Måndag

Igår åkte pappa Martin tillbaka till Götet för en hektiskt sista jobbvecka. Som bekant är ju detta sista veckan innan skiftbytet där hemma. Ska bli spännande! Igår tog vi det mest lugnt, Simon och Daniel åkte tillbaka till sina respektive hemorter och vi andra söndagsslappade. På eftermiddagen kom Anna och Marie på fika, mysigt! Jag hade gjort äppelpaj på finfina köpeäpplen (alla har inte en fantastisk trädgård som du Marie!). Och faktiskt smakade pajen riktigt bra trots att äpplena var från kontinenten. Under tiden vi fikade tog mormor och morfar med sig Viggo på promenad så att vi kunde prata i lugn och ro, lyx! Efter att Viggo somnat åkte jag hem till Anna och fortsatte umgås. Jag, Anna och Marie tittade på film och myste precis som i gamla tider.

Idag jobbar både mormor och morfar heldag. Jag och Viggo har nu på förmiddagen spanat in Hjultorgets butiker samt hämtat min glasögon som varit på lagning. Ena skalmen satt löst efter att en viss liten kille en morgon fått tag på mina glasögon och snabbt som attan bänt ena skalmen i en onaturlig vinkel, fort går det! Efter lunch var vi ner på mormors jobb på uppvisning. Det hör liksom till när vi kommer hem, ner på kontoret för att visa upp den lilla kotten. Lunch ja, Viggo kör nån slags matvägran just nu. Det enda han öppnar munnen frivilligt för är välling, gröt och smörgåsrån. Det kan man ju inte leva på tycker jag så vi trugar och trugar men nej. Det blir mest mat på golvet och i knät och minst i magen. I dag åt han en riktig fågelportion till lunch, tre max fyra skedar pasta slank ner. Jaja, det är väl bara en fas (hoppas jag). Nu väntar jag bara på att kotten ska vakna så att vi kan åka in till Leksand en sväng. Lantliv är ju lite av ett måste när man befinner sig i de här krokarna!


Bjuder på en bild från vår Brattö helg i mitten av augusti.

Hos mormor och morfar

Nu är vi i Dalarna hemma hos mormor och morfar. Åkte från Göteborg i torsdags vid lunchtid och landade i Insjön runt halv sju på kvällen. Gick hur bra som helst att åka upp med Viggo. Den nya bilen går som ett skott och har en grym komfort så jämfört med andra gånger gick det jättebra att åka. Viggo var väldigt nöjd hela vägen. Vi hade laddat med några nya leksaker samt lite smörgåskex och smoothies. Vi stannade tre gånger sammanlagt, en gång för att köpa färdkost i Mariestad, en gång för att gå på McDonalds i Kristinehamn och en gång för kisspaus i skogen innan Vansbro.
I fredags jobbade mormor halvdag vilket var roligt för oss. Viggo har inte alls varit blyg för sin mormor och morfar vilket har varit skönt. Han tittade lite skeptiskt på dem de första minuterna men sen har det bara flutit på utan problem. Även i fredags då vi var ut till mormor Iris och morfar Bengt på Sommarängen och fikade bjöd Viggo på sin bästa charmreportear. Han är för go! Han tittade lite extra på morfar Bengts rullstol och funderade lite över den men sen då han kom på att hjulen har perfekt höjd för att hålla sig i var det problemet ur världen. På kvällen kom Simon och Daniel hem från Uppsala respektive Stockholm. KUL att träffa dem lite! Viggo och Daniel spelade lite piano tillsammans på kvällen. Det finns nog en musikalisk ådra i den lilla kotten för han satt länge i Daniels knä och klinkade.
Idag har vi varit en sväng till Styrsjöbo Stentryckeri och tittat på konst. Sen åkte vi in till Leksand och gick på Siljan och åt lunch, räkmacka mums! På eftermiddagen fick Simon och Daniel (med stöd från morfar) äran att vara barnvakter åt sin systerson. Jag och Martin passade på att åka ner på Clas Ohlson och uträtta lite ärenden utan barn. Det hade gått jättebra att vara barnvakter trots att den lilla killen varit lite trött. De hade lekt med duplo och övat krypning. På kvällen kom mormor Iris och morfar Bengt in på middag. Trevlig kväll som avslutades med film, "Prince of Persia".

