Amerikanska förlossningar

Sitter och tittar på den amerikanska versionen av "Förlossningskliniken". Med två förlossningar bakom mig, varav den ena var lång och den andra kort, så borde jag väl räknas som hyfsat erfaren? Det jag förundras över är hur amerikanska kvinnor föder barn. Enligt tv så lägger de sig i en säng, får ryggmärgsbedövning, väntar lite, krystar när doktorn tycker det är dags och vips så är ungen ute. Och mellan värkarna broderar de gärna på en duk eller spelar lite Monopol med den blivande barnafadern. Eller med den blivande farmodern eller fastern eller kusinen. För det är ju också en grej. De har hela släkten med sig i förlossningsrummet. Nä du tack. Hur mycket jag än gillar min familj och släkt så får de vackert stanna hemma när det är dags för barnafödande. Jag behöver ingen extra hejarklack när det är dags för sånt. Och hur sjutton gör de för att kunna spela Monopol mellan värkarna? Inför Viggos födelse packade vi på allvar ner några tidningar och Martins Nintendo fall vi skulle få det tråkigt mellan värkarna. Jag la också ner både hårfön, plattång och smink. Behöver jag nämna att vi lämnade allt sånt hemma när det var dags för Alvas födelse?
 
Idag väntar vi på att familjen Nilsson-Berg ska komma hit. Mysigt! Jag och barnen har varit till Ikea och köpt lite nya kuddar. Får man besök måste man ju piffa lite. Speciellt eftersom moster Gerd kommer ner på söndagkväll också. Men nu är det nog dags att väcka den stora. Två timmars sovamiddag-tid får räcka för dig. Men väntar man dambesök (speciellt intensivt Moa Berg-dambesök) så behöver man vila upp sig.
 
 

Lycka

När båda barnen väljer att sova middag. Samtidigt.


Just nu - Sjörövare

Just nu har vi sjörövarViggo här komplett med huvudbonad, Kapten Krok-krok, sjörövarbåt och skattkista. Och sjörövarmamman fick vara med på ett hörn.


Just nu

Just nu är lillasyster med och leker med Blixten till sin storebrors något irriterade glädje. "Mamma, Alva INTE ta Blixten!".


Gårdagens hantverk

Gårdagens pyssel och knåp här hemma resulterade i dessa. Hur söta blev de inte?! Ja, jag veeeet typiskt töntig mammagrej. Men det är ju så gulligt när storebror och lillasyster har lika kläder! (Pappan bjuder jag på).


Just nu

Just nu kvällssaga med båda barnen.


Oreda

När hemmet ser ut som nedan känns det extra välkommet att få frågan om man inte kan stanna på middag hos lekkompisarna.


Räkan

Alva har kommit på nöjet i att sitta upp och se världen. Med andra ord duger inte babysittern med halvliggande läge längre. Så när unga fröken sitter i den kör hon magträning. Serious style.


Turkiet sammanfattningen + lite till

Turkiet resan blev ju en hit för allas del. Sol, värme och massor av bad. Nästan ingen som blev sjuk eller skadad.  Undantaget var lilla Hilda som åkte på lite feber. Att moster Gerd spräckte läppen när hon skulle göra en bakåtkullebytta i poolen räknar vi bort. Blir liksom lite pinsam skada att göra när man passerat femtio. Fast det är ju som man säger "man är bara så gammal som man gör sig!". Pingisturningen vanns av Magnus på herrsidan och Linnéa på damsidan. Båda syskonen Castenfors vann alla sina matcher. Kan ha varit mycket övande hemma på vardagsrumsbordet med VHS band som nät som gjorde det. Martin placerade sig på en god andra plats efter att ha fått walkover av morfar. Morfar hade "råkat" träna lite för mycket armar på gymmet dan innan den avgörande matchen. Så pass att han inte hade kunnat sova på armarna på natten ens. Aja, man väljer sina slag! 
Så Turkiet kan sammanfattas med FANTASTISKT!
 
Idag har vi ett gäng kakelugnskillar här. Äntligen ska den komma på plats. Att vi har hål både i golv och tak just nu känns som ett mindre bekymmer (hoppas jag). Igår var jag och Martin och fixade och beställde de sista grejerna till köksön också. Så i början på oktober hoppas vi på att ha ett komplett kök äntligen! 
 
