Hemma i Dalom!

Nu har vi äntligen kommit hem till Dalom Viggo och jag. Men jag trodde inte att vi skulle komma hit. Innan vi skulle åka ringde Linn och varnade oss att det var stora tågproblem mellan Katrineholm och Flen. Naturligtvis var det den vägen vi skulle åka. Jaja, läste på SJ:s hemsida och de ersatte den sträckan med buss. Drygt men vad ska man göra? Sen när vi packat in oss i bilen och ska åka dör bilen och ger ifrån sig väldigt konstiga ljud. Typiskt! Efter x antal omstarter startar bilen iallafall och vi kan komma iväg. Men så fort Martin släppte på gasen gick bilen ner för räkning. Tycker det låter som ett dyrt och jobbigt fel...

Vi hann iallafall med tåget och det var väl huvudsaken. Mellan Katrineholm och Flen fick vi mycket riktigt packa in oss i en buss. Liiite svettigt tyckte jag det var med alla packning, Viggo och vagnen. Efter som SJ är som de är så vart vi ju självklart försenade (men kan man räkna med nåt annat?). Så från Sala vart det ersättningsbuss upp till Borlänge. Där fick jag och Viggo nog så morfar kom ner och hämtade oss med bilen, skönt! Men hem kom vi om än lite försenade och trötta.

Det här med att åka tåg och buss var ingen höjdare tyckte Viggo. Det var så mycket nya intryck att han inte kunde sova. Så jag hade med mig en skriki, övertrött bebis större delen av resan. Han sov sammanlagt 1,5 timme på hela dagen vilket är alldeles för lite. De små kvartarna han kunde sova på tåget och i bussen sov han i ren och skär utmattning. Plutten, det är inte lätt! På kvällen somnade han som en stock och vaknade inte förrän 02.30 och ville ha mat. I vanliga fall brukar det första målet mat intas runt 1-tiden.

Nu sitter vi och väntar på att mormor ska komma hem så vi kan åka ut till Sommarängen. Viggo sover sin förmiddagslur i vagnen och morbror Daniel har precis vaknat. Det var nog lite svårt för mormor och morfar att gå till jobbet i morse. Viggo charmade dem båda rejält genom att ligga och le och prata imorse. Tur att det är helg snart då de får umgås mycket.

Nu sitter pappa Martin på flyget till Riadh, Saudiarabien. Vi längtar efter dig väldigt mycket! Puss puss!

Kommentarer
Postat av: maria n

PUUH vilken resa, underbara pålitliga SJ! Skönt att ni kom hem helskinnande iaf, hoppas ni får det myspys! Ska bli såååå härligt och ses=) pusspuss

2010-03-26 @ 22:56:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0