Sjukhusbesök

Vi har haft sjukdom hemma hela helgen. I torsdags kväll verkade Viggo vara extra klängig, jag skulle bara bära och bära honom. Mysig i och för sig men 10,5 kg blir lite tungt att bära på efter ett tag. Feber? tänkte jag. När Martin kom hem tog vi febern på honom och då visade det sig att han mycket riktigt hade 38,5 grader. Så fortsatte det hela fredagen, feber och en Viggo som bara skulle bäras. På fredagen satte han även in en matvägran som höll i sig ända tills idag, tisdag lunch. Det enda den lilla killen kunde tänka sig att inta var välling i små, små doser. Emellan åt kunde han klämma i sig en fjärde dels smörgåsrån men där var det liksom stopp. Sovit dåligt har han också, natten mellan torsdag och fredag var jag och Viggo vakna mellan 1-4.30, jisses!


Lördag och söndagen spenderade vi också inne trots att det var jättehärlig väder. Igår tyckte jag att han var lite bättre på morgonen innan jag gick till jobbet. Men när jag kom hem så hade han 38,5 i feber igen + att det pep lite i bröstet på honom när han andades. Nää, nu ringer vi sjukvårdsupplysningen tänkte vi. Där fick vi rådet att åka in med en gång till primärvårdsakuten. (Inte "riktiga" akuten utan vårdcentralsakuten, så allvarligt var det inte). Väl där kunde man inte tro att Viggo var speciellt sjuk för han sprang som en liten tätting i korridoren och kikade gärna in i alla undersökningsrum, vi hade fullt sjå från att hålla honom från att störa de andra patienterna. Inne hos doktorn lyssnade han på lungorna och tittade i öron och hals. För att säkerställa att det inte var luftvägsinfektion (vilket läkaren trodde först) fick han även ta ett stick i fingret. Han var sååå duktig vår Viggo. Han sa inte ett pip när sköterskan stack honom i fingret, han var mer fashinerad över att det kom ut nåt rött från hans finger. Sen fick han plåster på det lilla fingret (som han gärna ville äta upp) innan vi fick komma in till läkaren igen. Bara en envis förkylning var domen och så fick vi recept på Bricanyl för att vidga luftvägarna. Men Bricanyl, Alvedon och nässpräy i systemet sov sen Viggo som en stock större delen av natten.


Det var första sjukhusbesöket det. Imorse var han feberfri och till lunch hade han klämt i sin en hel burk med spagetti och köttfärssås så jag hoppas verkligen att det håller på att ge med sig!

 


Kommentarer
Postat av: Viggos mormor

Lilla plutten! Nu är det långt till Göteborg. Mormor skulle behöva vara där och bära lite. Skönt att han är bättre.

2011-01-25 @ 18:01:12
Postat av: maria n

Härligt att höra att han börjar bli bättre!!! puss på er

2011-01-25 @ 18:30:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0