Tisdag

Igår extraknäckte vi lite på Q-matic igen. Väldans vad många biljetter man hinner printa på några minuter. På torsdag ( eller tå eckor) beroende på vem man frågar åker vi hem till Dalom! Längtar! Vi har inte träffat mormor och morfar sen i julas. Lite för lång tid tycker vi nog allihopa men det har haft sina orsaker. Vi hoppas att det finns lite snö kvar tills vi kommer. Viggo är mycket sugen på att testa sin pulka och sen ska han åka skidor med mormor har han sagt. Morfar kan tydligen bara åka utför enligt Viggo. Varje gång vi tittar på slalom/super g/störtlopp utbrister Viggo "titta moffa!". Vet inte riktigt hur han gjort den kopplingen men du kan känna dig stolt morfar!

Nu är vi inte lägenhetsägare längre! Förra veckan blev den såld.


Den oootroliga vagnen

Kolla vilka oändliga kombinationer, ok bara 16 stycken men ändå!


Bebis-lillebror eller en katt

 

Igår var vi och köpte en ny vagn eftersom vi snart ska bli en till i familjen. Råkade springa på ett visningsexemplar som vi inte bara kunde låta bli att köpa trots att det är en stund kvar till den kommande familjemedlemmen anländer. Viggo var väldigt glad åt sin nya vagn som han och bebisen ska få dela. Han testade både ligg- och sittdelen med varierande framgång, liggdelen var lite liten som man säger så men han var helt på det klara med att det var bebisen som skulle ligga där sen. Viggo vill ju helst ha en lillebror eftersom hans kompis Ellen har en lillebror och han ska heta Anton eftersom Ellens lillebror heter så. Det är ju lite framgång i alla fall eftersom han tidigare helst ville ha en katt när man frågade… Men så är det det där med hur långt det egentligen är kvar till bebisen kommer. I morse när vi vaknade sa en mycket uppspelt Viggo ”Mamma, bebisen kommi kanse?!” och sprang ut och tittade i liggdelen till vagnen. Nej, lilla älskling, det dröjer nog lite längre än så!


Ranelid och Molly

Min hemliga last ikväll, Melodifestival, äntligen!! Jodå, hyfsat bra kandidater till finalen. Stackars Ranelid bara, vet han om att han förmodligen kommer bli halvironisk ikon på sommarens nattklubbar? Och en sak till när började hela Sverige kalla Melodifestivalen för "Mello"?!?


Vab

Viggo har varit hemma från dagis hela veckan. Inte så där förfärligt sjuk egentligen utan mer "inte-i-form-för-dagis" sjuk. Ni vet lite krasslig mage, hosta och snuva. När man har en 2-åring hemma som inte är sådär förfärligt sjuk så gäller det att hitta på aktiviteter. Vi har badat i hink, bakat syltkakor, lekt kaniner och ritat. Syltkakorna är en historia för sig. Viggo imponerade stort på sin mamma vid baket. Han visste precis hur man gör små kakor, fyller dem med sylt och att de måste in i ugnen för att bli klara.

Eftermiddagen bjuder på handlingstur till affären. Allt är slut, allt! Fick äta världens ynkligaste lilla lunch, en liten klick yoghurt (inga flingor, de var slut) och två mackor där bara den ena fick toppas med en kvarglömd liten skinkbit. Det är såna här dagar jag verkligen saknar att inte ha mamma och pappa i stan. Tänk vad lätt att bara "råka" bjuda in sig på lunch... ;) Nä, tror jag och V får kompensera den sorgliga lunchen (V fick gårdagens matlåda) med ett lite lyxigare fredagseftermiddagsmellis.


Alla <3 dag

Gårdagen bjöd på VAB (inte så romantiskt), torkning av snorig barnnäsa (inte så romantiskt), gnälligt barn (inte så romantiskt) samt äran att få dela en Twix med mitt hjärta (väldigt romantiskt om man ser till dagen i sin helhet!). Puss!

Sjuk lite

Idag är Viggo "suk lite". Ont i magen verkar vara det största symptomet. Och då hjälper det faktiskt om man får plåster på fingret.


Gupp pappa!

Imorse ville den lilla gå till dagis redan innan hans pappa vaknat. Så vad gör man? Man sätter på sig ytterkläderna (iaf det viktigaste; mössan) och går in och tjatar på sin pappa helt enkelt. "Pappa guuupp, gagis!!"


Ica

Idag har vi kört kundvagnsrace på Ica. Det var 3 väldigt trötta vuxna och ett väldigt lyckligt barn som kom ut vid kassorna 15 minuter senare. För att springa med den lilla vagnen i ICAs väldigt låååånga varugångar var ju hur kul som helst! (tyckte barnet alltså).


Semla

Kolla vad mina snälla svärföräldrar kom med! Mums!


Onsdag

När man som jag inte är riktigt bekväm med att ha en fotboll på magen (eller snarare handboll, fotbollsstadiet kommer sen) får man hitta andra vägar att underhålla sin favorithobby, klädshopping. Senaste tillskottet till min "garderob" är ett orange-rött läppstift med namnet "Alarm". Detta ska jag ikläda mig i på bästis Maries bröllop i maj. Förhoppningsvis något mer också men just läppstiftet är avklarat. I måndags kände jag mig extra glamourig när jag rullade köttbullar iförd detta röda läppstift och tänk vad lite färg kan göra för att lyfta en outfit bestående av urtvättade (skööööna) mjukisar och en lite halvfläckig huvtröja. Martin kom fram till Mexico City idag vid 04.30 (vår tid). Hoppas att allt går bra. Jag blir lite nervös när han ska vara borta i såna där "osäkra" länder. Tur att det inte är så länge han ska vara borta. Hoppas han kommer hem med braiga presenter, det brukar liksom ingå när han flyger över världen. Viggo är så roligt och börjar få bra koll på världen förövrigt. Igår t.ex. när vi lagade mat använde jag saxen för att klippa basilika. Viggo sa då ”ban inte sas” (barn inte saxen), uppenbarligen har de pratat om att barn inte får använda sax på dagis. ”Ja”, sa jag. ”Det är bara mammor och pappor som får använda sax”. ”Faffa osså” sa då den lilla killen. ”Tror du morfar får använda sax då?” frågade jag. ”Näää” sa Viggo och skrattade. Så morfar, inte använda saxen!

RSS 2.0