Måndag

Måndag i Mölndal. Sitter och väntar på att Viggo ska vakna så vi kan åka in till stan. Vi ska lämna tillbaka babybilstolen på stället där vi hyrde den samt handla lite höstkläder till Viggo. Det känns som hösten kom väldigt snabbt i år. Även fast solen lyser är det inte mer än 12 grader här idag så lite vantar mm. sitter på sin plats i Viggos garderob. De blir ju snabbt kalla när de bara sitter still i vagnen de små. Idag har vi hittills hunnit med att ta en långpromenad tillsammans med Linn samt ätit mat med god aptit. Viggo har börjat få åtta månadersmat nu som innehåller lite större bitar och det är lite trixigt hur man ska göra med de där bitarna. En del hamnar lätt utanför. Han vill gärna äta själv med den lilla killen. Han vet precis hur man ska göra med skeden, den ska in i munnen. Så när han äter gröt äter han "själv", jag och Martin fyller bara på skeden så får han stoppa den i munnen själv. Lyckan är stor! Smörgåsbitar till mellis äter han helt själv utan hjälp, han är så duktig! Sen att det blir kladd överallt är väl något man får ha lite överseende med. I morse hittade jag t.ex. lite gröt i örat på honom... Jaja, tur att det finns papper.

Igår åt Linn middag med oss då Johan var borta på match. Sen tittade systrarna på "Stolthet och fördom" medan killarna spelade tv-spel. Jo då, Viggo har ett eget nintendo, Martins avlagda. Det pysslar han med en bra stund när han får det. Det är ju så spännande när det låter. Sen är det ju alldeles utmärkt att suga på att det sen blir lite saliv i högtalarna gör inget. Det fungerar så länge det fungerar.


Viggos nya kompis

Det bara ramlar fram bebisar runt omkring oss just nu. Igår natt fick Viggo ytterligare en buskompis. Våra kära vänner Ulle och Marcus fick en liten kille på Varbergs sjukhus. Hur kul som helst att det blev en liten kille, jag och Ulle har liksom tänkt ut det. Två grabbar som kan hänga med varandra och klättra i träd och göra såna där grabb-grejer tillsammans. Trots att det är drygt åtta månader mellan dem är de ju födda på samma år och kommer att komma i kapp varandra ganska snart. Jätteroligt är det iallafall! Nu längtar vi bara till vi får se den lilla kotten i verkligheten.

Igår hade vi lekträff med Elias och Tove och deras mammor. Först tog vi en långpromenad, det måste man så att man kan fika med gott samvete sen. Sen gick vi hem till oss och åt äppelkaka medan barnen lekte. Tove passade på att testa Viggos gåstol och hon var väldigt förtjust. Elias han demonstrerade sina färdigheter i krypning, det går ju som ett huj! Viggo har ju inte riktigt kommit på det där med att krypa än, han sitter mest och hojtar när han vill ha grejer som ligger för långt bort. Ger man inte honom saken han vill ha blir han jättearg och skriker så han blir röd i ansiktet. Jodå, han kan ha lite humör med den lilla killen! Appropå humör har han den senaste veckan kommit på att han kan köra lite med mig när han ska lägga sig och sova middag. Han totalvägrar somna i sängen när jag ska lägga honom. Nej, i bärselen eller sittandes i knät ska det vara. Med Martin gör han inte så utan accepterar snällt att somna i sängen. Känns som om jag måste ta ur honom den ovanan illa kvickt!

Idag åker vi ut till farmor och farfar på Brattön. Martin hävdar att vi behöver en "vilo-helg" så vi ska åka ut och ligga på soffan i två dagar. Hmm, jag blir lätt lite rastlös av sådant nu för tiden men en god bok ska nog bota tristessen hoppas jag. Man får passa på att läsa medan man kan, att ligga på soffan hemma och läsa går liksom bort nu för tiden. Jag hinner helt enkelt inte!


Viggo och Elias leker.

Tove testar Viggos gåstol.

Mysungarna grejar med Viggos alla saker, de satt tillsammans såhär en bra stund. Det märks att de får mer och mer behållning av varandra.

Shame on me!

