Home again!

Hemma i Götet igen och jag bloggar från min "nya" dator! Jag fick ärva Simons gamla laptop när vi var hemma och efter viss upprustning fungerar den som en smäck! :) Min gamla laptop sjunger på sista versen och Martin har börjat plocka reservdelar av den så det var på tiden att jag fick en "ny".

Gårdagens bilresa gick jättebra. Vi sjöng, lekte och underhöll den lilla kotten så mycket det gick. Han tycker inte att det är jätteroligt att åka bil så långt men det går! Men det börjar bli dags att byta till en större barnbilstol, de små fötterna sticker utanför och han ser lite hoptryckt ut. Vi ska försöka fixa det till nästa långa bilresa vilken går av stapeln nästa vecka redan. Nästa torsdag sticker vi upp igen för att fira midsommar och dop. Idag har vi tagit en långpromenad, eller jag försökte ta en långpromenad. Viggo var inte riktigt med på noterna så vi fick korta av sträckan en bra bit. När han börjar göra pruttljud med munnen och är allmänt knölig då vet man att det är dags att ta sig hem illa kvickt. För en timme sen kom vi hem från BVC, idag var det dags för 5 månaders vaccinering. Det gick jättebra att få två sprutor i låren och han var bara ledsen en kort stund. F. år dock se om han blir lika dålig som sist... Vi fick även råd angående Viggos sömn och nattvanor. Vår lilla kille vaknar gärna 3-4 gånger per natt och ska ha mat vilket sliter lite på föräldrarna. Nu ska vi testa fem-minuters metoden vilken innebär att man lär honom somna in själv. Detta ska sedan leda till bättre sömnvanor hos den lille. Jag hoppas att det fungerar, vi är beredda att testa det mesta känns det som.

I fredags tog då Daniel äntligen studenten! Vilken dag tror att bilderna får tala för sig själva! Daniel spelade och sjöng i kyrkan och det var så vi rös allihopa, vilken lillebror/morbror vi har! I lördags öste regnet ner och vi passade på att åka till Styrsjöbo Stentryckeri en sväng. Vad vi gjorde där kan jag inte berätta än. Sedan åkte vi in till Leksand och gick på Siljan och fikade med Maria och Marie. Väldigt trevligt men tyvärr hade vi en trött knölbebis med oss. Ursäkta tjejer, antar att ni är ganska vaccinerade mot små barn en tid framöver..? På eftermiddagen hade vi födelsedagsfika för Daniel som också fyllde år dagen efter studenten. På kvällen var det fotboll som gällde för hela slanten, vad annars då det är fotbolls VM?!

Viggo läser lite i Leksandsbladet, man får passa på att uppdatera sig i lokalnyheterna medan man kan.

Moster Linn och Viggo blåser ballonger kvällen före studenten.

Morfar och Viggo läser prasselboken en tidig morgon medan föräldrarna fortfarande sov.

Bill och Bull.

Pappa och Viggo väntar på att få komma in i kyrkan innan studenten.

Viggo i kyrkan, han var så duktig under hela kyrkobesöket det var inte många pip som hördes.

Mormor och morfar innan kyrkan.

Studenten väntar på att få sitt betyg.

Studentsången.

Viggo väntar utanför kyrkan, han och pappa gick ut lite tidigare.

Den nybakade studenten!

Daniel och hans kompis Johan.

Syskonen Sjörs.

Simon väntar på att Daniel ska springa ut.

Daniel!!!

Daniel blev även mitt i alltihop intervjuad av Falu Kuriren.

Fam. Castenfors minus Linnéa kom också upp för att ta emot Daniel.

Studenttåget genom Leksand.
 
Vem var den som höll i alltihop på flaket? Jo, Daniel förstås!

Den, numera hesa, studenten har klivit av flaket för att åka hem.
 
Och hemåt bar det i Richerts Mustang såklart!

Studenten och Viggo.

Studentmottagning...

... och fotbollskväll dagen efter. Viggo passade på att charma Simons kompisar som var där.
 
Nu är man så stor att man kan få sitta själv och titta på fotboll med grabbarna, lyckan är stor!

Fast egentligen är ju fjärrkontrollen roligast!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0