Major breakthrough

Två av fyra ensamma dagar avklarade. Hittills går det bra, det är väl bara nätterna som är lite jobbiga då vi har en liten kille som har ovanan att vakna några gånger under natten. I natt var vaknade han "bara" fem gånger. Det är väl ok så länge vi kan dela på nätterna men det blir lite jobbigt då man måste ta alla nattpass själv. Tyvärr är han för liten, enligt BVC, för att vi ska kunna ta någon dust med honom för att vänja honom av med nattätandet. "Det är bara att hålla ut och två av matningarna är ju egentligen morgonmål" enligt BVC. Jovisst, om de anser att 03.30 och 05.30 är morgon så fine by me... Jaja, vi hoppas på att det ska bli bättre då han lärt sig äta gröt på kvällen. Martin ringde idag och berättade hur fantastiskt det var i Dubai. Idag hade han (förutom att jobbat) bl.a. varit längst ut på den konstgjorda palmen samt sett världens största fontänshow. Men trots detta längtade han hem till oss, och vi efter honom!

Idag har jag och Viggo varit på babyrytmikavslutning i Fässbergs kyrka. Jättemysig gudstjänst med tårtkalas efteråt. Alla barn som deltagit under våren fick också en pekbibel i gåva. Viggo verkade verkligen gilla att vara i kyrkan. Han tuggade snabbt sönder mitt program, tittade sig storögt omkring samt sparkade i takt med benen när vi sjöng psalmer. Han gillar verkligen när man sjunger, så fort man börjar sjunga och han sitter på armen, sparkar han med benen i takt och slutar sparka så fort sången är slut. Han verkar vara en musikalisk liten herre vad vi kan märka. Han sjöng även med i psalmerna i kyrkan.

Sen har vi haft ett major breakthrough med maten idag! På tårtkalaset satt Viggo i barnstol bredvid Oscar, han och Oscar brukar ju känna lite på varandra när de ses och så även idag. Oscar fick mat av sin mamma, majs och potatispuré, och vår kille tittade storögt på. Hittills har ju det här med Viggo och mat inte gått så bra. Han bara kniper ihop munnen och skriker (med sammanbitna käkar) så fort man närmar sig med en sked. Det enda som gått ner utan att han skrikit allt för mycket är banan och blåbärspuré. Jag berättade detta för Oscars och Toves mammor när vi ändå satt där och eftersom Viggo såg så intresserad ut av Oscars mat fick han också smaka lite. Och kors i taket, han tyckte om det och till och med smackade! Puh, tänkte mamman som trott att han skulle få lov att leva på bananer och blåbärspuré fram tills han tar studenten! På vägen hem stannade vi på Hemköp och köpte så med oss lite majs och potatispuré hem. Väl hemma satte sedan Viggo i sig ytterligare ca. tio skedar med majs och potatispuré. Jag tror även att han tyckte om det för han smackade och ville ha mer. Kom även på ett trick, om Viggo också får hålla i skeden då man matar honom går det väldigt mycket bättre att äta. Då kniper han inte alls ihop munnen som han gjort tidigare, sen att det blir lite extra kladdigt gör ingenting!


Kommentarer
Postat av: Viggos mormor

Heja Viggo! Det är faktiskt gott med mat! Man blir nog lite less på att äta banan och blåbärspuré ända fram tills studenten. Inte så stor och stark heller;)Puss, puss

2010-05-26 @ 12:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0