Shame on me för dålig uppdatering men dagarna har bara sprungit iväg. I söndags var det min tur att börja känna av förkylningen lite mer. Hela dagen vart lite av en slödag, dagens höjdpunkt blev ett besök på Ica, jippie! Just det vi skruvade fast de nya kökshandtagen med. Innan hade vi ju gamla trähandtag från sjuttiotalet men nu har vi moderna handtag i stål. Nya handtag lyfte köket ytterligare en nivå tycker jag. Men så är det ju så att börjar man göra om på ett ställe får det liksom en ringar-på-vattnet-effekt så då vi fick nya handtag såg ju genast vardagsrummet lite tråkigt ut. Sagt och gjort, i måndags tog jag och Viggo bilen till ett antal inredningsbutiker och köpte lite nya prylar och några nya kuddar. Fast jag undrar om inte sjuttiotalet allt kom tillbaka en liten sväng för vi köpte oranga kuddar... i plysch... och sånt där konstgräs som var modernt att ha i vaser back in the days...  Sen skulle nog en del säga att kuddarna nog är väldigt lika (bara modellen större) de som min gammelmormor Lisa hade hemma då det begav sig, men jag gillar dem!

Igår var det dags för babyrytmik igen. Trots ruskvädret var jag och Viggo modiga nog att våga oss ut. Tur att jag köpte gummistövlarna säger jag bara! Viggo han var rätt nöjd med att sitta under regnskyddet. Han är lite förundrad över regn och blåst den lilla kotten. Då blir han lite uppspelt och busig. Samma sak med andra barn. Igår när vi kom in i salen och han fick syn på alla andra barn då skrattade han högt och pratade och pratade. Det var ju så roligt med de andra barnen! Sången fullkomligt älskade han. Man märker en väldigt skillnad i uppskattning om man jämför vad Viggo tyckte om babyrymtiken i våras. Nu skrattade han högt flera gånger och älskade då man ska dansa runt med barnen. Han älskar ju musik även hemma. Sätter man på en skiva hoppar han i gåstolen och bara tokflinar så de små tänderna syns. Just det, nu händer det grejer i den lilla munnen med. Han har ju redan tre tänder, två därnere och en 2:a i överkäken. Men nu kommer också båda framtänderna och den andra 2:an i överkäken. Så det blir till att komma ihåg tandborstningen!


Här var det sjukt...

Här fortsätter sjukstugan några dagar till. Viggo är någorlunda frisk, bara förkyld men ingen feber. Däremot är pappa Martin däckad istället. Tänk att de små ska smitta så otroligt! Även moster Linn är smittad och lite halvhängig. Jag och Martin skulle ju vart på dejt idag och gått ut och ätit. Det får vi ställa in, det är liksom ingen idé när en av oss inte känner någon smak överhuvudtaget... Igår däremot var vi på trevlig födelsedagsmiddag hemma hos Linn och Johan. De körde italienskt tema och vi blev serverade en massa läckerheter. Väldigt trevlig kväll. Viggo var med en stund i början men lagom till att vi skulle börja äta valde han att somna på Linns och Johans säng. Sen sov han sig igenom hela kvällen, vilken tajming!

De senaste dagarna har vi bara varit inne och inte gjort något alls. Då Viggo varit sjuk har vi knappt kunnat sticka näsan utanför dörren. Jag hoppas att det blir bättring på det tills nästa vecka. Nästa vecka drar babyrytmiken igång igen. Det ska bli roligt att få lite fasta rutiner igen. Viggo uppskattar ju sång och ramsor mer och mer. "Imse vimse spindel" och "Det kom en liten mus" är de stora favoriterna just nu.

Viggo hjälpte till att ta ut soporna härom dagen.

När det regnar får man sitta innanför regnjackan och då blir man så busig!

Nej, det var ingen bebis i magen denna gång. Men väl  magen!

Dagens sjukläge här hemma.


Sjukstuga och knölunge

 I natt har vi haft en riktig knölunge mellan oss. Han har vaknat ungefär en gång i halvtimmen + att han har legat och sparkat mig på revbenen större delen av natten. Men tacka för det när jag vid halv tre tiden upptäckte att den lilla kotten nog hade feber. Efter att han fick lite panodil sov han bättre som tur var. Så idag har vi sjukstuga här hemma, inte jättekul precis. Viggo är lite snorig och lite febermatt men annars är han som vanligt. Fast han vill gärna sitta i knät och mysa idag förstås. Jag hoppas att det går över snabbt för i helgen har vi roliga planer! På fredag fyller Johan nästan jämt och vi ska på födelsedagsmiddag och på lördag ska jag på dejt. Dejt med min förlov! Moster Linn och Johan ska vara barnvakt (om Viggo nu är frisk) så föräldrarna kan gå ut och göra stan lite osäker. Det ska bli så mysigt!

