Smakportioner och babysim

Nu har vi en sån stor kille att han får börja äta mat. Viggo fick sin första smakportion igår, en tesked mosad potatis. Han tyckte nog att det var så där för han grimaserade en hel del och fick några kväljningar stackarn. Men det är bara att vänja sig. Imorse fick han även smaka gröt för första gången, det gick lite bättre men han vet inte riktigt var han ska göra av maten så det åker lite in och ut. För att göra det extra roligt satt både jag och Martin med våra egna frukostmackor och sa "Mmmm, mmmm!" och tog en tugga så fort Viggo fick en sked gröt. Tror att det hjälpte för han log stort flera gånger. Ni kan ju se själva!

Igår var vi på babysim för första gången. Både jag och Martin var med i vattnet som höll 34 grader då vi höll till i rehabbassängen. Skönt för de små som fryser så lätt. Första gången badade vi bara i ca tio minuter för att de ska vänja sig. Viggo såg lite skeptisk ut till det hela i början men på slutet såg han ut att mysa lite mer. Den första gången fick vi bara lära oss två grundgrepp, ett för att "simma" på mage och ett för att flyta. Otroligt nog kan de redan flyta, det räckte att hålla en lös hand under nacken så flöt de små kottarna själva. Efter badet var både jag och Viggo helt slut trots att vi badat så kort tid. Jag var måttligt avundsjuk på Viggo som kunde ligga i vagnen och sova på väg hem. Ringde Martin sen och han hade också varit jättetrött efteråt, nästan så att knäna hade vikit sig på väg till bilen. På kvällen kom farfar hit med vårt nya golv, han hjälpte oss även att sätta upp bänkskivan till bardisken. Det vart verkligen jättebra, nu är det bara två barstolar som saknas. Linn var också hit en sväng och lånade symaskinen inför deras semestertripp. Linn, Johan och Fredrik sitter just nu på ett flygplan med destination New York, vi är väldigt avundsjuka men förhoppningsvis kommer de hem med något kul till oss! ;)

Idag har vi inte mycket planerat på dagen, skönt då vi denna vecka haft något varje dag. Ikväll ska vi till Sjömagasinet för att äta middag. Farmor Annette har ju fyllt 55 år och med anledning av detta bjuder hon hela storfamiljen på lyxmiddag. Ska verkligen bli gott!


Viggo myste med speldosenallen när jag bäddade sängen, den är så mjuk och mysig tycker Viggo.

Vi har testat hoppgungan för första gången, kul ett kort tag tycker Viggo.

Man kan ju ha lite kul med restbitarna från Linns symaskinsprojekt!
Vilken liten "prinsessa"!

Mums med gröt!!! Så här såg det ut hemma hos oss imorse!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0