Tadaaaaa!!!

Nytt på åkfronten!


Idag


Solen lyser himlen är blå...

...vad det är skönt att leva då! För att citera en av Viggos dagissånger. Idag har vi haft S.O.L hela dagen!
Efter lunch gick vi ut i solskenet och kom inte in förrän det var dags att äta mellis. Underbart! Vilken energi man får av att gå ut och tanka lite D-vitamin.  På förmiddagen kände jag mig som sliten småbarnsmorsa 2.0 (och såg ut som en oxå med stora mörka ringar under ögonen). Men när vi väl tagit oss ut och fått lite rosor på kinderna kändes livet bra mycket bättre!
 
I fredagskväll var vi bjudna på pizzamiddag hos Tove med familj. Väldigt trevligt och gott och lagom långt hem (300 meter). Viggo och Tove röjde järnet fram till 20.30 sen var de så trötta att de grät båda två. Alva somnade i min famn, helt slut, efter att tappert ha hållt sig vaken ända fram till 20.00. Lördagen bjöd som vanligt på barnjympa. Den här lördagen var Martin med, Viggo hade varit lite trött efter fredagens festligheter och tyckte väl att det var dags att gå hem efter halva jympan ungefär. Ja, man kan ju inte vara på topp alla dagar helt enkelt. Men efter en pannkakslunch hemma piggade han på sig igen. På eftermiddagen var vi och tittade på nya vagnar. Vi funderar på att sälja vår superbraiga dubbelvagn då Viggo väldigt sällan vill åka vagn nuförtiden. Så att ha en sån vagn känns liksom inte lönsamt längre helt enkelt. Istället funderar vi på en sulky, Brio Spin med ståbräda, till Alva och enklast möjliga paraplysulky till Viggo. Så att vi har något att erbjuda honom i vagnväg om andan skulle falla på.
 
Söndagen spenderade vi i Alingsås hos farmor och farfar. Det lektes med alla PlayMobil grejer, kranbilar, bondgårdar osv. tills hela vardagsrummet såg ut som ett bombnedslag (som vanligt med andra ord!). Vi hann även med en sväng till ishallen och åkte lite skridskor. Viggo gör stora framsteg varje gång vi har åkt! Nu kan han stå själv på skridskorna utan stöd, så nästa grej blir väl att försöka ta sig framåt.
 

Härligt uppbokade

För ett tag sen tyckte jag att hela våren låg som en lång tråkig transportsträcka fram till sommaren och bestämde mig för att göra något åt saken! Och nu, ett par veckor senare, ser våren betydligt trevligare ut! Det har bokats in middagar och fikor, tjejhelg med spabesök, grabbhelg, övernattningar hos goda vänner som bor långt bort, dalaveckor och något som är lite småhemligt än. Ja, sen får vi inte glömma bort en Barcelona weekend i juni. Farfar fyller jämt och då drar vi till sydligare breddgrader! Tänk vad mycket man kan göra bara man anstränger sig lite. Nu ser vi verkligen fram emot våren!


Nytt

De växer så de knakar våra barn! Idag har vi varit och uppdaterat garderoberna lite med nya byxor. Ut med 68 och 92 och in med 74 och 98!


Trevlig helg!


...

Fast vi fick ju lite uppvaktning igår ska det tilläggas så helt lottlösa gick vi inte på alla ❤dag. Ett kort från Bibbi (Martins farmor och barnens gammelfarmor) och ett kort från mormor och morfar!


Alla ❤-sdag

Årets alla hjärtans dag har återigen bestått av att torka snoriga barnnäsor. Samma slags firande som förra året alltså. Enda skillnaden är att även pappan i familjen ligger nere för räkning och därmed är allt vad gäller alla hjärtansdag firande uppskjutet på obestämd framtid. Så kul har vi det. Om jag är aningens bitter efter att ha sett alla andras romantiska firanden på Facebook? Klart jag är! Men det har ju sina (ganska giltiga) orsaker. Nej, får hoppas på att något trevligt dyker upp i helgen istället!

Vad gäller sjukorna så är Alva på bättringsvägen. "Bara" grönt snor, hosta och heshet kvar. Men istället ligger Martin med feber. Jag och Viggo har hittills hållit oss friska och planerar att fortsätta med det!


Sjuka igen

Anledningen till bortavaro från bloggen är att vi verkar ha gått in i en ny sjukstuge/husarrest period. Viggo hade en snabbvända magsjuka i lördags. Inte roligt och speciellt inte eftersom vi var hos Nilsson-Berg i Falköping över helgen. Som TUR var gick hela magsjukegrejen över på några timmar. Sen att det verkade smitta som bara den är ju en historia för sig. Moa fick det på kvällen sen, men det var samma där. Superdålig några timmar och sen nemas problemas. Konstigt men ganska skönt att det gick över så fort!

Så igår fick Alva supersnuva och idag feber på det. Känns som det varit lite mycket skrutt nu en period. Lite semester hade suttit fint om man säger så!


Baka baka liten...

...muffins! Vi är inne i en bakperiod. Det är inte klokt vad man kan sysselsätta en 3-åring länge med att röra i bunkar, mäta upp ingredienser och inte minst diska efter! Igår bakade Viggo illgröna muffins (nästan) på egen hand. Sedan gjorde vi bokstäver på med vit kristyr. Nu känner han ju bara igen sin egen bokstav än med likväl skulle hela familjen ha bokstavsmuffins och Linn och Johan också. Så moster och Johan, det finns två muffins till er i vår frys!

Idag har vi bakat vit chokladkladdkaka som inte vart så där strålande. Ok, men det berodde inte på min lilla hjälpreda (eller "bakare" som han själv säger) utan på mig. 35 minuter i ugnen är inte detsamma som 25 minuter kan jag lova. Efter den kakan lämnades dock hjälpredan själv i köket några minuter, big mistake! Då valde han att baka lite på egen hand. En halv flaska flytande margarin senare så hade han en god smet i Viggos smak (för alla er som inte vet så kan Viggo äta smör och margarin med sked typ). Så för att rädda situationen fick vi göra muffins idag igen. Enligt Mormor Iris sockerkaksrecept 2-2-2-2. Men annars är han så duktig så vår lilla "bakare". Gäller bara och inte vara så petig med resultatet och vara ständigt beredd med en Wettex i näven! :)


Premiär

Idag har vi premiäråkt skridskor tillsammans med Linn och Johan. Viggo var jätteduktig! Vi hade en liten farhåga att han (som är lik som är lik sin far till humöret) skulle bli riktigt skitförbannad när han inte kunde åka med en gång. Men icke! Han var bara jättenöjd när han fick åka (nåja, bli kringputtad) av pappa och Johan. Alva hon var nöjd i mosters famn.


RSS 2.0