Näst sista mammaveckan

Idag går jag in i min näst sista vecka som mammaledig. Sen är det dags för jobb igen, ska bli kul nu när man väl vant sig vid tanken. Fast samtidigt kommer jag att sakna den lilla kotten enormt! Kommer att bli en väldigt stor omställning att gå till jobbet och lämna Viggo och Martin hemma. 

I fredags hade vi då som sagt besök av Amelia och hennes mamma Johanna. Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag tillsammans. Viggo och Amelia fann verkligen varandra, gjorde en pruttljud gjorde den andra det med osv. Det var så roligt att se! Amelia är för övrigt den enda av Viggos kompisar som inte blivit rädd och ledsen av Viggos glädje-monsterskrik. Nej, hon skrek tillbaka. En tuff tjej med andra ord! I lördags var jag bjuden på Josephines 25-årsfest på Hard Rock Café inne i stan. Hade en väldigt trevlig kväll trots att jag egentligen bara kände Josephine och Paul (Josephines pojkvän och Elises pappa). Elise, hon var hemma med sin farmor som blivit speciellt ditflugen från England. Där kan man snacka om långväga "nanny". Viggo och Martin var hemma. Viggo hade somnat tidigt då han vägrat sova middag och Martin hade kollat på film och ätit pizza med Johan. Så jag tror att alla hade en trevlig kväll trots att vi var befann oss på olika håll.

I går var vi och röstade innan vi åkte till Ica. Dagen i övrigt var väldigt lugn. Martin höll på med sitt datorbyggprojekt och jag och Viggo lekte på golvet. Vi övar och övar oss i att krypa. Han visar mer och mer tendenser till att fatta vad krypning går ut på. I lördags kom han även på hur man ålar sig framåt. Fast han har en väldigt jobbig stil. Han drar sig framåt med händerna samtidigt som han puttar på med ena benet 90 grader ut från kroppen. Sen ställer han sig på alla fyra ibland och gungar lite fram och tillbaka. Vi får väl se när han fattar grejen med krypning. Just det när han blir arg och frustrerad över att inte kunna krypa gör han "sälen", ni vet Anja Pärssons målgest.


Viggo gör en "Anja Pärsson".


Det går nästan att ställa sig upp i spjälsängen nu!

Fast först måste man samla alla sakerna i knät.

Pannkaksdagen

Idag kommer Josephine och Elise hit och äter pannkakor och leker med oss. Ska bli mysigt och jag tror att Viggo tycker att det ska bli roligt med. Igår var vi och hälsade på lilla Tage och hans mamma. Viggo var lagom imponerad av den lilla knytet, han tittade lite snabbt på honom och avfärdade honom sedan som ganska ointressant. Vi gav Tage en prasselbok och en pyjamas i present samt överlämnade lite urvuxna kläder. Prasselböcker är ju ett måste i de små kottarnas liv. Han var en himlans snäll och söt bebis. Under hela vårt besök sov han så snällt trots att Viggo gav upp sina monsterskrik mer än en gång. Monsterskrik är ju Viggos specialitet numera. Han riktigt tar i och skriker från tårna när han blir upphetsad, glad eller busig. Det är ju aningens pinsam då man står på Ica eller likande kan jag säga... Alla vänder sig om och undrar vad vi gör med vårt barn. Viggo har ju även lyckats skrämma alla sina kompisar med den där skriket. Men å andra sidan är det ett ganska charmigt uttryck för hur glad han blir då han träffar sina kompisar eller ser något roligt i affären.

Efter besöket hos Tage åkte vi till Kungsmässan för att handla en jacka till Viggo. Det börjar bli lite i kallaste laget snart för bara en tunn fleecetröja. Tyvärr hittade vi ingen, eller jo hittade en jättesnygg och jättepraktisk jacka på Polarn och Pyret. Tyvärr så var inte priset jättecharmigt, 795 kr för en jacka han kanske kan ha i tre månader. Det vägrade jag betala så vi åkte därifrån tomhänta. När vi kom hem kollade jag lite på nätet och hittade en jacka på Tradera, visserligen begagnad, men fin för 130 kr. Mycket mer humant pris och minst lika fin som PoP jackan. Så jag känner mig nöjd. I de här åldrarna sliter de ju inte så mycket på kläderna + att de växer ur dem fort så än så länge har jag inga problem med att köpa begagnade grejer.

I morgon ska vi träffa lilla Amelia och Johanna igen. Det var väldigt längesen nu, ska bli kul.



Viggo upptäckte skuggan igår, han satt länge och pillade och försökte ta upp skuggan.

