Sjömagasinet och Skövde/Falköping tripp

I fredags var det då dags för lyx-lyx middagen på Sjömagasinet med anledning av farmor Annettes 55-årsdag. Oj, vilken middag säger jag bara! Fantastiskt god och väl komponerad. Till förrätt tog jag sill i lite olika sorter och Martin tog dillkokta havskräftor. Till huvudrätt tog vi båda sjötunga med vitlökskräm fyllda potatiskakor och till efterrätt tog hela gänget créme brulée. Viggo uppförde sig exemplariskt hela restaurang besöket. Det var bara på slutet då klockan började passera läggdags som det vart lite gnälligt. Han stortrivs ju i sociala sammanhang vår Viggo så att gå på restaurang är hittills inga problem. Så tack farmor och farfar för en fantastisk middag!

Igår satte vi oss i bilen och styrde kosan upp mot Skövde och Falköping. Vi ville passa på att hälsa på Linus och Lisa innan de får en liten kotte samt se deras nya lägenhet. I Falköping ville vi också träffa lilla Moa för första gången. Väl framme efter en väldigt lyckad bilfärd, Viggo sa inte många pip på vägen upp, fick vi supergott fika. Pollymuffins, vaniljhorn och en kopp kaffe är aldrig fel! Viggo passade på att inviga det kommande pyrets skötbord samt att greja lite med hennes/hans leksaker. Speciellt rolig var en skallra i form av en elefant, den vart redan lite toffsig i pälsen eftersom allt ska smakas på (sorry!). Martin och Linus snöade som vanligt in i sin teknikvärld, högtalare var det som skulle avhandlas denna gång men det var ganska ok ändå. Jag, Lisa och Viggo inspekterade istället alla barnprylar till nytillskottet, mycket roligare det! :)

Vid 13-tiden satte vi oss i bilen allihopa och åkte till Ica och handlade mat. Sedan styrde vi kosan mot Falköping och Marcus, Johanna och lilla Moa. Grabbarna grillade trots skitvädret, väldigt gott vart det men så är alla tre också väldigt intresserade av matlagning. Viggo och Moa var väl inte överdrivet intresserade av varandra, men de vart lite konfunderade då den andra skrek. Moa gjorde stora ögon åt Viggo som pratade och pratade som vanligt. Och Viggo åt andra sidan gjorde stora ögon åt Moa då hon gnällde lite. De var väldigt söta tillsammans iallafall, Viggo är ju en stor bjässe i jämförelse dock. Vilken stor bebis vi har! De låg tillsammans en stund på Moas lekfilt och lyssnade andäktigt på Moas speldosa, de var så söta! Kul att ha fått träffat allihopa, nästa gång är har vi nog ytterligare en liten kotte med oss!


Viggo och farbror Björn på Sjömagasinet.

Viggo och farfar väntar på maten.

Viggo och Ida.

Förrätt på Sjömagasinet.

På väg till Skövde, man sover ju så gott i bilen.

Hemma hos Linus och Lisa och lilla x.

Lisa övar sig lite  och myser med en trött Viggo.

Lilla Moa, 5 veckor, med sina stora blå ögon, vilken skönhet!

Viggo och Moa, vilken storleksskillnad!

Åh, vad mysigt och ligga och lyssna på speldosan.




Kommentarer
Postat av: maria n

Helt bedårande = Viggo. Vilken mysig helg, va på fest med Markus i lördags. Va en gammal gymnasiekompis till M som hade fest i sthlm, så nu har jag träffat både nya och gamla kompisar, läskigt=) men tror dt gick bra. Ha en fin vecka puss

2010-05-10 @ 19:15:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0