen vi var där i våras förra med maginfluensahistorien.

Tur att man blir extra modig med mammas sjal!


Barnakuten

Så har vi varit på akuten på Drottning Silvias barnsjukhus igen. Den här gången med det minsta barnet. Alva började igår få hosta och är rosslig och pipig i bröstet när hon andas. Viggo låter likadan så med stor sannolikhet har hon fått det från honom (nedrans dagisbasiller!). Igår kräktes hon även två gånger för hon hostade så mycket. I övrigt är hon pigg och glad med det är ju den där ansträngda andningen som gör en lite orolig. Så vi bestämde oss gör att kolla upp det efter att ha varit i kontakt med 1177. Men det var ingen fara med Alva. Hon fick inhalera en dos Adrenalin som verkar avsvällande på luftrören och sen tyckte doktorn att hon lät så pass bra att vi kunde åka hem igen. Fast om det blir värre får vi komma tillbaka såklart. Det var vår lördagseftermiddag det!


Nov. 09, 2012

Viggo delade med sig av sina outslitbara Blixten tatts till morbror Daniel i helgen. Ikväll spelar morbror Daniel på Debaser i Sthlm. Iförd Blixten tatt.


Upptagen dag

Dagen har gått i aktiviteternas tecken. Först upp, äta frukost och gå med barn till dagis. Hem, byta om, promenad till Mölndals C för lunch med Jennie och lilla Anton. Lite spring i affärer innan buss hem bara för att vända innan dagishämtning. Sen lekparkshäng tillsammans med Viggos dagiskompid Tove + mamma och lillebror, som sen blev hemmahososshäng eftersom det började regna. Laga mat, äta mat och byta om på motsträviga barn. Läsa saga för den stora och söva honom samtidigt som den lilla tyckte det var pest och pina att sitta och vara tyst i ett mörkt rum (Martin var på kundmiddag). Sen välkomna Maria som ska sova här i natt eftersom hon går en kurs här i stan. Snack och lite skvaller innan totalkrasch i sängen. Nu ska det bli skönt och sova!


Bra jobbat och jobbig dag

Idag har vi haft en sån där "jobbigt å komma hem från Dalarna"-dag. Med andra ord har Viggo visat sig från sin "bästa" sida hela dagen. Trött morsa är bara förnamnet. När han sprang och gömde sig för sig mamma i 10 minuter bland dambyxorna inne på Lindex var han billig om man säger så. Vid drt jär laget vet vi att det alltid kommer såna här dagar efter att vi varit hemma i Dalarna och han har varit i superfokus några dagar. Men det är riktigt skitjobbigt när det pågår.

Tur då att han kan vara så rolig och underbar mellan utbrotten. Idag när vi var på väg till Ica fick jag lov att stanna bilen och gå ut för att hjälpa den skrikande bebisen med nappen. När jag hoppade in i bilen igen säger gullungen "Mamma, bra jobbat!".

Alva var med och läste bok vid Viggos nattning.


Dagen i bilder


Dalavisit

Vi är i Dalarna hos mormor och morfar på visit över helgen. I torsdags tog vi + moster bilen upp. Alva hon somnade redan utanför PWC (Linns jobb) och Viggo somnade i Lerum efter att mamman akutstannat och hämtat nappen från bakluckan. Sen sov båda barnen 3,5 timme tills vi kom fram till Örebro. En risifrutti och kisspaus senare satte vi kosan mot Insjön. Väl framme fick vi god mat, Viggo hade beställt spagetti så det blev det.
 
Igår var jag och Alva iväg och träffade Anna och lilla Axel, 2 månader och Susanna och lilla Lucas, 9 månader. Mysigt liten lunch men som vanligt när det är mammaluncher/fika så hinner man ju inte riktigt sitta ner alla samtidigt utan den där lunchen fick man skyffla in när det passade. Med tre barn som turades om att bajsa, skrika och vara vakna så blir det ju liksom så. Men mysigt hade vi allafall och underbart att äntligen få träffa lilla Axel!
På eftermiddagen vankades traditionsenligt fika hos mormor i Sommarängen. Kvällen vart en liten annorlunda historia. Viggo klagade högljutt på ont i örat när vi kom hem från Sommarängen. Han var så ledsen och det brukar inte vara likt honom alls. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och hon rekommenderade lite högre dos Alvedon, nässpray och högt huvudläge inför natten. Sagt och gjort, vi skickade morfar till Apoteket (tack och lov att det finns ett apotek i Insjön numera!) och fixade med kuddar inför natten. 18.15 slocknade en väldigt trött och ledsen liten grabb. Under natten fick han två doser till med nässpray och när han vaknade i morse, efter 14 timmars sömn, var örvärken borta! Puh!
 
Ikväll ska vi bara ha lugn familjemiddag. Ja, för vi är ju hemma alla fyra, utan några respektive dessutom. På förmiddagen har vi haft besök av familjen Bergkvist (Per-Ragnar, Johanna och August) och familjen Söderström (Kerstin och Dan). Väldigt trevligt! Linn hade gjort monsterchokladtårta, alltså inte monster monster utan monsterstor tårta. Tre lager med bara chokladkaka och chokladglasyr. Behöver jag nämna att det blev en hel del över?
 
Imorgon sätter vi kosan hemåt igen. Pappan i huset har grabbhelg med Marcus. De skulle citat "spela Fifa, dricka öl, äta kött och sova" under helgen. Kan ju två småbarnsföräldrar behöva.
 
 
 
 

Gammal - musik

Jag tror jag håller på och bli gammal. Herregud, jag vet inte vilka "Maskinen" är (ett av Peace and Loves stora dragplåster enligt mina syskon). Jag har ingen koll på när Kent släppte senaste albumet och har totalmissat Mando Diaos senaste (riktigt j-kla skitbra!) skiva . Fast å andra sidan kan jag ju hela fyra varianter av "Imse vimse spindel", samtliga rörelser till "Krokodilen i bilen" och alla verser i "Lille Katt". Hepp!


RSS 2.0