Söndagskompisfika

I söndags hade vi kompisfika här. Egentligen var vi bjuda till Viggos kompis Tove med familj på fika men de hade blivit sjuka. Så istället för att ställa in bjöd vi hit de som kunde. Viggo vart överlycklig då först Elias och sedan Oscar klev in genom dörren. Han gav upp höga glädjetjut och lyckades skrämma båda killarna till tårar. Men det är ju så roligt då andra barn kommer! Vi hade en väldigt trevlig stund tillsammans. Killarna leker så bra med varandra. Både Elias och Oscar kryper s rzå dem är det lite mer fart på. Viggo har ju inte riktigt kommit på det där än men det kommer väl. Viggo visar iallafall lite tendenser till att både krypa och resa sig. Igår sänkte vi botten på spjälsängen och genast då Viggo provsatt sin "nya" säng försökte han resa sig mot spjälorna. Så det står inte på!

Idag hällregnar det här, inte roligt! Är väldigt avundsjuk på Egypten-resenärerna just nu. I eftermiddag är det dags för babyrytmik igen. Det ska bli kul tycker både jag och Viggo. Annars har vi inte mycket planerat idag. Det enda vi ska göra förutom att gå och sjunga är att handla en present till Viggos nya kompis Tage. Det ska bli så spännande att träffa honom för första gången.


Oscar, Viggo och Elias.


Samtliga grabbar inspekterar Viggos gåstol!

Världens bästa Martin!

Igår kände jag mig mer än sliten efter en knölig natt och en annalkande förkylning. Att då Martin ringer och säger att han blir sen (igen!) var liksom inte speciellt populärt. En timme senare än vanligt kom han iallafall hem. Direkt när han kommer innanför dörren kommenderar han mig in i badrummet för att ta ett varmt, långt och skönt bad. När jag ligger där i mitt sköna, lyxiga bad kommer han in med ett glas vitt bara så där. Efter att han fixat mat, gjort välling och lagt Viggo trollar han fram nya avsnitt av min (vår) favoritserie som han fixat på jobbet. Så trots att det inte kändes så kul igår vart avslutningen på dagen väldigt bra. Sen lovade han att försöka komma hem redan vid 15-tiden idag. Tänk vad lite det behövs för att man ska må bra igen!

Idag är jag förkyld. Viggo verkar, peppar, peppar, vara på bättringsvägen som tur är. Nu på förmiddagen har vi hängt lite hos Linn och Johan. Vi fick lov att gå dit och inspektera det nya kaklet i k öket, supersnyggt vart det! Viggo har precis lagt sig för att ta en tupplur. Jag jobbar stenhårt på att han ska somna själv utan hjälp av bärselen eller att jag vaggar honom och idag verkar det ha gett resultat. Han knölade runt lite först men när jag kom in och tittade till honom en andra gång hade han snällt somnat med armarna om sin elefantgosefilt. Vore så skönt om det kunde hålla i sig!

Imorgon åker mormor, morfar, mormor Iris samt min moster Gerd och Anders till Egypten. Jag är sååå avundsjuk! Hoppas att de får en underbar semester!


Middagssovning.

Puss!

Ooopps!

Ooopps! Där sov vi över BVC tiden! Det känns ju pinsamt att erkänna att den var så sent som 11.30. Men efter jordens knölnatt med herr Sjörs och tidig uppstigning så tog vi båda en förmiddagssovning och vaknade 11.26. När ska han börja sova bättre?! Jag vet att det kan vara tänderna som spökar just nu men han sover ju inte bra i vanliga fall heller. Just nu känner vi oss någorlunda utsövda om vi "bara" behöver gå upp tre gånger på en natt, då är det lyx. I vanliga fall landar vi väl på sisådär 5-8 gånger han vaknar per natt. Nej nu vart det mycket negativt igen men man känner ju sig lite maktlös! Skönt att vi ska åka till mormor och morfar om två veckor, då vet jag två föräldrar som ska sova!

Igår var moster Linn här och åt middag med oss. De hade en kakelkille hemma hos sig. Viggo badade i diskhon eftersom det hände en liten olycka i soffan (jo, vi hade plastad frotté under) när han hade nakentid. Att bada i diskhon var en stor hit och det vart väldigt blött både på golvet och på pappan.

Men det potentiella bilköpet ska vi nog avvakta lite. Det blir nog inget av med bilköp i Alingsås just nu iallafall. Den var fin och så men aningens för dyr om man jämför med andra bilar av samma modell och årgång.