Viggo är första dagen på dagis efter semestern i dag. Gick toppen med lämningen idag. Tack för det! Jag och Alva ska ta en tur till Frölunda Torg och handla present till Alvas lilla dalmaskompis. Min kära kompis Anna och hennes Micke fick en liten Axel i fredagskväll nämligen. Och i eftermiddag är det lek med Ellen och Anton på schemat igen.
 
 
 

Turkiet

Dag 1 i Turkiet:
- Viggo har träffat Lollo och Bernie två gånger hittills. Och fått tre kramar.
- Alva uppför sig som en dröm. Hon bara är så nöjd hela tiden.
- Idag har lillasyster skrattat högt för första gången!
- M har skaffat sig en rödbrun hudnyans. Jag har inte fått nån ny hudnyans alls.
- Jag, Linn, mamma och Gerd har varit på jobbigt träningspass. Med betoning på jobbigt!
- Hotellet är toppen!
- Resans tävling är en pingisturnering. Alla ska möta alla innan finalen på fredag. J-klar vad vi ska spela pingis!
- Dagens middag var super. Lambshops med rödvinsås! Inte illa!

Over and out från Turkey!


Dela sig i två

Ibland på dagarna hade det varit väldigt praktiskt om man kunde dela sig i två, alternativt kilona sig lite tillfälligt. Efter en stressig dagishämtning med ett barn på armen och ett som hellre ville vara kvar på dagis och "dega" än och gå hem landade vi slutligen innanför ytterdörren. "Ska vi leka med tågena mamma?" var givetvis den första frågan som ställdes efter att vi fått av oss skorna. Japp, upp och snabbt, snabbt konstruera en Brio tågrälsbana över halva den stora lillas rum medan den lilla lilla var hyfsat nöjd i sin babysitter. Måste blivit något av ett tågrälskonstrueringsproffs de senaste månaderna. Sen behövde den stora lilla bajsa och ungefär samtidigt bestämde den lilla lilla att hon var hungrig. Jättevrålhungrig. Försökte med tricket "Du som är så stor kille kan kanske bajsa själv så kommer mamma sen?". Icke. I vanliga fall brukar man iaf få gå ut när nr 2 utförs men inte idag. Idag skulle mamma sitta på toalettlocket och andas in den fina aromen samtidigt som vi skulle reda ut vart egentligen avloppet gick. Och vad var egentligen ett reningsverk? Samtidigt som den lilla lilla tog nya höjder i skrikeri. Kloning hade varit en välkommen evolution just då kan jag lova! Inte undra på att löprundan med braig musik i lurarna var extra skön sen.


Just nu

Just nu har storebror lånat ut sin Lisebergskaninballong till lillasyster.


Parkering

Jag undrar om det är ok att ge p-böter till leksaksbilar? Överallt här hemma har vi numera parkering och alltid på ganska opraktiska ställen. Idag står lilla Blixten, stora Blixten, Bärgarn och Finn McMissil parkerade precis utanför badrumsdörren. Så att man varje gång måste kliva över dem när man ska in på toaletten. Och inte kan man flytta på dem heller för den stora lilla har ett grymt komihåg när det gäller hur och var han har parkerat sina bilar.


Turkillen

Viggo var på Liseberg igår med farmor och farfar. Innan han åkte fick han med sig en tjuga och uppmaningen att vinna ett kilo choklad till sin pappa. Som den lydiga son han är så fixade ju han det!


Blixten MacQueen

Alla som känner Viggo vet att filmen "Bilar" är en stor grej i hans liv. På sistone har det till och med accelererat. Blixten och Bärgarn följer med nästan överallt. Igår kom moster hit och hade med sig presenter. Alva fick världens finaste Odd Mollyinspirerade klänning och Viggo fick en Blixten bil, en stor!!! (Bra present där moster!). Att det egentligen var en schampooflaska i Blixtenformat var inget Viggo brydde sig om. "Mamma, det är Blixtens bensin här inne!" säger den överlyckliga killen om schampookorken. Blixten fick följa med ner i sängen igår och 06.10 såg det ut så här hemma hos oss.


RSS 2.0