Tårtljus

Tårtljus. Imorse kl. 06.51 blev jag uppvaktad på säng med tårtljus. Ingen tårta men likväl tårtljus. Det var unge herr Sjörs som tröttnat på sina föräldrars sega snarkande och sonika bestämt att nu var det morgon och gått upp själv! Guu, jag får hjärtat i halsgropen när jag tänker på vad han kunnat hitta på när vi låg kvar och sov. Nu var det inte så farligt då han just nu tycker att det mest intressanta hemma hos oss är 1. Dammsugaren, 2. Förstärkaren och 3. Skafferiet. Och i morse hade någon (kanske hustomten som är uppe och äter lite på nätterna?) lämnat skafferidörren öppen. Lyckan var gjord! Och detta måste firas tänkte Viggo och uppvaktade sin mamma med tårtljus.

Imorgon är det leeedig dag! Skönt. Martin har ju sån där lyxig arbetstidsförkortning på sitt jobb så han är också leeedig imorgon. Blir nog en tur till Frölunda Torg för att inhandla present till farmor som fyller år idag, Grattis farmor! Och sen måste vi ju köpa påskgodis fall det skulle komma några söta små påskkärringar och plinga på. Ok, chansen är ju inte jättestor eftersom vi bor på tredje våningen och har portkod men ifall att. Och om inga skulle komma så kan vi ju alltid äta upp godiset själva. Det gör inget. Jag lovar.


SOL!

Idag har vi strålande sol i Götet. Synd då att jag jobbar till 20.00, men fick iallafall några härliga timmar på förmiddagen. Fördelen med att vara småbarnsförälder är ju att man går upp så hemskanskt tidigt och därmed får en jättelång dag. Kl. 05.45 bestämde Viggo att det var morgon idag. Först låg han och småknölade mellan oss ett bra tag. När jag tar mig orken att lyfta mitt ena ögonlock för att titta vad han gör får jag ett stort leende och ett högt "Eeiii". Ungefär som "Hej mamma! Äntligen är det någon som är vaken!". Behöver jag tillägga att det var hans pappa som fick gå upp med den morgonpigga killen? Förstår inte riktigt vart den där morgonpigga genen kommer ifrån. För hur kul är det att gå upp när det är mörkt ute? (Och nu pratar vi mörkt fast-det-är-sommartid-mörkt). Men å andra sidan så utnyttjar man ju dagen som det så hurtigt heter!


I lördags var vi till simhallen och badade. Viggo och pappa gick på "herrarnas" och mamman gick på "damernas". Jag valde rätt om man säger så. Martin hade hunnit sätta på sig en strumpa innan Viggo var borta, hämta Viggo, sätta på sig nästa strumpa, Viggo borta, hämta Viggo, sätta på sig en sko, Viggo borta, hämta Viggo osv. osv. Det hade varit lite lätt svettigt om man säger så. Jag lyxade för mig själv jag. Borsta håret i lugn och ro, titta sig i spegeln med båda ögonen osv. Nej, jag har inte blivit enögd men det andra ögat måste ofta hålla koll på busungen annars kan det hända intressanta saker. En sko i toaletten, lite fix med spisvreden, vattning av tv-bänken med vattenflaskan osv. Men badet var roligt. Hade köpt världens minsta badbyxor till världens minsta rumpa så han var sötare än socker vår lilla kille kan jag meddela. Bada var jättekul tyckte vi allihopa. Viggo älskar ju vatten så badhuset var himmelriket! Detta lördagsnöje kommer vi göra om många gånger!


Stor skämtar'n!

Viggo har börjar visa prov på sin humor! Det är ofta nu på sistone han går omkring och småfnissar och säger olika roliga saker. Nej, han har ju inte börjat prata i ord än men "pratar" det gör han både högt och lågt. (Alla som pratat med honom i telefon kan intyga detta!) Är han på bra humör går han ofta omkring och småfnissar åt olika saker också. Men det absolut roligaste är när man leker tittut, helst om någon av oss står på balkongen och "försvinner" ner under fönstret. Annars är det hemskt roliga att testa olika saker som mamma säger nej till också. T.ex. att sakta föra en liten bit toapapper till munnen och låtsas ta ett litet bett, detta får mamman att utbrista i ett "Nej!" och det är ju så hysteriskt kul! När han gjort det några gånger brukar vi oftast ta ifrån honom saken i fråga och då säger han själv "Nänänä". Så han är inte dum den lilla killen. Han vet även vad man gör när man är klar med något eller när något är slut. Är man klar på toaletten och jag säger "nu är vi klara", då för han upp handflatorna mot taket och rycker lite på axlarna, "klar!". Är något slut och jag säger "Slut!", då gör han samma sak och lägger till "Slliii".


