Mina mammacravings

När jag var gravid hade jag inte några som helst cravings (ok, men inbillade lösgodiscravings räknas inte). Man hörde om andra som "inte kunde klara sig utan" smoothies/skorpor/bananer/äpplen/lakrits osv. Men inte jag. Men nu när jag är mamma då minsann sätter mina cravings igång. Kaffe, concealer och brunkräm är mina tre tunga poster. Kaffe måste jag ha minst två och max tre koppar (inga jättemängder alltså) på morgonen för att jag ska fungera som människa. Vi hade en krismorgon här i höstas då kaffet var slut i burken på morgonen, panik! Slutade med att familjen Gustafsson-Sjörs åkte till Ikea och drack kaffe. Behöver jag tillägga att vi vi numer har en "reserv" burk med snabbkaffe hemma ifall det skulle hända igen? Concealer och brunkräm är mina andra tunga poster. Har man en kille som sover lite halvskruttigt på nätterna är brunkräm och concealer de räddande änglarna när man på morgonen ser ut smälta ihop med väggen bakom och har två mörka icakassar under ögonen. Men efter att ha använt Apotekets brunkräm i ansiktet och L'oreals concealer under ögonen har man vips återvänt till "normaltillstånd". Sen att detta "normaltillstånd" var lika med Emmy minus brunkräm och concelaer innan skruttungen kom är en annan historia.


Viggo fortsätter att sova hela nätterna utan välling. Men likväl är han vaken 5-7 gånger per natt ändå. Jag tror (och HOPPAS verkligen) att det är lite tänder som spökar. Kindtänderna där uppe är på G liksom två kindtänder där nere. Men å andra sidan är hans mamma lite piggare nu när jag får vakna några gånger per natt igen (när ska den här tvärtom grejen med sömnen släppa egentligen?).


I helgen hade vi finbesök från Falköping. Marcus, Johanna och Moa kom på besök till storstan. De vuxna har umgåtts massor och papporna har äntligen fått diskutera sina Grand turismo (tv-spel) åsikter och stategier. Barnen har RÖJT hemma hos oss. Moa är en riktig liten vilding och tillsammans med Viggo vart de vildare än vildast. Kökslådor röjdes ut till minsta litet kryddmått och skåpet med bunkar vet jag inte hur många gånger jag plockade in. Kul hade de iallafall. Och vi vuxna med!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0