Riktig mamma

Helgen som var gick riktigt fort. På fredagen var vi på lyxmiddag hemma hos familjen Carlsson-Ponce, trevligt som alltid! På lördagen hade vi en lugn dag. Vi var en sväng till Ica och handlade samt köpte en present till Björn. Sen åkte vi ut, på vinst och förlust, till Näset för att ta en promenad och fika vid havet. Vi hade strålande sol och en underbar utflykt på klipporna. Viggo fullkomligt älskade att vara ute. Han har äntligen lärt sig att gå ordentligt i sina vinterskor så han drog iväg på egna små upptåg. Fast roligast var att sitta och greja med all sand och grus. Kvick som attan var han på att stoppa små stenar i munnen. Trots att både jag och Martin var mindre än en meter ifrån honom hann den lilla busungen stoppa både sand och sten i munnen innan vi hann fram. Vi hade en kille med oss hem som hade ett snyggt brunt "läppstift" runt munnen. Söndagen innebar en tripp till Skövde för att fira Björn, trevlig. Åka bil var däremot mindre trevligt tyckte herr Sjörs. Det var stora protester både dit och hem, som tur var somnade han efter en stund i båda riktningarna.


Det händer så mycket där hemma nuförtiden. Viggo hänger med mer och mer märker man. Igår morse hade jag som vanligt lite bråttom. Viggo hade sovit längre än vanligt så vi hade inte hunnit äta frukost tillsammans som vi brukar då jag jobbar. Martin han passade på att knoppa en liten stund till och jag gjorde mig iordning. Viggo han var lite gnällig men efter ett tag försvann han ut i köket och det blev lite tyst. Efter en liten stund kom han dock tillbaka med grötpaketet i händerna. Han var jättehungrig! Men eftersom inte mamma förstod det så vad det väl lika bra att visa! Pappan fick snabbt som attan pallra sig upp ur sängen och göra gröt till det hungriga barnet. Mmm!


När jag var liten hade mamma alltid en massa skräp i morgonrocksfickorna, små bitar av toalettpapper, näsdukar, nån liten skrumpen matrest, ett bortglömt godispapper. Imorse kände jag i mina egna morgonrocksfickor och vad har jag där? Jo, en massa skräp precis som min mamma hade. Varför? Plockar inte jag upp det från golvet plockar "Viggo-med hökögonen" upp det och stoppar det i munnen. Så jag kanske är en "riktig" mamma nu..?

 

 


Kommentarer
Postat av: Viggos mormor

Hahahaha...Ja, så är det nog att du är en riktig mamma nu. Det är det som är kännetecknet: morgonrocksfickor fulla med skräp och snusk. Det hade min mamma med. Hahaha

Det där med brunt jordläppstift, det har han ärvt av sin mamma. Det tyckte hon också var snyggt i den åldern.

2011-02-16 @ 21:14:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0