Viggo testade sitt kanin badlakan efter diskhobadet igår, sötnos!

Kycklinggryta med ris

Kycklinggryta med ris åt vi hela familjen igår. Viggo fick en osaltad specialvariant och han gillade det verkligen. Nu tänkte vi bli lite mer duktiga och äta samma mat hela familjen istället för att Viggo ska få burkmat och vi "vanlig" mat. Lite mer ekonomiskt är det ju också, och lite mer trevligt att sitta tillsammans vid matbordet. Igår skulle vi ju varit på babyrytmik men under förmiddagen började det trilla in sms som sa att de andra barnen började bli lite sjuka och skulle stanna hemma. Även Viggos lilla näsa har börjat låta oroväckande tät så vi stannade också hemma för säkerhetsskull. Jag hoppas verkligen inte att det blir en jobbig förkylning igen. Vi har ju precis återhämtat oss från den första omgången!

Med billetandet går det framåt. Vi har nog fastnat för en Kia iallafall. Ju mer tester och utlåtanden från experter vi läser desto mer positivt inställda blir vi. Även Marcus, Johanna och Viggos kompis Moa har ju en Kia som de väldigt nöjda med. Vi har till och med hittat en potentiell bil att köpa. Den finns i Alingsås så idag har vi skickat dit farfar (alias prutmästaren) för att titta på den. Är den nåt att ha får vi nog ta en tripp till Alingsås i helgen. Men vi får väl se hur det blir! Svårt är det iallafall!

Idag har vi inte mycket planerat eller jo vi ska på föräldragrupp och få info om barnsäkerhet. Men det är inte förrän kl. 16 så vi får väl se vad vi hittar på tills dess. Solen skiner så en promenad blir det nog. Vi kanske passar på att gunga lite också. Viggo fullkomligt älskar att gunga. Han skrattar högt varje gång! Antar att det kittlas lite i magen på honom. Jag och Martin testade att gunga med Viggo i lördags och fy vad läskigt det var, Martin vart illamående direkt! Börjar man bli gammal nu? Kommer ihåg att när man var liten var liksom målet att komma så högt att kedjorna slackade, då hade man lagom fart. Aja, antar att det har med övning att göra. Nu har man ju inte gungat på sisådär 15-20 år.




Inte det lättaste att få till en bra bild på en liten sprallig kille med till slut gick det!

Alla 4!

Idag har den lilla kotten ställt sig på alla fyra i ett obevakat ögonblick! Snart kryper han!

Bil-djungel

Vilken bil-djungel det är! Vi har så smått gett oss in i "leta-ny-begagnad-bil" sökandet. Det är ju inte lätt när man nästintill novis när det gäller bilar. Och Martin kan ännu mindre (ni kan ju gissa vem som sköter vår bil här hemma vad gäller olja, luft i däcken, spolarvätska mm.) Det enda vi vet hittills är att vi vill ha en bil med bra lastutrymme, krocksäker, bränslesnål samt att den ska vara någorlunda snygg. Har varit och tittat på en Kia men det känns inte hundra. Just idag lutar det åt en Volvo V50. Vi får väl se vart vi landar i slutändan. Målet är iallafall att bil-bytar projektet ska vara avslutat innan jul. Mest för att vi ska slippa laga något mer på vår bil innan dess... :)

I lördags var jag och Martin på date! Det var verkligen jättemysigt att bara vara vi två. Vi var till ett ställe på Avenyn och åt middag. Sedan tog vi en öl på Hard Rock Café innan vi åkte hem igen. Kan ju inte säga att vi tog ut svängarna direkt men det var mysigt de få timmarna som var. Viggo var med moster och Johan. Det hade gått hur bra som helst. Han hade somnat som en stock klockan halv åtta.

Viggo sover tack och lov lite bättre nu igen. Förra veckan var inte rolig men jag anar att tänderna har med det att göra. Nu har framtänderna spruckit fram i överkäken. Tittar man noga ser man fyra små risgryn som ploppat fram. Och han kan bitas med dem kan jag lova, hårt dessutom! Men krypningen går det framåt tycker jag. Han visar mer och mer tendenser till att krypa men sen är det ju det där att koodinera armar och ben. Små stunder när man sitter bredvid kan han stå på alla fyra när han sträcker sig efter något. Nu måste han bara bli medveten om att man kan ta sig framåt också. Det märks att han är lite frustrerad över att inte kunna ta sig någonstans när han sitter på filten. Åla kan han ju göra men fortfarande bara bakåt. Det kommer väl när det kommer antar jag!