Igår tog vi en långpromenad med Ellen och hennes mamma. Efteråt gick vi hem till oss och gjorde rabarberpaj. Deras ugn var trasig och de hade rabarber i överflöd, vid hade en ugn som fungerar men inga rabarber så vi slog två flugor i en smäll. Vad gott det var! Rabarberpaj är en av mina absoluta favoriter! På kvällen kom Linn och Johan över och åt glass och tittade på dokumentär, "De kallar oss rasister", väldigt intressant. Linn och Johan är ju i semestertagen innan skolan drar igång igen så lite glass på kvällningen var liksom ett måste! :) 

Nu vaknade sjuklingen. Bara att återvända till soffan igen då. På återseende.


Måndag

Idag har vi en regnig måndag. Det verkligen öser ner stundvis, tråkigt, men vi ska nog göra det bästa av det. Som tur är har ju Linn och Johan återvänt till Götet. De kom i fredagskväll tillsammans med Johans föräldrar. Johans pappa har fixat och målat hemma hos dem under helgen så nu kan de med stoltsera med vita, fina dörrar och lister. Snyggt! Vi fick ju våra omlackerade dörrar förra veckan och himlans vad bra det blev! Vart en helt annan lägenhet och det sista av 70-talet försvann från vårt hem! I fredags kom även kökluckorna tillbaka och även det vart himla bra. Nu återstår bara att skruva fast alla handtag och det visade sig att det inte var gjort i en handvändning. Vi har tydligen extra tjocka köksluckor så vi måste försöka köpa nya skruvar till handtagen. Sen att skruvarna vi måste ha har visat sig ha en udda dimension är en annan historia... Jag kan säga så mycket att vi i helgen varit till fyra olika tänkbara "skruvställen" utan resultat, suck!

I lördags var vi in till stan en sväng och tittade lite i affärer (och besökte ett skruvställe) tillsammans med Linn, Johan och Kerstin. Köpte inget dock. Viggo var med i vagnen när vi var i stan och han var så tålmodig. Jag och Martin var alldeles förvånade över att han inte protesterade mer trots att han var trött och lite hungrig, han är fantastik vår lille kille! På kvällen åt vi gemensam middag hemma hos oss, väldigt gott och trevligt! Viggo var i högform i stort sett hela kvällen och charma de alla med sina leenden och sitt prat.

Vad händer mer med Viggo då? Ja, vi övar oss på att krypa. Det går så där kan jag meddela. Igår slängde jag ut några majskrokar, som ett litet bete, på golvet som jag tänkte att han kunde åla efter. Men tydligen har den lilla kotten inte kommit på hur man tar sig framåt än, men bakåt gick det! Helst av allt ska han ju gå och springa att ligga där och åla är liksom ingen större hit. Nu har han kommit på hur man går framåt om man håller i honom och det är bland det roligaste han vet.

Pappa och Viggo söndagsslappar lite i soffan.

Krypövning i soffan, det vart ju så där lyckat!
 
Man måste ju vila sig lite emellan försöken.

Fast det är ju roligast att springa, allra helst efter fotbollen!

Torsdag

Tidig morgon i Mölndal. Viggo har de senaste dagarna fått en ny ovana. Klockan sex tycker han är en bra tid att stiga upp till mammans stora fasa. Tidigare har ju den lilla kotten gått upp halv sju- sju men inte längre verkar det som. Även om man försöker sova vidare en stund har man en liten kille bredvid sig som gör allt för att vi ska gå upp. Det sparkas på revben, dras i hår, kläms i näsor och ovan på detta är det ett ständigt prat och hojtande. Så det är bara att masa sig upp med en superpigg och överlycklig bebis.

Igår hade vi ösregn större delen av dagen. Jag och Viggo var en sväng till Frölunda Torg och shoppade. Min garderob är inte rolig inför hösten. Först har man varit gravid och bara haft stora rymliga kläder och sen har man varit postgravid och inte kommit i sin vanliga storlek. Men nu, äntligen, är jag tillbaka där jag startade och då behövs det lite uppdatering i garberoben. Idag har vi inte så mycket planerat men jag hoppas att våra köksluckor kommer tillbaka från omlackeringen. Det blir lätt lite kaotiskt då man inte har några luckor eller lådor. Men å andra sidan får man ju städat där det är som värst i skåpen.

Viggo han kör på med sitt tittutande. Det senaste är att han har kommit på att han kan stå framför spegeln och göra tittut med sig själv, han är så rolig! Vidare har han blivit något av en fartdåre med gåstolen. Det gäller att hålla koll på fötter och hälsenor annars blir de lätt överkörda. Han får ju en annan frihet och gör egna små utflykten här hemma. Igår var det största begivenheten att själv gå till hallen och pilla på mina gummistövlar.
Men med ny frihet kommer också nya ställen att undersöka. Just nu tror jag att jag måste rädda mina stackars gardiner t.ex...


Vi leker på lekmattan

Viggo

På väg till Marstand i helgen.

