Dalavisit

Vi är i Dalarna hos mormor och morfar på visit över helgen. I torsdags tog vi + moster bilen upp. Alva hon somnade redan utanför PWC (Linns jobb) och Viggo somnade i Lerum efter att mamman akutstannat och hämtat nappen från bakluckan. Sen sov båda barnen 3,5 timme tills vi kom fram till Örebro. En risifrutti och kisspaus senare satte vi kosan mot Insjön. Väl framme fick vi god mat, Viggo hade beställt spagetti så det blev det.
 
Igår var jag och Alva iväg och träffade Anna och lilla Axel, 2 månader och Susanna och lilla Lucas, 9 månader. Mysigt liten lunch men som vanligt när det är mammaluncher/fika så hinner man ju inte riktigt sitta ner alla samtidigt utan den där lunchen fick man skyffla in när det passade. Med tre barn som turades om att bajsa, skrika och vara vakna så blir det ju liksom så. Men mysigt hade vi allafall och underbart att äntligen få träffa lilla Axel!
På eftermiddagen vankades traditionsenligt fika hos mormor i Sommarängen. Kvällen vart en liten annorlunda historia. Viggo klagade högljutt på ont i örat när vi kom hem från Sommarängen. Han var så ledsen och det brukar inte vara likt honom alls. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och hon rekommenderade lite högre dos Alvedon, nässpray och högt huvudläge inför natten. Sagt och gjort, vi skickade morfar till Apoteket (tack och lov att det finns ett apotek i Insjön numera!) och fixade med kuddar inför natten. 18.15 slocknade en väldigt trött och ledsen liten grabb. Under natten fick han två doser till med nässpray och när han vaknade i morse, efter 14 timmars sömn, var örvärken borta! Puh!
 
Ikväll ska vi bara ha lugn familjemiddag. Ja, för vi är ju hemma alla fyra, utan några respektive dessutom. På förmiddagen har vi haft besök av familjen Bergkvist (Per-Ragnar, Johanna och August) och familjen Söderström (Kerstin och Dan). Väldigt trevligt! Linn hade gjort monsterchokladtårta, alltså inte monster monster utan monsterstor tårta. Tre lager med bara chokladkaka och chokladglasyr. Behöver jag nämna att det blev en hel del över?
 
Imorgon sätter vi kosan hemåt igen. Pappan i huset har grabbhelg med Marcus. De skulle citat "spela Fifa, dricka öl, äta kött och sova" under helgen. Kan ju två småbarnsföräldrar behöva.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0