På lördag ska vi gå till simhallen hela familjen. Det ska bli jätteroligt tror jag vi tycker allihopa. Måste bara införskaffa några slags minibadbyxor till den minsta familjemedlemmen. På fredag vankas det "Baby och Barn" mässa tillsammans med Jessica och Elias och på söndag är det H.U.S visning igen. Har fortfarande inte riktigt vant mig att göra såna där saker. Känns liksom som man skämtar när man frågar mäklaren om taket är bytt, om huset är dränerat, hur hög driftskostnaden är osv. Skulle ju liksom inte bli förvånad om mäklaren tog mig på axeln och sa "men lilla gumman, dom där frågorna får bara vuxna ställa". Nästa vecka är det påsk, vi ska till Brattön och hänga. Det som står på schemat för mig och Martin är: sova, bli serverade frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och kvällskaffe. Slappa i soffan, slappa i solstolarna ute, slappa i uterummet, slappa i sängen. Det som står på schemat för Viggo är: hälsa på alla fiskargubbar där ute, gräva i den nya sandlådan, gå promenader med farmor och farfar, gunga, gunga, gunga i den nya gungan, leka i uterummet, kasta sten i havet och sedan totalkrascha när det är dags för läggning. Lite olika där...


L

.U.G.G... Just det det har hänt något stort i min panna. Jag har för första gången i mitt snart 28-åriga liv vågat klippa lugg. Och jag gjorde det själv. Med kökssaxen. Fick akut sug efter förändring. Tjiptjilevipp så satt det en lugg i min panna. Vart ok. Fast det är tur att vi ska och hälsa på frisör-Lisa med familj i Skövde i helgen. Tror det behövs lite korregering här och där. Våren är alltid en tid då jag bli supersugen på förändring och färg. Idag har jag lyckats få till den fina färg kombinationen senapsgult-denimblått-orange-turkos-svart. Var aningens trött då jag gick upp 05.10 imorse så det blev lite hur som helst. Gick på bekvämlighetskänslan snarare än snygg kombo känslan.

Nu jobb, sen Alingsås och lämna lilleman till farmor och farfar. Imorn, jobbonsdag.

Jag har en utväxt på min kropp...

...den är ca. 80 cm lång och väger ca. 11 kg. Japp, som ni förstår är det Viggo. Igår eftermiddag och i natt helst har velat ligga innanför sin mammas skinn. Han är lite snuvig den lilla killen och då är det bara att bära som gäller. Inatt har jag och Viggo delat på 35 cm av sängen och legat på samma huvudkudde. Då jag började jobba kl. 06 imorse tyckte jag allt att hans pappa kunde ta hand om honom på natten. Men nej, så fort jag vände ryggen till småhasade den lilla kille över till min sida, drog mig i håret så jag skulle vända mig och så skulle vi ligga NÄRA. Men förstår att han inte vill ligga nära sin pappa. Pappan han gör som alla andra pappor (eller iallafall som min pappa gjorde) han vänder sig om med ryggen åt och snor allt täcke. Så där låg man sen och småfrös och tittade upp på en gigantisk rygg med en liten täckesflik högt upp. Viggos pappa gör likadant, därför ligger han nära sin mamma istället. Då får man både täcke och kudde.

Viggo har två nya ord i sitt ordförråd. Eller egentligen ett men om man anstränger sig lite (och det gör man verkligen som förälder) så är det två. Napp och kex. Napp är lika med "App", solklart! Kex är lika med "Etsss", lite otydligare men nog förstår man allt! Anledningen till att han kan just kex-ordet är för att jag har börjat smygöva uttalet av "kex" med honom. I Götet heter ju inte kex med K utan det heter "Schex" med sch. Och så kan man ju inte säga! Därför smygövar vi kex uttalet, jag och Viggo. Fiffigt va?


RSS 2.0