Marstrand

Danska kungaskeppet "Danebrogen" var på plats, och jo vi bestämmer att det var kronprins Fredrik vi såg på däck!

På väg hem från Brattön.

Vi har börjat ta upp musikintresset här hemma!

Tittut och andra roligheter

Sorry för dålig uppdatering på sistone men det har varit full upp. I torsdags kom då äntligen mormor och morfar. Vi var till IKEA en sväng på torsdagen och inhandlade lite småsaker till Linns och Johans lägenhet. Mormor köpte sig även en byrå till hennes nya "walk-in-closet", lyxigt ska det vara! På torsdags kvällen åt vi god mat och bara umgicks. Viggo var lite avvaktande först när mormor och morfar kom men det släppte mer och mer under kvällen. På fredagen började morfar att snickra hos Linn och Johan. Jag, mormor och Viggo åkte in till stan och gick och tittade på ostindiefararen Götheborg. Den ligger för tillfället uppankrad inne i stan så "vanliga" människor kan få åka dit och titta. Fast vi kom på att det där med att segla gamla skutor nog inte var vår grej. Efter 10 minuter inne i kajutan kände både jag och mamma en liten släng av sjösjuka.

Fredag kväll spelade vi spel och åt god mat (igen). Mormor och morfar passade även på att ta med sig Viggo ut på promenad i vagnen under eftermiddagen. På lördagen satte vi oss i bilen och åkte ut till farmor och farfar på Brattön. Vi hade en underbar dag som inkluderade båttur till Marstrand, god lunch på verandan och en massa andra trevligheter. På kvällen var det dags för kräftskiva. Åh, vad gott det var! Det hade inte snålats på läckerheterna och vi var proppmätta i slutet på kvällen. Allihopa stannade sen över natten där ute, väldigt trevlig dag!

Igår och idag har vi inte så mycket för oss, Viggo och jag. Han tycker att hans mamma är ganska tråkig när hon bloggar. Fast just nu står han framför TV:n och diggar med till "Mama Mia" skivan. Den senaste veckan har Viggo börjat visa mer och mer humor. Tittut är även en stor favorit här hemma som leks ganska ofta. Han sätter upp armarna framför ögonen och sen när han tar ner dem ska man säga "tittut" och då är det så roligt! Även att stå bakom en vägg och kika fram är roligt! Igår skrattade han även så han nästan kiknade då jag satte en leksakshink på hans huvud. Vilken tokig mamma han har! 

Tisdag

Tisdag i Mölndal. Idag får vi besök av Josephine och Elise igen, mysigt! Igår träffade vi Tove och Ellen och deras mammor för promenad och lunch. Väldigt trevligt då det var över en månad sen vi sågs senast. Jennie och Ellen träffade vi i och för sig i fredags med Johanna och Tove var det längre sen vi såg. Oj, vad de små liven har växt på bara en månad. Det blir ju lite mer markant då man träffar andra barn man tänker ju inte på att Viggo har växt lika mycket. Vi tog iallafall en långopromenad i det vackra vädret, det hade lovats regn på nyheterna men vi hade sol och varmt, skönt! Efter promenaden följde vi med upp till Johanna och Tove och lekte och blev bjudna på lunch. Väldigt trevligt och jag tror att barnen uppskattade det med. De satt iallafall väldigt nöjda på lekfilten och grejade med Toves leksaker.

På kvällen åkte vi till Alingsås på kalas. Det var Martins morfar Pelle och tillika Viggos gammelmorfar som fyllde 80 år. Vi uppvaktade med presentkort samt inramat foto på Viggo, vilket jag tror vart väldigt uppskattat för det åkte fram på hedersplats på bordet direkt. Vi vart även bjudna på buffé samt kaffe och tårta, trevligt. Vi stannade dock inte så länge då den lilla kotten vägrat sova något i bilen upp (undantaget 5 minuter strax innan vi svängde in i Alingsås). Så vi hade en trött bebis med oss fast han var ganska nöjd ändå. Han gillar ju att gå på kalas den lilla kotten.

I helgen ska vi umgås med mormor och morfar som kommer ner. Vi längtar så! Redan på torsdag checkar de in hos oss, det ska bli så mysigt! De ska hjälpa Linn och Johan lite med renoveringen så en extra dag kan nog behövas + att vi får en extra dag tillsammans! Det är bara att hoppas att vi fått våra dörrar tills dess. Samtliga dörrar och köksluckor hemma hos oss befinner sig på omlackering. Detta inkluderar även toalettdörren så det gäller att inte vara blyg då man ska gå på toa. Vi har hängt upp ett lakan lite provisoriskt men det glipar ju lite ändå...

RSS 2.0