Risgryn

Fyra små risgryn börjar så sakterliga tränga igenom i Viggos överkäke, framtänderna + tvåorna. Nu behöver han inte se ut som en vampyr längre vilket var fallet nyss då han bara fått sina tvåor i överkäken. Men vägen dit har varit gnällig och jobbig för den lilla killen. Han växlar ganska friskt mellan att vara sitt vanliga solstråle jag till att börja gråta för ingenting. Det räcker med att man tar ifrån honom t.ex. fjärrkontrollen, som han inte får ha, så stiger tårarna i ögonen. På nätterna sover han tack och lov lite bättre. Igår natt fick han alvedon innan han somnade och då sov han gott större delen av natten (tack och lov!).  

Idag ska vi ta bilen hem till Elise och Josephine och leka. Det ska bli kul! Bilen ja... Den var ju på besiktning i tisdags vår kära bil, skitbil rättare sagt! Resultatet blev tre 2:or och ombesiktning. Damn it! Tre delar som måste bytas eller skruvas fast. Vi fick blev även rekommenderade att byta ytterligare en handfull delar innan nästa besiktning nästa år. Bl.a. hela avgassystemet. Låter som det är dyrare att byta än vad hela bilen är värd. Så nu ska familjen Gustafsson-Sjörs köpa en ny bil. Så småningom hade vi väl ändå tänkt att byta bil då den är lite opraktisk eftersom vagnen knappt får plats. Men med detta facit i hand känns det som om vi nog måste göra oss av med bilen illa kvickt innan vi åker på några fler dyra reparationer. Drygt är vad det är iallafall!

Imorgon ska jag och Martin på dejt. Utan barn. Själva. Bara vi två. Moster Linn och Johan ska vara barnvakt. Det ska bli underbart. Vi ska ut och äta och sen ta en öl eller liknande på avenyn. Jag har redan tittat ut kläder. Och köpt nya skor (på rea). Nämnde jag att det ska bli underbart?


Mammas lilla städhjälp!
 
Vi övar och övar på krypningen men det går så där. Åla går bra. Fast bara bakåt. Inte framåt alls.


11 gånger...

...har den lilla kotten vaknat och gnällt i natt. 11 gånger är ungefär lika många gånger som jag varit upp och vyssjat, stoppat i napp, matat och bytt blöja. Behöver jag tillägga att jag känner mig lite sliten idag? Den senaste veckan har han kört "ska vi se hur många gånger jag kan vakna på en natt"-racet. Jag hoppas att det bara är en fas. Tänderna lurar ju däruppe, jag hoppas att de beror på dem. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på. Viggo har ju aldrig i hela sitt liv sovit en hel natt, ett tag var det bättre men nu är vi tillbaka på ruta ett igen känns det som. Man kan ju fundera på när han tänker börja sova lite bättre? Oj, nu vart det mycket klagomål här. En positiv sak är ju i allafall att han bara äter en gång på natten numera. Och han är ju som en solstråle när han vaknar oftast. Utom när han är hungrig. Jag tror han har ärvt sin mammas dåliga morgonhumör, utan frukost i magen är han arg som ett bi.

Igår var vi på babyrytmik igen. Viggo fullkomligt älskar det. Två av hans favoritsånger var med igår "Krokodilen i bilen" och "Imse vimse spindel". Han sken verkligen upp när vi sjöng dem, han kände nog igen sångerna. Efter sången lekte Viggo lite med sina kompisar och vi mammor fick tillfälle att prata lite. Mysigt, men vi drog oss hemåt efter någon halvtimme då Viggo var tröttare än tröttast. Ni vet så där trött så man inte vet vad man vill och inget är bra. När vi kom hem passade han på att sova middag i två timmar den lilla skrutten så han var pigg till pappa kom hem. Att sedan lägga honom i vanlig tid var inte att tänka på. Vi testade att lägga honom vid sju snåret som vi brukar men har man en bebis som vägrar att ligga ner och istället vill stå upp och hoppa så är det liksom inte lönt att ens försöka natta. Det här med att hoppa är det bästa Viggo vet just nu. Han kan stå själv i soffan och hoppa, om han håller sig i ryggkuddarna. Han är så lycklig när han får göra det och han skrattar höga bus skratt. Han håller på att bli så stor vår lilla kotte! På lördag "fyller" han 8 månader, tänk vad fort det går!Trött Viggo
Viggo i februari.

Viggo i augusti.

RSS 2.0